Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Knauf, Bosch si Siemens, intre finalistii AHK la Premiile Economiei Romano-Germane
Knauf, Bosch si Siemens, intre finalistii AHK la Premiile Economiei Romano-Germane
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 26 Ian 2024 13:03
12 proiecte din cele 143 inscrise in competitie au intrat in finala concursului AHK Awards-Premiile economiei romano-germane, organizat in perioada 5 iulie - 24 noiembrie 2023 de catre Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania). Castigatorii vor fi anuntati cu prilejul Receptiei de Anul Nou, care va avea loc la 1 februarie, la Palatul Parlamentului.  
Aflat la a doua editie, concursul se adreseaza companiilor romanesti si germane si premiaza rezultatele deosebite obtinute de acestea, in patru categorii: Excelenta in afaceri, Angajatii nostri-succesul nostru, Responsabilitate pentru Viitor, Inovatie si noi tehnologii.
Companiile finaliste sunt: 
  • La categoria Excelenta in afaceri: AROBS Transilvania Software cu proiectul „AROBS Transilvania Software – 25 de ani de excelenta in afaceri”, Infineon Technologies in Romania cu proiectul „Cercetarea si dezvoltarea de cipuri semiconductoare la un nou nivel: Infineon isi extinde reteaua de C&D in Romania”, Knauf Insulation & Knauf Gips Romania cu proiectul „Knauf investeste 200 de milioane de euro in doua fabrici din Romania”;
  • La categoria Angajatii nostri, succesul nostru: Bosch Group in Romania cu proiectul „Work #LikeABosch – o promisiune ferma pentru angajatii nostri prezenti si viitori”, Kaufland Romania cu proiectul „Kaufland A.C.C.E.S. Program”, SIEMENS S.R.L. cu proiectul „Platforma de talente Siemens – oportunitate unica de dezvoltare”;
  • La categoria Responsabilitate pentru viitor: Grup Feroviar Roman cu proiectul „Scoala GFR”, Rodagria Produce Cooperativa Agricola cu proiectul „Rodagria Cooperativa de Agricultura”, SALUBRIS cu proiectul "Dezvoltarea durabila a managementului deseurilor in contextul economiei circulare in orasul Iasi”;
  • La categoria Inovatie si noi tehnologii: evozon cu proiectul „Platforma digitala consolidata si modernizata prin inteligenta artificiala pentru inspectii inteligente de canalizare”, Siemens S.R.L. cu proiectul „Solutii Siemens inovatoare si complet digitalizate pentru industria de tratare a apei in Romania”, Tresoil Biofuels SRL cu proiectul „TRESOILPower2X Danube Waste Plastic to Hydrogen”. 
 
Toate cele 143 de proiecte depuse pot fi accesate pe https://www.ahkawards.ro/.
"Fiecare categorie a avut criterii stricte de selectie, iar juriul de specialitate - format din reprezentanti ai mediului academic si de business, ai societatii civile, ai administratiei precum si din jurnalisti - a avut dificila misiune de a alege cate trei proiecte, cele mai bune din fiecare categorie. Departajarea a fost greu de facut, avand in vedere inalta calitate a proiectelor depuse, dar si numarul foarte mare al acestora. Ne bucuram sa vedem atata energie din partea companiilor, de a concura si de a initia proiecte care vin cu solutii pentru provocarile cu care ne confruntam in aceste vremuri”, a declarat Sebastian Metz, Director General al AHK Romania.
Criteriile de selectie pentru categoria „Excelenta in afaceri” au fost: strategia de dezvoltare, cresterea exceptionala, atingerea unei pozitii de top pe piata romaneasca, introducerea cu succes a unui produs/ proces sau contributia la dezvoltarea unei industrii,  in urma unor investitii din ultimii 2-3 ani. 
Pentru a castiga la categoria „Angajatii nostri-succesul nostru” companiile au dovedit, intre altele, ca au derulat proiecte excelente in domeniul resurselor umane (in procesul de recrutate, in stagii si programe de internship), programe de sanatate si bunastare, de training pentru angajati, de educatie duala, de cooperare cu mediul universitar, cu obiective si rezultate concrete si cu impact asupra dezvoltarii companiei.
Categoria „Responsabilitate pentru viitor” pune in valoare proiectele cu impact social si activitate economica sustenabila, care reduc poluarea si economisesc resursele, initiative care servesc nevoile comunitatii.
La categoria „Inovatie si noi tehnologii” au castigat puncte companiile care au implementat strategii de afaceri inovatoare, orientate spre cercetare, au dezvoltat servicii si produse inovatoare, au promovat activitati de cercetare-dezvoltare, colaborari cu mediul academic  sau schimburi de experienta intre Romania si Germania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CDS
theda mar
ness project
rigips
viarom
konsent
siniat
EDIT-Structural
concelex
noark
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Ubitech

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander