Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - GRAITEC a achizitionat dezvoltatorul de solutii pentru gestiunea datelor Opentree
GRAITEC a achizitionat dezvoltatorul de solutii pentru gestiunea datelor Opentree
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 18 Ian 2019 06:58
GRAITEC, dezvoltator international de solutii BIM si CAD in sectorul AEC si Autodesk® Platinum Partner in Europa, a anuntat recent, printr-un comunicat, achizitionarea Opentree, o companie din Marea Britanie ce ofera solutii EDM (Enterprise Data Management) dedicate managementului documentelor asociate proiectelor BIM ce respecta practicile curente stabilite in cadrul standardului BS 1192.
Complexitatea si numarul proiectelor ce se dezvolta in jurul standardelor BIM este in crestere, iar necesitatea de gestionare inteligenta a documentatiei proiectelor in etapa de lucru denumita Work in Progress (WIP) reprezinta o provocare ce se adreseaza tuturor companiilor ce activeaza in industria AEC, se mai arata in comunicat. 
Practicile curente de lucru din cadrul acestor companii presupun ca toate informatiile si datele sa fie publicate extern in diferite medii comune de date, denumite Common Data Environment (CDE), conform procedurilor stabilite in cadrul contractului general de practici BIM (BIM Execution Plan). 
Cu ajutorul solutiei Cabinet, dezvoltata de catre Opentree, toate procesele interne de gestionare a documentatie si a modelelor 3D/BIM pot fi urmarite si controlate intern, in etapa Work in Progress (WIP) pe intreaga durata de desfasurare a proiectului, iar apoi toate aceste informatii pot fi publicate in mediul comun de date CDE, indiferent daca acesta este gazduit de catre o companie de proiectare sau un antreprenor general. 
„GRAITEC este unul dintre cei mai mari parteneri Autodesk, dar si dezvoltator de solutii de proiectare BIM, iar aceasta achizitie ne va permite, astfel, sa ne adresam unui numar cat mai mare de utilizatori. Astazi, in industria AEC este generata o cantitate infinita de informatii continute in modele BIM sau documente specifice, iar cu ajutorul Opentree vom oferi o solutie practica de management al documentatiei proiectelor”, a afirmat Francis Guillemard, presedintele GRAITEC Group.
„Prin alaturarea dintre Opentree si GRAITEC, clientii nostri se vor adresa unei companii ce detine o experienta unica pe piata de software dedicat proiectarii in constructii si care va promova la o scara mult mai mare solutiile noastre de management al informatiilor in etapa de lucru WIP”, a adaugat Andrew Frank, Opentree Managing Director. 
La randul sau, Steve Houlder, GRAITEC COO, a subliniat ca „rata de adoptie a conceptului de lucru in acord cu standardele BIM este in crestere, in cele mai multe tari. Una dintre cele mai mari provocari la care trebuie sa raspunda toti cei implicati in industria AEC se refera la managementul datelor si informatiilor generate de catre proiectele de constructii, pe toata durata de dezvoltare. Cu ajutorul Opentree, ne vom adresa acestor provocari si vom alinia, totodata, in fluxurile de lucru BIM solutiile Graitec si tehnologiile Autodesk. In consecinta, Graitec va oferi solutii de management al informatiilor in etapa WIP catre toti clientii care au incercat sa rezolve aceste procese, mai ales in perspectiva aderarii la standarde si practici de lucru ce sunt in acord cu BS1192 sau cu noul ISO19650”.
***
Infiintata in 1986, societatea GRAITEC este dezvoltator international de solutii BIM si CAD in sectorul AEC si Autodesk® Platinum Partner Europa, dar cu reprezentante de vanzari si in SUA, in Canada sau in Rusia. Cu filiale de vanzari – 45 de birouri de lucru in peste 11 tari din intreaga lume, GRAITEC ofera solutii software inovatoare si de ultima generatie ce vizeaza mai ales sporirea calitatii si productivitatii utilizatorilor. Solutiile software colaborative BIM accelereaza si eficientizeaza procesul de proiectare din faza de concept si proiectare, pana in etapele de constructie, exploatare si post-exploatare. Cu 450 de angajati, printre care peste 200 de specialisti BIM, GRAITEC este o companie axata pe inovatie, ale carei produse sunt utilizate de peste 100.000 de profesionisti din domeniul constructiilor din intreaga lume.
Infiintata in 1992 sub denumirea tsaADVET Ltd, compania Opentree a distribuit solutii de PC pentru retele si a devenit furnizor de solutii software de la Intergraph, Bentley si Autodesk. Solutiile oferite se adresau, in special, companiilor ce accesau si controlau mii de documente in format electronic din diferite locatii. Ulterior, in portofoliul Opentree s-au introdus solutii software third-party de Management Electronic al Documentelor (EDM), precum Falcon/DMS. Aceste solutii permiteau si gestionarea fisierelor CAD / Xrefs, care sunt vitale pentru asigurarea integritatii fisierelor in format .dwg. Odata cu dezvoltarea afacerii, managerii Opentree au realizat ca solutiile EDM pe care le distribuiau nu satisfaceau pe deplin toate cerintele clientilor, astfel incat s-a decis, in anul 2000, dezvoltarea propriei solutii EDM, CAB-i-NET (denumita acum Cabinet). Aceasta solutie a fost adoptata rapid de diferite companii multinationale, precum Tata Steel (fosta British Steel) sau Siemens (Westinghouse Rail Systems) in 2003. De atunci, Cabinet s-a dezvoltat continuu si a permis gestionarea oricarui tip de document office sau CAD. Dupa 10 ani de succes, o investitie importanta a permis dezvoltarea strategica a companiei, fiind planificata o crestere sustinuta. Astfel, s-a deschis un birou dedicat in Sheffield – Marea Britanie, situatie care a coincis cu redenumirea companiei in Opentree, in anul 2014.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
leviatan
Ubitech
quadratum
theda mar
strabag nivel 1
noark
ness project
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
viarom
MAKITA
siniat
Acvatot 2019
concelex

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander