Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Green Gala Awards 2023: Recunoastere a excelentei in sustenabilitatea constructiilor
Green Gala Awards 2023: Recunoastere a excelentei in sustenabilitatea constructiilor
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 01 Nov 2023 12:24
Romania Green Building Council (RoGBC) si Asociatia pentru Promovarea Eficientei Energetice in Cladiri (ROENEF) sunt onorate sa prezinte laureatii editiei 2023 a Green Gala Awards. Cu un total de 58 de aplicatii inscrise, 10 proiecte remarcabile au fost selectate din cei 27 de finalisti, de catre un juriu multidisciplinar. 
Green Gala Awards 2023, cea mai prestigioasa competitie dedicata sustenabilitatii mediului construit, a fost marcata de prezenta distinsa a Ministrului Mediului, dl. Mircea Fechet. Alaturi de el, reprezentanti de seama ai guvernului, academia, dezvoltatori imobiliari, arhitecti, ingineri, producatori de materiale de constructii si organizatii neguvernamentale au fost prezenti pentru a celebra si a recunoaste excelenta in domeniul sustenabilitatii mediului construit. 
Dl. Mircea Fechet, in calitate de Ministrul Mediului, a subliniat importanta inovatiei si a angajamentului fata de un mediu construit mai sustenabil, salutand performanta participantilor si apreciind eforturile castigatorilor si finalistilor. Prezenta sa a reiterat angajamentul guvernului roman fata de promovarea practicilor durabile si a subliniat relevanta si impactul Green Gala Awards in peisajul constructiilor din Romania.
 
Excelenta in Eficienta Energetica si Sustenabilitate in Cladiri
Cladiri comerciale: Globalworth Square – Globalworth
Cladiri rezidentiale: Central District Viitorului 134 – Forty Management.
 
Excelenta in Economia Circulara
Cladiri: Oberwood Porumbacu de Sus
Produse: Isogreen – izolatie din celuloza. Isogreen Romania
ALUKÖNIGSTAL – Sistemul de perete cortina Schüco FWS 50 – certificat Cradle2Cradle Silver.
 
Excelenta in Orase Sustenabile
Municipalitati: Primaria Municipiului Oradea - Primaria Oradea
Comune: Primaria Vama Buzaului Primaria Comunei Vama Buzaului
Companii – portofoliu: One United Properties
 
 
Excelenta in Educatie si Constientizare in domeniul Sustenabilitatii
Initiativa industriei: Rockwool – Securitatea la incendii in cladiri – o problema de siguranta nationala. ROCKWOOL
Initiativa institutiilor financiar-bancare: BRD – Creditul Habitat Verde
Initiativa ONG: Trifoi Fest – primul festival certificat Zero Waste si vegan Trifoi Fest
 
Finalisti: Equilibrium 2: Skanska Skanska Equilibrium, myhive Victoria Park: CPI Property Group, Quartier Gramont: STC Partners/CNO STC Partners, WINGS: Studium Green Studium Green, Studio 5 Rural Studio Rural 5, Lana Term: LANA TERM LanaTherm, Equitone: FIBROCIMENT HD EQUITONE Facade, Primaria Municipiului Alba Iulia Primaria Alba Iulia, Primaria Comunei Cociuba Mare Primaria Cociuba Mare, Schüco Carbon Control: E timpul sa economisim energie, EON: Ghid pentru cladiri nZEB e.on, Garanti BBVA: Credit Imobiliar Casa Eco, UTCB: Scoli Sanatoase Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB, La Centrala – In context: primul targ de mobilier upcyled La Centrala In Context.
 
Premii speciale au fost acordate catre Quantum OxyGo Berceni – primul proiect Green Homes din sudul capitalei, Oxigen Home – cel mai inalt nivel de performanta in certificarea Green Homes, Cattet Family -  ansamblul rezidential nZEB si primei companii care ofera servicii integrate pentru obtinerea declaratiilor de mediu pentru materiale si produse - EPD Romania. 
 
De asemenea, a fost apreciat efortul primariei Cacica in dezvoltarea unui proiect de pionierat in domeniul economiei circulare - Ecobiblioteca. 
 
Bancile partenere ale Romania Green Building Council au fost recunoscute cu o diploma de apreciere pentru sustinerea locuintelor sustenabile: Alpha Bank, Banca Comerciala Romana, ING, LIBRA Internet BANK, Raiffeisen Bank si Vista Bank.
 
Green Gala Awards continua sa ofere o platforma unde profesionistii si entuziastii pot evidentia proiectele lor si a fi recunoscuti pentru contributia lor la un viitor mai sustenabil.
 
Despre juriul Green Gala Awards 2023
Ne mandrim cu un juriu format din experti de renume in domeniul dezvoltarii durabile si al constructiilor verzi pentru editia Green Gala Awards 2023. Acesti profesionisti au adus o contributie semnificativa in domeniile lor si sunt recunoscuti pentru angajamentul lor fata de un viitor mai sustenabil.
 
Luminita Balalau reprezinta Guvernul Romaniei, lucrand in cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila. In calitate de Director al Directiei strategii, programe si proiecte de dezvoltare durabila, Luminita a avut un rol esential in formularea si implementarea strategiilor de dezvoltare durabila la nivel national.
 
Serban Tiganas este Decanul Facultatii de Arhitectura si Urbanism de la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca. In plus, este cofondator al Dico & Tiganas, un birou de arhitectura renumit pentru abordarea sa inovatoare si sustenabila in design.
 
Horia Petran, Presedintele Cluster Pro nZEB, este asociat cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii, Urbanism si Dezvoltare Teritoriala Durabila "URBAN – INCERC". Expertiza sa in constructii si dezvoltare durabila il face un membru valoros al juriului.
 
Dorin Beu este Conferentiar la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca si Director al Laboratorului Ingineria Iluminatului. Dorin este, de asemenea, Presedintele RoGBC Transilvania, avand o contributie semnificativa in promovarea constructiilor verzi in regiune.
 
Ciprian Sipos, cunoscut ca un "Zero Waste Creative Thinker", este un designer de interioare cu o abordare ecologica. Viziunea sa unica asupra designului sustenabil adauga o perspectiva inovatoare in evaluarea proiectelor.
 
Acesti experti au format nucleul juriului Green Gala Awards 2023, garantand o evaluare echitabila si profesionista a tuturor proiectelor inscrise.
 
Despre organizatori
Romania Green Building Council (RoGBC) este o organizatie non-profit care promoveaza practicile de constructie sustenabila si dezvoltarea durabila in industria constructiilor, pe durata ciclului de viata a unei cladiri (de la faza de design, constructie pana la operare si deconstruire)
 
Asociatia pentru Promovarea Eficientei Energetice in Cladiri (ROENEF) este o asociatie non-profit, apolitica, care promoveaza un cadru favorabil legislativ si economic, pentru sectorul constructiilor si reabilitarilor eficiente energetic ale cladirilor din Romania.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
concelex
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
leviatan
konsent
siniat
CDS
MAKITA
quadratum
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
ness project
EDIT-Structural
viarom
Ubitech
rigips

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander