Agenda Constructiilor
Miercuri, 12 Mai 2021
 
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ALLBIM: Standardizarea BIM va facilita utilizarea modelului de lucru colaborativ
ALLBIM: Standardizarea BIM va facilita utilizarea modelului de lucru colaborativ
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 02 Oct 2019 06:24
Standardele internationale ISO aferente BIM ar putea sa fie finalizate in anul 2020, context in care suitele de aplicatii specializate si platformele de date comune vor putea fi utilizate la capacitate maxima, potrivit opiniei lui Dan Moraru, administratorul companiei ALLBIM NET (fosta Nemetschek Romania).
"Implementarea BIM este pe agenda tuturor factorilor implicati in constructii, si nu numai. Finalizarea standardelor ISO pentru BIM ne va permite sa folosim la capacitate maxima si platformele CDE (Common Data Environment), ce se adreseaza tuturor actorilor din piata constructiilor (proiectanti, constructori, project manageri, beneficiari, facility manageri)", a precizat Dan Moraru.
ALLBIM NET, furnizorul suitei de aplicatii software pentru constructii Allplan, asigura consultanta de software pentru industria constructiilor (AEC) din Romania de 27 de ani, avand mai mult de 1.000 de clienti, printre care Arhitect Service, Allied Engineers, Constructii Erbasu si Tractebel.
In ultimul trimestru al acestui an, ALLBIM va lansa versiuni noi pentru toate software-urile din portofoliu, noile variante urmand a fi prezentate in cadrul conferintelor si workshop-urilor pe care compania le va organiza in perioada urmatoare.
"Tendinta de eficientizare a procesului de proiectare/ executie si urmarire in timp a constructiei se pastreaza. Fara eficientizare nu putem vorbi de reduceri de costuri si de emisii de carbon. De asemenea, clientii doresc constructii cat mai spectaculoase si atunci produsele software trebuie sa sustina aceste forme, de la calcul si optimizare in proiectare si executie, pana la mentenanta. De aceea, produsele pe care noi le comercializam in Romania sunt perfect adaptate la aceste cerinte, testate si imbunatatite de la o versiune la alta. Intrucat sunt produse complexe, in utimii ani s-a pus accent mai ales pe usurinta de invatare si utilizare cat mai intuitiva", a mai spus managerul ALLBIM.
Toate programele pe care compania le comercializeaza, impreuna cu documentatia aferenta, sunt complet traduse in limba romana si adaptate standardelor de proiectare si constructie aflate in vigoare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTgamma_2021AUTODESKALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
strabag nivel 1
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
hilti
CELCO 2020
cv water 2021
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere