Agenda Constructiilor
Joi, 01 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - APMCR: Noi cerinte privind siguranta la incendiu a peretilor inalti din gips-carton
APMCR: Noi cerinte privind siguranta la incendiu a peretilor inalti din gips-carton
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 11 Apr 2016 14:34
Cerintele fundamentale aplicabile constructiilor publice moderne, atat ale spatiilor administrative, cat si ale celor comerciale, impun ca implementarea viziunilor innoitoare ale arhitectilor sa fie dublate de o serie de cerinte privind functionalitatea acestor spatii. A doua cerinta fundamentala stabilita de Regulamentul (UE) nr. 305/2011 se refera la securitatea la incendiu si impune ca proiectarea si executia constructiei sa fie realizate astfel incat, in caz de incendiu, sa asigure:
·         stabilitatea elementelor portante ale constructiei pe o perioada determinata;
·         limitarea aparitiei si propagarii focului si a fumului in interiorul constructiei;
·         limitarea extinderii focului catre constructiile invecinate;
·         facilitarea parasirii constructiei de catre ocupanti sau salvarea acestora prin alte mijloace;
·         siguranta echipelor de interventie.
Pentru o mai buna cunoastere a corelarii dintre aceste conditii si noile tehnologii de constructii, Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania (APMCR) a organizat, la data de 8 aprilie 2016, conferinta cu tema "Peretii inalti din gips-carton rezistenti la foc".
Principalele expuneri din cadrul conferintei au constat in prezentarea testelor la foc efectuate pe pereti de 3 h/6 m si 3 h/7 m in laboratoare din Cehia si Polonia, verificarea compartimentarilor din gips-carton potrivit prevederilor Capitolului 10 din Normativul P100-1/2013, consideratii teoretice si practice privind proiectarea, precum si etapele verificarii pe santier a lucrarilor ascunse din procesul de realizare a peretilor din gips-carton.
Printre lectori s-au numarat prof. univ. dr. ing. Ioan Paul, prof. dr. ing. Radu Petrovici, arh. Dan Stanescu, dr. ing. Andrzej Borovy, reprezentant al laboratorului ITCB Polonia, arh. Horia Mihai Nicolescu, vicepresedinte al Asociatiei pentru Securitate la Incendiu (ASI). Din partea autoritatilor, au sustinut alocutiuni in deschiderea conferintei Niculina Stelea (reprezentant al Inspectoratului de Stat in Constructii), Darian Cotescu (din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice) si maior dr. ing. Ionel Puiu Golgojan, reprezentant al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Cu totii au sustinut ca securitatea la incendiu a constructiilor reprezinta un element esential in viata, de care, din pacate, devenim constienti abia dupa producerea dezastrelor.
"Scopul diseminarii informatiei, cu rol de semnal preventiv, in cadrul acestei conferinte consideram ca a fost atins. Numarul de participanti si calificarea lor profesionala de top ne indreptatesc sa credem ca viitoarele constructii cu asemenea tip de pereti vor fi mai sigure", a concluzionat Claudiu Georgescu, presedintele APMCR, in inchiderea lucrarilor.
Conferinta a fost organizata in contextul derularii celui mai mare targ de constructii din Romania, Construct Expo 2016.
***
APMCR este o asociatie profesionala constituita in 1997, ce reprezinta interesele comune ale membrilor sai, principalii producatori de materiale pentru constructii, in fata autoritatilor publice, in raporturile cu institutiile publice si profesionale din tara si din strainatate. La nivelul anului 2014, cifra de afaceri a membrilor APMCR a fost de 530 milioane de euro, ceea ce constituie un indicator relevant despre forta organizatiei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiVideoConfAC-iulman and machineALLBIMvailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
leviatan
CDS
grundfos
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
strabag nivel 1
viarom
MAKITA
theda mar
leviatan
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023