Agenda Constructiilor
Marti, 26 Mai 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - INACO: Dezavantajele competitive digitale ale Romaniei sunt fundamental publice
INACO: Dezavantajele competitive digitale ale Romaniei sunt fundamental publice
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 09 Oct 2019 11:39
Romania se afla pe locul 46 in lume in Raportul global al Competitivitatii Digitale, arata un comunicat transmis de Andreea Paul, presedintele INACO - Initiativa pentru Competitivitate. Tehnologiile digitale au un rol-cheie in performantele companiilor, ale institutiilor publice, dar si in rezultatele educationale ale tinerelor generatii.
"Nu suntem in prima jumatate a clasamentului mondial realizat de IMD World Competitiveness Center care a analizat competitivitatea digitala in 63 de tari, dar am reusit sa urcam o pozitie in raportul recent lansat in 2019 fata de anul trecut, respectiv opt pozitii fata de anul 2017. Dezavatanjele noastre competitive sunt fundamental publice, iar cetatenii, mediul privat si organizatiile neguvernamentale compenseaza prin capacitatile proprii de adaptare la viitor", a precizat Andreea Paul.
Raportul competitivitatii digitale masoara capacitatea indivizilor, a industriilor si a guvernelor de a adopta noile tehnologii, capacitatea tarilor de a stimula si asimila inovarea digitala, prin raportarea la trei factori principali: cunoastere (pentru a descoperi, intelege si construi noi tehnologii - unde Romania se afla pe locul 47 in lume), tehnologie (locul 45) si usurinta de adaptare la viitor, prin transformare digitala (locul 51).
Conform INACO, atuurile competitive digitale ale Romaniei raman, in continuare, viteza internetului in broadband (locul 6 in lume), ponderea absolventilor in stiinte (locul 12) si ponderea femeilor in cercetare stiintifica (locul 13).
In acelasi timp, dezavantajele acute competitive digitale ale Romaniei sunt fundamental publice si tin cu prisosinta de absenta parteneriatelor public - private, de managementul oraselor, investitiile publice in educatie, disponibilitatea capitalului si a finantarii bancare etc.
Printre initiativele civice si private care sustin prin fapte alfabetizarea digitala si tehnologica in Romania se afla Digitaliada (initiativa Fundatiei Orange) si primele laboratoare digitale educationale inteligente - Smart Lab 4.0, create de INACO.
In topul celui mai recent clasament al competitivitatii digitale se afla SUA, urmata de Suedia, Singapore, Danemarca si Elvetia.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMCOVID-19TeraSteelACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere