Agenda Constructiilor
Miercuri, 28 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - SAINT-GOBAIN: Patru proiecte locale, nominalizate la Gypsum International Trophy
SAINT-GOBAIN: Patru proiecte locale, nominalizate la Gypsum International Trophy
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 12 Iun 2014 19:47
Proiectele de constructii Auditorium Pallady, Maternitatea Regina Maria, Promenada Mall si Scoala Franceza "Anna de Noailles" au fost nominalizate in cadrul celei de-a noua editii a Saint-Gobain Gypsum International Trophy, eveniment bienal de traditie, lansat de grupul Saint-Gobain in anul 1998. Cele patru proiecte ce au reprezentat Romania in cadrul competitiei, chiar daca nu au fost premiate, demonstreaza profesionalismul in executie al echipelor de constructori care le-au realizat, precum si capacitatea de inovare si utilizare de materiale si sisteme de ultima generatie a acestora.
Evenimentul a fost organizat la Berlin, in perioada 5-7 iunie 2014, fiind inscrise 87 de proiecte din 33 de tari de pe cinci continente, in cadrul a sase categorii: Ipsos, Placi de gips-carton, Inovatie si dezvoltare durabila, Rezidential, Comercial si Sisteme pentru segmente speciale (sanatate, educatie, hoteluri).

"Prin organizarea acestei competitii dorim sa rasplatim angajamentul profesionistilor cu care lucram pentru realizarea de proiecte de anvergura in toata lumea. Promovarea si aplicarea cu succes a noilor solutii si sisteme performante si eficiente contribuie la stabilirea unor standarde tot mai inalte pentru industria noastra. Toti participantii la competitie sunt castigatori, deoarece au demonstrat inca o data abilitatile de proiectare si executie prin respectarea unor modele riguroase si a unor criterii deosebite de performanta in conditii de siguranta si confort al cladirilor. Totodata, amploarea pe care a luat-o Saint-Gobain Gypsum International Trophy confirma pozitia de lider a grupului Saint-Gobain in domeniul materialelor de constructii", a declarat Claude-Alain Tardy, presedintele diviziei “Gypsum” din cadrul Saint-Gobain Construction Products (compania axata pe materiale de constructie a Grupului Saint-Gobain).

 

Castigatorii trofeului Saint-Gobain Gypsum International Trophy 2014
  • La categoria Placi de Gips-Carton, premiul intai a fost castigat de compania germana TM Ausbau GmbH pentru lucrarea de modernizare a Teatrului German din München, cladire construita in secolul al XIX-lea. La aceasta categorie a fost nominalizat si centrul multifunctional de evenimente si conferinte Auditorium Pallady, proiectat de FM Design si realizat de compania de constructii Consstar. Cladirea are o suprafata de 10.000 mp si un design modern, care cuprinde fatade transparente din pereti tip cortina de sticla, cu o structura perimetrala de beton, realizata cu tehnologii si facilitati moderne. Auditorium Pallady este un punct de referinta pentru centrele de conferinta din Bucuresti.
  • Castigatorul premiului intai la sectiunea Ipsos este reprezentat de modernizarea cladirii sinagogii din Mulhouse (Franta), lucrare proiectata de DRLW si realizata de compania de constructii Werey Platres et Staff.
  • La sectiunea de Inovatie si dezvoltare durabila, proiectul desemnat castigator al primului loc a fost reprezentat de lucrarea de extindere a cazinoului din Mondorf-Les-Bains, Franta, proiect realizat de Go Architecture Paris si pus in opera de compania Eschlimann. La aceasta categorie a fost nominalizat si proiectul de modernizare a Maternitatii Regina Maria din Bucuresti, proiectat de EOE Proiect si realizat de Pora Construct in urma unei investitii de 7 milioane de euro. Echipa Saint-Gobain Rigips a contribuit,in cadrul acestei lucrari, la crearea unui sistem inovator pentru realizarea peretilor exteriori, care a permis extinderea suprafetei cu 2.000 mp si care sa fie conform cu cerintele de rezistenta seismica, protectie impotriva incendiilor si izolatie acustica, specifice unui centru medical. . Echipa Rigips a contribuit,in cadrul acestei lucrari, la crearea unui sistem inovator pentru realizarea peretilor exteriori, care a permis extinderea suprafetei cu 2.000 mp si care sa fie conform cu cerintele de rezistenta seismica, protectie impotriva incendiilor si izolatie acustica, specifice unui centru medical.
  • Castigatorul premiului intai la sectiunea Comercial a fost reprezentat de un proiect din Africa de Sud, respectiv de centrul comercial Cradlestone Mall, realizat de compania de constructii Abbeycon (PTY) LTD pe baza unui proiect de arhitectura intocmit de Bentel & Associates International. La aceasta categorie a fost nominalizat si centrul comercial Promenada Mall din Bucuresti, proiectat de B23T International si amenajat de Dani Lev International. Datorita functiunii de centru comercial, proiectul trebuia sa combine cerintele privind protectia impotriva incendiilor, izolatia fonica, finisarea exemplara a zonelor cu design special si necesitatile estetice ale unui spatiu de agrement.
  • La categoria Sisteme pentru segmente speciale (sanatate, educatie, hoteluri), castigatorul premiului intai a fost reprezentat de un alt proiect din Franta, respectiv de proiectul de modernizare a Institutului de Studii Politice din Lyon. Proiectat de arhitectul francez Raphaël Pistilli si construit de societatea D'Angelo & Agus, obiectivul a reprezentat o reala provocare din perspectiva necesitatii de izolare fonica si capacitate de redare a sunetului. In cadrul acestei sectiuni a fost nominalizat si proiectul Scolii Franceze "Anna de Noailles", din Bucuresti, cladire proiectata de Western Outdoor si construita de compania de constructii ACMS. Conceptul principal de proiectare a reprezentat asigurarea unui iluminari naturale, dar si transparenta cladirii aplicate pentru intreaga suprafata a imobilului. Partile cladirii sunt pozitionate la 45 de grade fata de terenurile sportive pentru a economisi spatiu si a permite o iluminare naturala mai buna. Cerintele tehnice principale au fost peretii rezistenti la impact, protectia impotriva incendiilor si tratament acustic in incaperi.
  • Pe segmentul Rezidential, castigatorul premiului intai in cadrul Saint-Gobain Gypsum International Trophy a fost reprezentat de proiectul cladirii unifamiliale Marsan, din Valladolid, Spania. Proiectul de arhitectura a fost realizat de Tag21, iar amenajarea, de Audiotec Ingeniería Acustica.
 
In cadrul galei de premiere au mai fost acordate doua trofee: Premiul Special al Presedintelui, acordat de Claude-Alain Tardy - Presedintele diviziei “Gypsum” din cadrul Saint-Gobain Construction Products, castigat de proiectul de extindere a Spitalului Al Mafraq din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, lucrare in valoare de 870 milioane de dolari proiectata de Burt-Hill si amenajata de Al Massa / International Décor. Marele Premiu  al concursului Saint-Gobain Gypsum International Trophy a fost primit de Ghelamco Arena, un nou stadion de fotbal construit in Gent, Belgia. Proiectul a fost realizat de arhitectul polonez Mac Stopa, din cadrul companiei Massive Design, iar lucrarea a fost executata de grupul Genisol.
***
Romania a participat la editiile anterioare ale Saint-Gobain Gypsum International Trophy cu proiecte precum restaurarea Ateneului Roman, Plaza Romania - Movieplex, modernizarea Palatului de Justitie, Muzeul National de Arta al Romaniei, Crystal Tower, restaurarea Casei Budisteanu sau a Hotelului Central din Piatra Neamt, desemnat castigatorul categoriei Inovatie in 2012, la Londra, datorita solutiei inovatoare alese pentru extinderea parterului si etajului al XIII-lea, prin folosirea placilor de ciment Aquaroc pentru construirea peretilor exteriori. Aceasta solutie originala a permis rezolvarea tuturor cerintelor generate de renovarea acestui vechi hotel de munte: structura usoara, rezistenta la foc si umiditate, toleranta ridicata la vant puternic.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
top 500
leviatan
Ubitech
Acvatot 2019
top 500
FRONTALE
quadratum
viarom
rigips
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
top 500
concelex
theda mar
MAKITA
noark
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander