Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - ROBUILD - CONCRETE: Vanzarile de utilaje au crescut cu 70% in 2018
ROBUILD - CONCRETE: Vanzarile de utilaje au crescut cu 70% in 2018
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 13 Nov 2018 18:54
Pe o piata plina de paradoxuri, de la lipsa din ce in ce mai acuta de forta de munca la toate nivelurile, lipsa deja resimtita in multe domenii, cum ar fi si domeniul constructiilor, la o crestere semnificativa a vanzarilor de utilaje de constructii noi (ADUC remarca faptul ca piata a inregistrat pana in prezent, fara a lua in calcul lunile de final de an, o crestere cu 70% a volumului de vanzari), pana la digitizarea care intra si este din ce in ce mai prezenta in vietile noastre, atat la nivel personal, cat si profesional, ideea centrala a Conferintei Nationale RoBuild 2018 (eveniment ce a avut loc la data de 8 noiembrie 2018, la hotelul Caro, din Bucuresti) este aceea ca piata, ca si viata, merge inainte si ca exista din ce in ce mai multi factori de decizie care aleg directia inovatoare si indrazneata. Comparativ cu editiile precedente, RoBuild 2018 a adus participantilor un val de incredere din atitudinea si speech-urile prezentate, incredere bazata pe experienta practica a lucrurilor deja puse in aplicare, care deja au inceput sa isi valideze eficienta, informeaza un comunicat al organizatorilor - echipa Masini si Utilaje pentru Constructii, dat publicitatii la 13 noiembrie a.c.
RoBuild 2018 – Concrete Edition Conference & Exhibition
Aflat la editia a VIII-a, evenimentul RoBuild a devenit deja traditional, reusind sa pastreze o parte din structura cu care a fost conceput initial, insa a evoluat printr-o comunicare mult mai eficienta asupra tehnologiilor folosite in productia utilajelor de constructii. Anul acesta, atentia participantilor s-a orientat asupra tehnologiilor si utilajelor folosite in industria betonului, care acopera intregul ciclu de viata specific betonului, de la elementele constitutive ale acestuia si productia lor (agregate minerale, ciment), de la transport, turnare sau elemente prefabricate din beton, pana la demolarea si reciclarea betonului. Evenimentul a integrat o conferinta de o zi si o expozitie atat in zona interioara, cat si in aer liber.
Conferinta RoBuild 2018 a fost structurata in doua paneluri, fiecare dintre acestea deschizandu-se cu prezentari ale celor mai importante asociatii din sector: ARACO, ADUC, FPSC, APMCR, Prefbeton, PPAM, AICPS si continuand cu prezentari tehnice si comerciale ale unor companii importante din sectorul de constructii. Una dintre cele mai importante teme ale evenimentului a fost prezentarea sustinuta de Stefan Ponea, CEO si fondator al companiei Industrial Access, care a abordat unul dintre cele mai actuale subiecte ale momentului – digitalizarea – obiectiv aflat deja in cadrul Industrial Access la un nivel avansat de implementare.
Expozitia interioara a insumat o multitudine de standuri ale partenerilor, care au oferit informatii pretioase cu privire la produsele si serviciile comercializate, pe toata perioada evenimentului fiind pregatiti cu oferte speciale valabile pentru ziua de 8 noiembrie 2018. In expozitia exterioara au fost expuse cinci utilaje de Access & Material Handling de la Industrial Access, o semiremorca de la Schmitz Cargobull si un cap tractor Ford Trucks – marca distribuita in Romania de catre Cefin Trucks.
Campania Holcim - Construieste o casa, daruieste o acasa!
Coltul faptelor bune a fost reprezentat in acest an de campania Holcim Romania, care a lansat anul trecut campania „Construieste o casa, daruieste o acasa!”, la finalul careia au fost stransi 300.000 de euro, fonduri folosite pentru constructia a doua case de tip familial in care se vor muta 24 de copii, insa nevoia unor astfel de case este mult mai mare, motiv pentru care s-a decis continuarea campaniei si anul acesta. Astfel, in perioada 6 august - 30 noiembrie 2018, pentru fiecare sac de Tenco cumparat, Holcim doneaza un leu catre Hope & Homes for Children, pentru a implini visul copiilor abandonati de a avea o "acasa".
Partenerii echipei Masini si Utilaje pentru Constructii, care au sustinut evenimentul, sunt reprezentati de: Industrial Access, Terra Romania Utilaje de Constructii, Garanti Leasing, Messe Munchen GmbH – Bauma 2019, Gabor Concrete (impreuna cu Betonmec, Mario Croci si Bianchi), Schmitz Cargobull, Poema (impreuna cu MEC Italia, Crifi si Komplet), Holcim (Romania) SA, Romweld Industries, Trailer Store (impreuna cu Kassbohrer), International Investments, Forch, Cefin Trucks si Ford Trucks, Cedom Service, Impar si BKT, Concrete Services & Supplies, respectiv CTE Solution Utilaje Specializate.
***
Echipa Masini si Utilaje pentru Constructii, prin organizarea anuala a evenimentului cu acoperire nationala RoBuild, ofera o radiografie si analiza a intregii piete de tehnologii si utilaje pentru constructii din Romania. Sub umbrela RoBuild se comunica atat la nivel de asociatii reprezentative ale sectorului, cat si la nivel de inovatie tehnica, realizandu-se la final un mix absolut autentic si original de concluzii, cu care participantii de la eveniment pot lucra ulterior in procesul decizional. In decursul anului 2019 echipa Masini si Utilaje pentru Constructii, impreuna cu AG Communication, organizeaza doua evenimente – si anume: Trenchless Romania Conference & Exhibition (13-14 iunie 2019, la hotel Caro – Bucuresti), respectiv RoBuild 2019, editia a IX-a (in noiembrie 2019, pentru care detaliile vor fi disponibile in curand).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
ness project
Acvatot 2019
EDIT-Structural
concelex
leviatan
Ubitech
siniat
CDS
CONCEPT STRUCTURE
rigips
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
viarom
strabag nivel 1
noark
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander