Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - UNIPREST Instal a redus cu 50% timpul de bugetare si raportare cu solutia CPM
UNIPREST Instal a redus cu 50% timpul de bugetare si raportare cu solutia CPM
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 28 Mar 2022 12:19
Uniprest Instal, distribuitor de produse HVAC, genereaza rapid rapoarte detaliate pe diferite zone de business si gestioneaza usor bugetele de venituri si cheltuieli, cu solutia CPM de la Senior Software. Timpul dedicat acestor procese s-a redus la jumatate de cand compania a inlocuit fisierele Excel cu softul pentru managementul performantei. Cu noua solutie, echipa Uniprest a obtinut o imagine clara asupra intregii afaceri si asupra directiilor de actiune care se impun.
Compania Uniprest Instal din Mures, controlata de grupul olandez Rensa, isi desfasoara activitatea intr-un mod mult mai eficient si urmareste atent bugetul pe fiecare centru de profit cu solutia CPM de la Senior Software. Distribuitorul de instalatii si echipamente de incalzire a redus cu 50% timpul dedicat proceselor de bugetare si raportare de cand a inlocuit fisierele Excel cu noul sistem de management al performantei.
 In prezent, echipa Uniprest reuseste sa urmareasca si sa analizeze rapid indicatorii de performanta, sa realizeze si sa valideze bugetul de venituri si cheltuieli fara sa implice prea multe resurse si, nu in ultimul rand, sa traseze intr-un timp mai scurt un plan de afaceri mai eficient. Pe langa economiile majore de timp si alte resurse, distribuitorul beneficiaza de o mai buna vizibilitate si control sporit asupra intregii afaceri, identificand usor noi oportunitati de crestere a vanzarilor.
 ”Rapiditatea cu care vedem KPI-urile si analizele pe care le putem face sunt cele mai mari beneficii obtinute in urma implementarii solutiei CPM. Timpul dedicat proceselor de bugetare si raportare s-a redus la jumatate de cand utilizam sistemul oferit de Senior Software.
 Cu CPM lucram intr-un mod mult mai profesionist si e mult mai usor de urmarit bugetul. Prin rapoartele din sistem putem vedea mult mai detaliat situatia noastra, la zi. Urmarim rapoartele de stoc, situatia pe puncte de lucru si centre de profit, relatiile cu furnizorii si clientii, putem sa descoperim noi oportunitati si sa ne dezvoltam relatiile cu acestia. Practic, in prezent, prin prelucrarea rapida de date corecte, putem sa vedem situatia detaliata in timp real, nu peste un an de zile”, a declarat Attila Fazakas, Managing Director – Uniprest Instal.
 Datorita sistemului CPM / EPM, echipa Uniprest poate identifica usor clientii la care exista un potential mai mare de vanzare, aceste informatii fiind utile in trasarea directiilor de actiune. Pe langa urmarirea incasarilor pe filiale si clienti, a vanzarilor pe grupe si subgrupe de produse, distribuitorul analizeaza indicatorii de performanta din relatia cu furnizorii.
 Reprezentantii Uniprest pot genera dashboarduri interactive ce includ KPI-uri pentru a sumariza performanta afacerii, iar datorita sistemului de broadcasting din CPM aceste informatii sunt transmise automat catre agenti si managerii de vanzari zonale (datele putand fi transmise inclusiv catre utilizatori externi). In plus, personalul Uniprest are acces de la distanta la functionalitati din aplicatie, asigurandu-se astfel flexibilitatea necesara pentru activitatea remote.
 Vizibilitate si control asupra costurilor si veniturilor, cu solutia CPM
 Un alt aspect important realizat cu ajutorul solutiei CPM este urmarirea impactului majorarii preturilor asupra planurilor de business si asupra cifrei de afaceri.
 ”In perioada aceasta de mariri de preturi putem urmari, printr-un raport, in ce proportie se realizeaza un plan de afaceri sub influenta unor cresteri la preturile produselor pe care le primim de la furnizorii nostri, deci vedem exact care este impactul majorarilor de pret asupra cifrei noastre de afaceri. Prin urmare, putem avea o imagine clara asupra raportului dintre costuri si venituri, informatii pe care le putem folosi in a contura o strategie pe termen lung din care sa rezulte un raport convenabil intre cost si venit si mentinerea clientelei”, a completat Attila Fazakas.
Rezultatele inregistrate de echipa Uniprest in urma implementarii solutiei CPM de la Senior Software sunt prezentate detaliat in cadrul unui studiu de caz ce analizeaza situatia din companie inainte si dupa utilizarea sistemului pentru managementul performantei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
ness project
theda mar
strabag nivel 1
Arduro
quadratum
rigips
CONCEPT STRUCTURE
konsent
ERBASU CONSTRUCT
siniat
Acvatot 2019
SSAB
Ubitech
leviatan
noark
EDIT-Structural
viarom
SIGM
BogArt
CDS
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander