Agenda Constructiilor
Sambata, 21 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii - SIEMENS: Viitorul digital al oraselor, industriei si energiei
SIEMENS: Viitorul digital al oraselor, industriei si energiei
Digitalizarea in constructii Publicat de Stelian DINCA 06 Mar 2018 18:00
Siemens da startul celei de-a treia editii a competitiei regionale de jurnalism Siemens CEE Press Award. Anul acesta, compania cauta cele mai bune materiale de presa pe tema "Viitorul digital al oraselor, industriei si energiei". Competitia este deschisa jurnalistilor din 13 tari: Austria, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Israel, Muntenegru, Republica Moldova, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina si Ungaria.
Siemens CEE Press Award are la baza dorinta de a oferi recunoastere materialelor de presa care trateaza subiecte cheie pentru societatea moderna, dar si promovarea schimburilor de experienta intre jurnalistii din regiune. Termenul limita pentru inscrierea materialelor pe tema "Viitorul digital al oraselor, industriei si energiei" este 15 august 2017. Pot fi trimise atat articole sau interviuri din presa scrisa, online sau tiparita, cat si materiale audio sau video, care au fost publicate sau difuzate intre 1 octombrie 2017 si 14 august 2018. Articolele inscrise in competitie trebuie sa acopere tema "Viitorul digital al oraselor, industriei si energiei" intr-un context national sau international, in conformitate cu formatul tipului de material.
"Societatea noastra si baza sa industriala devin din ce in ce mai digitalizate. In egala masura, orasele noastre devin mai inteligente cu ajutorul tehnologiilor dedicate infrastructurii si cladirilor. De asemenea, sectorul energiei are in fata provocarea identificarii unor modalitati de alimentare, in contextul acestor schimbari fundamentale ale lumii in care traim. Acest lucru necesita retele electrice inteligente, mai ales daca dorim sa atingem obiectivele viitorului in ceea ce priveste energia curata. Cu alte cuvinte, viitorul digital al oraselor, industriei si energiei cuprinde elemente diferite dintr-o varietate de discipline, cum sunt, spre exemplu, retelele de transport, facilitatile electrice pentru furnizarea energiei conventionale si regenerabile sau cladirile inteligente. Ce au toate acestea in comun este faptul ca au la baza tehnologii inteligente si ca fac parte dintr-o enorma retea activata de acest trend al digitalizarii pe care il traim in prezent. Metrouri autonome, care sunt capabile sa monitorizeze uzura componentelor si sa comande altele noi inainte de a se defecta, apartamente eficiente energetic prin modelarea comportamentului rezidentilor sau retele electrice inteligente ce furnizeaza energie verde pe baza datelor colectate de contoarele digitale - toate sunt exemple privind felul in care acest viitor digital poate arata. Ca un lider in tehnologie, compania Siemens este prezenta in aceste domenii prin cele trei directii de dezvoltare: Digitalizare, Automatizare si Electrificare. Astfel, este important pentru noi sa aducem in lumina reflectoarelor si sa onoram contributiile media ce au la baza o munca de documentare amanuntita, sunt catacterizate prin excelenta scriitoriceasca si au o componenta de responsabilitate sociala (…)" a explicat Katharina Swoboda, Head of Communications si Government Affairs of Siemens in Austria si Europa Centrala si de Est.
Materialele inscrise in competitie in fiecare tara participanta vor fi evaluate, la nivel local, de un juriu format din jurnalisti recunoscuti, un profesor universitar si un reprezentant Siemens. Fiecare tara va desemna un castigator, care se va califica in finala competitiei, ce va avea loc pe 25 septembrie la sediul Siemens din Viena. In cadrul ceremoniei din Viena vor fi alese cele mai bune trei materiale de presa din regiune, fiecare fiind premiat cu un cec in valoare de 1.000 euro. Cu ocazia participarii la ceremonia de premiere din Viena, toti finalistii vor avea oportunitatea de a vizita cartierul inteligent Aspern din Viena si a vedea aplicatiile Siemens cercetate, testate si implementate acolo. Inscrierile in competitie se fac online, aici. Regulamentul competitiei si criteriile de jurizare pot fi consultate pe pagina web dedicata evenimentului. Printre castigatorii din anii precedenti ai competitiei regionale Siemens CEE Press Award s-au numarat Florin Casota, Business Magazin si Oraan Marculescu, Stiinta si Tehnica.
 
ghid_proiectareLicente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere