Agenda Constructiilor
Marti, 21 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SITECH: Sistem Trimble 3D Earthworks instalat la utilajele companiei Dimex 2000
SITECH: Sistem Trimble 3D Earthworks instalat la utilajele companiei Dimex 2000
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 23 Oct 2018 12:22
Compania Trimble, reprezentata in Romania de SITECH Romania Construction Technology, anunta instalarea cu succes a primului sistem de ghidare Trimble Earthworks din tara noastra, sistem achizitionat de compania bistriteana Dimex 2000. Pentru cresterea semnificativa a eficientei in realizarea lucrarilor contractate, compania Dimex 2000 a implementat treptat sisteme de ghidare automata Trimble, trecand de la versiunea 2D la 3D - pe excavator, greder si buldozer.
”Dorinta de a realiza o calitate superioara a lucrarilor ne-a condus in 2016 la achizitia unui sistem Trimble 2D de la SITECH. Prin utilizarea acestui sistem am constatat o crestere semnificativa a eficientei in realizarea lucrarilor si a preciziei cotelor din proiectul tehnic, astfel ne-am convins de importanta folosirii pe utilajele terasiere: excavator, greder si buldozer - a sistemelor de ghidare Trimble 3D, cu GPS si statie totala robotizata”, a declarat Daniel Scurtu, director tehnic in cadrul Dimex 2000, companie specializata in contructia de drumuri judetene, drumuri nationale si aeroporturi.
Noul sistem de ghidare automata Trimble Earthworks pentru excavatoare, este conceput pentru a lucra mai usor, realizand mai multe proiecte, intr-un timp mai scurt. Platforma de ultima generatie Earthworks foloseste un software intuitiv, ce ruleaza pe sistemul de operare Android. Atat software-ul, cat si hardware-ul inovativ ofera operatorilor, indiferent de nivelul de experienta, capacitatea de a lucra mai rapid si mai productiv decat oricand.
”Ultimul sistem achizitionat este sistemul 3D - Trimble Earthworks, lansat in 2017, noi fiind primii din Romania care l-am instalat. Acest sistem ne ofera posibilitatea de a realiza excavatii in spatii restranse unde verificarea conventionala a cotelor este foarte anevoioasa si nesigura pentru muncitori. Utilizarea sistemelor de ghidare Trimble, achizitionate de la SITECH, ne ajuta sa respectam cotele din proiectul tehnic cu o precizie de pana la 20 mm, in conditiile unei productivitati maxime”, sustine Daniel Scurtu.
Software intuitiv, hardware robust
Aplicatia Trimble Earthworks ruleaza pe unitatea de control Trimble TD520, care este dotata cu ecran tactil, monitor de 25,7 centimetri si sistem de operare Android, fiind creata in colaborare cu operatorii de utilaje de constructii din intreaga lume. Cu o grafica de inalta rezolutie si meniu intuitiv, Earthworks este foarte usor de utilizat.
Fiecare operator isi poate personaliza interfata de lucru, iar varietatea modalitatilor de vizualizare faciliteaza alegerea celei mai bune perspective pentru a avea eficienta maxima. Functiile sistemului de ghidare Trimble Earhworks permit transferul datelor de la si spre birou automat, prin wireless, astfel incat operatorul are acces intotdeauna la cea mai noua versiune a proiectului. Iar, pentru si mai multa flexibilitate, Trimble Earthworks poate fi folosit pe orice tableta cu sistem de operare Android.
Mod de lucru automat pentru Excavator
Pentru prima data, Trimble Earthworks pentru Excavatoare ofera avantajele utilizarii unui sistem de ghidare 3D cu Mod de lucru Automat. Astfel, excavatoarele pot lucra semiautomat, oferind operatorilor posibilitatea de a crea mult mai facil si rapid suprafete complexe, respectand intru totul cotele din proiect. Practic, cand excavatorul este setat pe modul automat, in timp ce operatorul controleaza bratul mic, Trimble Earthworks controleaza bratul mare si cupa. Avantajul utilizarii sistemului de ghidare pe excavator este faptul ca mentine cota, elimina erorile umane si creste productivitatea. Prin controlul semiautomat al excavatorului, ajungi rapid si sigur la cota proiectului de fiecare data. Cu ajutorul sistemului Trimble Earthworks oferit de SITECH Romania, operarea unui excavator devine mult mai usoara.
Trimble este o companie recunoscuta la nivel mondial pentru produsele de geolocatie, dezvoltand tehnologii GPS, laser si optice. De asemenea, compania dezvolta aplicatii soft si solutii de transmisie wireless, astfel incat poate oferi partenerilor sai solutii tehnice complete. Cu ajutorul datelor generate de produsele Trimble se pot colecta, gestiona si analiza informatii complexe ce imbunatatesc calitatea lucrarilor, preiau o parte din sarcinile operatorilor si a celor implicati in executarea lucrarilor si cresterea productivitatii.
Produsele si tehnologiile Trimble pentru domeniul constructiilor sunt aduse pe piata locala de SITECH Romania Construction Technology, companie deschisa oficial in 2013, cu o evolutie consistenta de la an, la an. SITECH Romania este parte a retelei de distributie SITECH. Compania comercializeaza sisteme de ghidare automata a utilajelor si de gestionare a santierelor, echipamente topografice pentru constructii si software, pentru toate aplicatiile, de teren si de birou. De asemenea, SITECH Romania ofera training customizat, instalare, servicii si suport tehnic pentru toate produsele Trimble dedicate lucrarilor de constructii.
”In colaborarea cu SITECH Romania, apreciem colaborarea, profesionalismul, promptitudinea si suportul acordat de catre personalul avizat. Recomandam cu incredere sistemele de ghidare Trimble si SITECH Romania”, a sustinut Daniel Scurtu.
Beneficiile sistemelor Trimble de ghidare a utilajelor sunt usor cuantificabile pentru contractorii romani. Trimble ofera sisteme de ghidare automata, 2D sau 3D, pentru diferite tipuri de utilaje: buldozere, gredere, excavatoare, compactoare, finisoare, freze, incarcatoare, camioane, etc., dedicate unor aplicatii extrem de variate.
Despre Trimble - Divizia de constructii industriale si civile
Solutiile Trimble implica o varietate de tehnologii, inclusiv sisteme GPS, lasere de constructii, statii totale, comunicatii de date wireless, Internet, aplicatii software. Ca parte a strategiei Trimble de conectare la locatie, aceste solutii ofera un nivel inalt de integrare cu procesele si fluxurile de munca de la faza de proiectare pana la finalul proiectului. Solutiile ofera imbunatatiri semnificative din punct de vedere al productivitatii pe parcursul ciclului de viata al constructiilor.
Despre SITECH Romania Construction Technology
SITECH Romania Construction Technology, dealer Trimble in Romania pentru domeniul constructiilor, este parte a retelei de distributie SITECH. Compania comercializeaza sisteme Trimble de ghidare automata a utilajelor si de gestionare a santierelor, sisteme de cantarire Trimble Loadrite, echipamente topografice pentru santiere Trimble, precum si software, pentru toate aplicatiile de teren si de birou. SITECH ofera cursuri de formare pe tot parcursul anului pe santier, precum si la sediul firmei prin intermediul inginerilor sai pentru a dobandi o cunoastere corespunzatoare a tehnologiilor Trimble.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CDS
strabag nivel 1
theda mar
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
viarom
BMI_Icopal
leviatan
hilti
BALTIC
rigips
Acvatot 2019
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023