Agenda Constructiilor
Sambata, 03 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Digitalizarea va constitui un avantaj major pentru firme, in contextul presiunii PNRR
Digitalizarea va constitui un avantaj major pentru firme, in contextul presiunii PNRR
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 25 Mai 2022 16:44
Joi, 26 mai 2022, va avea loc o noua editie din seria videoconferintelor EURO-Constructii - Industria de constructii: domeniu strategic, sub impactul schimbarii. Evenimentul se desfasoara incepand cu orele 10:00 si va avea ca tema centrala de discutie "Transformare digitala, inovare si automatizare in sectorul de constructii si domeniile conexe". Este a treia videoconferinta realizata pe aceasta tema de publicatia Agenda Constructiilor, dupa succesul pe care l-au avut editiile de la finalul lunii septembrie 2021, respectiv din martie 2022.
 
In continuarea editiilor anterioare, la evenimentul din 26 mai vor fi abordate, printre altele, teme precum implementarea BIM in Romania, tendinta generala de adoptie a aplicatiilor de proiectare 3D pentru arhitectura, inginerie si infrastructura, despre sanatatea structurala a constructiilor si ce presupune aceasta, precum si despre interesul in crestere pentru tehnologii precum realitatea virtuala/ augmentata, Internet-of-Things sau printarea 3D.
Studii publicate de cercetatori independenti estimeaza ca, la nivel global, numai pentru implementarea BIM companiile cu activitati in sectorul de constructii au cheltuit, la nivel global, 14 miliarde USD, si estimeaza ca alocarile vor ajunge la 21 miliarde USD in 2025, ceea ce inseamna o rata anuala de crestere de doua cifre procentuale. Digitalizarea sectorului de constructii se intampla deja si se aloca resuse, financiare si umane, in aceasta directie. Beneficiile sunt, in mare parte, cunoscute pe piata si solutii tot mai specifice, dedicate, devin din ce in ce mai prezente si vor fi si mai populare in viitor.
 
In sprijinul companiilor din Romania, inclusiv de constructii, care vor sa prioritizeze procesul de transformare digitala, vor fi disponibile si fonduri specifice, estimate la 350 de milioane de euro, din PNRR, pentru implementarea de proiecte. De asemenea, firmele pot beneficia de ajutorul unor consultanti care au trecut deja prin astfel de procese de transformare digitala si pot identifica corect modul in care o companie se poate transforma, inclusiv din punct de vedere al modelului de business, pentru a putea profita cu adevarat de acea transformare digitala.
Peste toate acestea, noul context macroeconomic si geopolitic impune dinamizarea investitiilor publice/ private pentru recuperare economica, dar si oportunitatile proiectelor din PNRR. Toate acestea vor pune presiune pe piata muncii din sectorul de constructii, iar digitalizarea unor activitati va reprezenta un avantaj competitiv pentru firme.
 
 
Invitati la editia din mai 2022 a videoconferintei EURO-Constructii sunt:
  • Mariana GARSTEA, CEO, SIXENSE Romania;
  • Rodica LUPU, Director, Cluster TEC;
  • Alexandru TANASA, Digital Business Advisor, ARGGO;
  • Brandusa PARLOG, Managing Partner, CADWARE Engineering;
  • Romina POSEA, Head of Planning & Continuous Improvement Office, Leviatan Design;
  • Videoconferinta va fi moderata de Elena Mitea, redactor-sef al revistei Agenda Constructiilor.
 
Partenerii evenimentului sunt: ARGGO Consulting, Hilti Romania, REHAU Romania, Aluprof, nZEB Shop, Acvatot si Habitat for Humanity Romania.
 
Videoconferinta EURO-Constructii va putea fi urmarita in direct pe www.agendaconstructiilor.ro, www.fereastra.ro si www.euroconferinte.ro, dar si pe paginile de Youtube si de Facebook ale revistei Agenda Constructiilor.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiVideoConfAC-iulvailantman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BALTIC
FRONTALE
leviatan
CDS
grundfos
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Ubitech
theda mar
strabag nivel 1
MAKITA
Acvatot 2019
rigips
leviatan
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023