Agenda Constructiilor
Luni, 17 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - ROGBC: Prima dezbatere despre certificarea ecologica a materialelor de constructii
ROGBC: Prima dezbatere despre certificarea ecologica a materialelor de constructii
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 25 Sep 2017 11:04
Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC) va organiza prima dezbatere pe tema beneficiilor si barierelor adoptarii declaratiilor de mediu si ale altor certificari ecologice pentru materialele de constructii din Romania, la data de 9 octombrie 2017, incepand cu orele 14:00. Seminarul va avea loc in cadrul spatiului pentru intalniri, dezbateri publice si initiative civice "La Firul Ierbii", pe Splaiul Unirii nr. 160, fiind organizat in cadrul proiectului OERCO2 (Open Educational Resource), ce are ca scop crearea unui sistem de evaluare de tip "open source" pentru analiza ciclului de utilizare a materialelor de constructii.
Conform organizatorilor, la discutie vor participa reprezentanti ai partenerilor din proiect - Universitatea din Sevilla, Centro tec. del Marmol, Piedra y Materiales (Spania), CertiMaC soc. Cons. a r. L. (Italia), Centro tecnologico da Ceramica e do Vidro (Portugalia), Universitatea Transilvania din Brasov -, alaturi de Claudiu Georgescu (presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii - APMCR) si de reprezentanti ai companiilor din Romania care detin acest tip de certificare pentru cel putin un produs pe care il comercializeaza, precum Saint-Gobain, LafargeHolcim, Rockwool sau Holver.
"Seclaratiile de mediu pentru materialele de constructii (Environmental Product Declarations) sunt necunoscute de o mare parte a industriei de profil din Romania, dar si de publicul general, in pofida avantajelor pe care le pot aduce atat pozitionarii pe piata a companiilor, cat si bunastarii ocupantilor spatiilor construite", au precizat reprezentantii RoGBC.
In cadrul seminarului vor fi, de asemenea, prezentate obiectivele proiectului OERCO2, precum si primele rezultate ale acestuia, respectiv o analiza privind situatia utilizarii declaratiilor de mediu ale materialelor de constructii in Romania.
Masa rotunda va fi moderata de arh Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR).
Participarea la eveniment este libera, in limita locurilor disponibile. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
MAKITA
rigips
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
noark
ness project
quadratum
siniat
EDIT-Structural
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
konsent
viarom
leviatan
concelex
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander