Agenda Constructiilor
Joi, 01 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - ROMEXPO: Targul Tehnic International Bucuresti isi deschide portile
ROMEXPO: Targul Tehnic International Bucuresti isi deschide portile
Expozitii & Conferinte Publicat de Cosmin Dincu 07 Oct 2016 16:25
Pavilioanele expozitionale ale Romexpo SA isi deschid portile la data de 12 octombrie 2016, pentru a gazdui Targul Tehnic International Bucuresti (TIB), ce a ajuns la editia a XLII-a. Astfel, timp de patru zile, pana la 15 octombrie a.c., 160 de companii din 12 tari isi vor prezenta oferta, avand standuri ce ocupa o suprafata neta de 7.000 mp.
„Targul Tehnic International Bucuresti - TIB reprezinta un eveniment de o importanta semnificativa pentru intreaga economie nationala si, totodata, de nelipsit din agenda oricarui specialist in domeniu. TIB devine si in acest an sinonim cu inovatia in tehnologie, reunind companii de renume din domeniu, ce isi vor prezenta cele mai noi produse. Concomitent cu TIB 2016, vor avea loc alte doua manifestari de traditie - ExpoEnergiE - targ international de energie regenerabila, energie conventionala, echipamente si tehnologii pentru industria de petrol si gaze naturale si Inventika - salon de inventii si inovatii destinat academicienilor, cercetatorilor si inventatorilor. Dupa deschiderea oficiala a expozitiei, ce va avea loc miercuri, 12 octombrie a.c., incepand cu ora 11:00, in pavilionul central al Centrului Expozitional Romexpo, cei 160 de expozanti din Romania, Austria, Bulgaria, Germania, Italia, Franta, Marea Britanie, Polonia, Republica Ceha, Spania, Turcia si Ungaria isi vor intampina vizitatorii cu cele mai recente creatii”, informeaza un comunicat al organizatorului Romexpo SA.
Zonele de robotica si masini industriale - punctele de atractie ale TIB
In cadrul targului, sunt reprezentate diverse domenii tehnice de interes, cum ar fi: inginerie mecanica si electrica, masini-unelte, echipamente hidraulice, metalurgie, electronica si automatizari, roboti industriali etc. Totodata, isi expun oferta firme din sectoarele de comunicatii, IT si software industrial. „Vizitatorii vor avea parte de o serie de prezentari si demonstratii de masini si echipamente care asigura o mai mare flexibilitate si crestere rapida a productivitatii, in domeniul industrial si in cele conexe acestuia. Ariile de interes si atractie ale TIB 2016 vor fi, ca in fiecare an, zonele de robotica si masini industriale, unde poate fi urmarit intregul proces de realizare a diferitelor piese. Practic, timp de patru zile, pavilionul central (A) si platformele 4, 10 si 11, alocate TIB, respectiv pavilionul C1 (pentru ExpoEnergiE si Inventika) vor aduce in fata tuturor celor interesati spectacolul progresului tehnologic, intrucat Romexpo, impreuna cu partenerii sai, isi asteapta vizitatorii specialisti si publicul larg cu un program variat de evenimente conexe interesante si de actualitate in domeniul tehnic, special conceput pentru a veni in completarea programului de vizitare”, se mai precizeaza in comunicat.
In acest sens, va avea loc simpozionul cu participare internationala intitulat „Forumul pentru inovare” (editia a IX-a), ce reprezinta o manifestare stiintifica organizata cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, IPA SA, CIFATT, Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare - ANCSI si Asociatiei Romane pentru Transfer Tehnologic si Inovare ARoTT. „Forumul isi propune identificarea de inovatii, inventii, firme inovatoare, noi tehnologii, dar lucrarile sale se axeaza si pe promovarea metodelor si metodologiilor inovatoare, dezvoltarea unor noi produse (servicii), transfer de cunostinte si de tehnologie dinspre mediul de cercetare catre mediul de afaceri etc. Organizatorii anunta si ca, in cadrul forumului, va avea loc conferinta cu tema „Specializare SMART si eco-sisteme - stimularea inovarii cu ajutorul cooperarii internationale”. Forumul pentru inovare este organizat pe trei module tematice, primul dintre acestea avand ca obiectiv transferul de cunostinte si specializarea inteligenta intr-o regiune inovatoare a Dunarii, in timp ce al doilea abordeaza tema generalista a inovarii integrale, iar al treilea este denumit Horizon 2020 si se ocupa de antreprenoriat si inovare, stimularea investitiilor in IMM, urmarind sa identifice o noua abordare a nevoilor de inovare a IMM-urilor.
Programul de vizitare a TIB 2006, ExpoEnergiE si Inventika a fost stabilit, in perioada 12-14 octombrie 2016, in intervalul orar 10:00 - 18:00, iar la data de 15 octombrie, intre orele 10:00 si 16:00. Pentru informatii suplimentare, www.romexpo.ro, iar pentru achizitia biletelor online, click aici!
 
ALLBIMvailanthiltiman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
MAKITA
BALTIC
grundfos
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CDS
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
leviatan
FRONTALE
Acvatot 2019
rigips
viarom
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023