Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - XTB: Piata globala de cloud computing va ajunge la 832 miliarde USD pana in 2025
XTB: Piata globala de cloud computing va ajunge la 832 miliarde USD pana in 2025
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 28 Nov 2022 13:49
Piata de cloud computing va creste la 832 de miliarde de dolari, pana in anul 2025, la nivel global, iar in ciuda incetinirii performantelor sectorului tehnologic in 2022 veniturile din cloud depasesc in continuare marjele celorlalte segmente, se arata intr-o analiza de specialitate, publicata vineri de casa de brokeraj XTB Romania.
"Cantitatea tot mai mare de date digitale produse, tendintele de lucru de la distanta folosind noile tehnologii si optimizarea costurilor intreprinderii determina tot mai multe companii sa utilizeze serviciile de cloud computing. In timp ce pandemia a fost catalizatorul ascensiunii serviciilor de cloud, cu mult inainte de 2020, solutiile cloud erau deja proclamate drept 'urmatorul subiect important' in sectorul IT. Tehnologia permite companiilor sa stocheze servere si date off-site, in centre de date securizate pe care utilizatorii le pot accesa prin Internet. Cloud-ul permite companiilor sa imbunatateasca experienta clientilor, sa mareasca productivitatea, sa reduca costurile si sa ajute la generarea de venituri, permitand un timp de lansare pe piata mai rapid. Exista mai multe tendinte globale cheie inter-industriale care stimuleaza adoptarea cloud-ului. Sectorul cloud computing este impartit in sectoare cheie conexe: centre si baze de date, inteligenta artificiala si invatare automata, stocare, securitate a dispozitivelor, retele si calcul", sustin specialistii.
Compania de analiza Gartner prezice ca, pana in 2025, o pondere de 90% dintre intreprinderi vor avea implementate solutii multicloud, iar furnizorii de cloud mai mici, precum Snowflake si Cloudflare, ar putea sa beneficieze de acest lucru.
Conform XTB Romana, care citeaza datele Synergy Research, liderii serviciilor de cloud raman Amazon Web Services, Microsoft Azure si Google Cloud, urmate de IBM, Alibaba, Adobe, Salesforce, Cloudflare si Snowflake.
De asemenea, peste 90% din toate sarcinile de lucru ale afacerii sunt, in prezent, procesate in cloud, iar 75% sunt SaaS.
La ora actuala, Google Drive este cel mai mare serviciu de stocare in cloud, cu peste doua miliarde de utilizatori.
Cu aproape 20 de ani de experienta in pietele financiare, XTB este, in prezent, unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume si o companie completa de investitii listata pe Bursa de la Varsovia.
Grupul include companii reglementate de cele mai mari autoritati de supraveghere din lume, inclusiv FCA, CySEC si KNF.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
viarom
strabag nivel 1
ness project
CDS
Acvatot 2019
noark
Ubitech
rigips
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
siniat
theda mar
MAKITA
leviatan
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander