Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Dirigentie de santier - CTDS: Constructiile au capacitatea de a prelua forta de munca disponibilizata
CTDS: Constructiile au capacitatea de a prelua forta de munca disponibilizata
Dirigentie de santier Publicat de Elena Icleanu 31 Mar 2020 13:35
Dirigintii de santier solicita investitii publice si sustinerea domeniului rezidential, ca solutii unice pentru restartarea economiei nationale, arata o comunicare a Colegiului Tehnic a Dirigintilor de Santier (CTDS). Potrivit specialistilor, in plina criza sanitara si cu restrictii de circulatie impuse majoritatii populatiei, solutia economica o reprezinta izolarea “in munca si prin munca”.
Sectorul constructiilor este, in continuare, afectat de lipsa de personal, iar majoritatea santierelor vor ramane deschise in aceasta situatie de criza.
"Nu este inca prea tarziu si politicienii romani trebuie sa asculte de mediul antreprenorial din Romania. Fara o solutie de avarie si o viata economica desfasurata in timp de criza, statul roman se va prabusi. Sectorul constructiilor, chiar si astazi, poate prelua sute de mii de locuri de munca. Procesul este unul care se desfasoara in aer liber, distanta sociala se poate pastra, controlul pe un santier este usor de realizat. Multe investitii publice au fost suspendate la acest moment si platile sunt intarziate. Guvernul roman trebuie sa accelereze platile publice in acest sector si sa dea drumul la noi investitii. Avem un potential imens ca sa preluam romanii dati afara din alte sectoare", declara Cezar Petre, presedintele CTDS (foto).
Santierele nu sunt oprite, desi domeniul rezidential este, pe moment, afectat de actuala criza sanitara si care implica restrictii de circulatie. Romanii stau acasa si respecta regulile, iar deplasarile in scop imobiliar aproape au disparut. Insa sectorul imobiliar este obisnuit cu perioade de intreruperi, in general cauzate de sezonul rece si uneori ele dureaza chiar mai mult de cateva luni, mai arata reprezentantii dirigintilor de santier.
"Este important ca statul roman sa intervina rapid si sa sustina achizitia de locuinte. Nu trebuie sa asteptam colapsarea economiei nationale, masura trebuie aplicata acum, ca sa confere incredere investitorilor ca in maxim sase luni vor exista banii necesari achizitionarii. Noi putem construi si acum, putem sustine economia nationala, dar avem nevoie de o perspectiva. Statul trebuie sa intervina si sa ofere garantii pentru achizitionarea de noi locuinte, sa garanteze credite ieftine pentru investitii, daca nu cu dobanda zero cu siguranta cu o valoare extrem de scazuta", a declarat Adrian Axinia, diriginte de santier si investitor.
Colegiul Tehnic al Dirigintilor de Santier reprezinta asociatia profesionala a dirigintilor de santier, specialisti in constructii responsabili cu executia unor lucrari de calitate.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octCOVID-19ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere