Agenda Constructiilor
Joi, 09 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - SMART CITIES: Dezbatere referitoare la dezvoltarea durabila a oraselor
SMART CITIES: Dezbatere referitoare la dezvoltarea durabila a oraselor
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 12 Oct 2015 16:40

Editia din acest an a conferintei Smart Cities of Romania va avea loc in perioada 21-22 octombrie 2015 in cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, urmand a aborda ca tema principala "Proiectele urbane inteligente - calea spre o dezvoltare durabila a oraselor din Romania". Evenimentul, structurat ca expozitie si conferinta, cuprinde mai multe sesiuni repartizate pe parcursul celor doua zile de dezbateri si va reuni reprezentanti ai autoritatilor locale si ai institutiilor nationale de reglementare, precum si specialisti din mediul academic si din mediul privat, astfel incat audienta sa poata beneficia de o perspectiva completa asupra problematicii Smart City.

Organizat de ITS Events Management, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), Ministerul Transporturilor (MT) si companiile ZTE, Huawei, Luxten, NEC, Siemens, TeamNet etc., evenimentul va atinge subiecte actuale din domeniul arhitecturii si tehnologiei, printre temele conferintelor aflandu-se conceptul de Internet of Things (IoT), componenta esentiala in arhitectura oraselor inteligente. Din perspectiva Comisiei Europene, solutiile IoT au rolul de a integra mediile fizice si virtuale, creand asa-numitele "smartenvironments".

 

UE demareaza procesul de standardizare a tehnologiilor IoT

Conform unui studiu realizat recent la nivelul UE, asteptarile oficialilor europeni legate de dezvoltarea si adoptarea solutiilor IoT in randul tarilor membre sunt foarte mari, in 2020 piata tehnologiilor IoT urmand a depasi valoarea totala de un miliard de euro. Dincolo de diferentele de abordare, piata tehnologiilor IoT va inregistra o evolutie ascendenta rapida in urmatorii cinci ani. Totusi, gradul de absorbtie a noilor tehnologii este "temperat", in acest moment, de lipsa unor standarde unanim acceptate. Din acest motiv, la nivelul Comisiei Europene a fost creata, in luna martie a.c., o alianta pentru sustinerea si dezvoltarea tehnologiilor IoT - Alliance for Internet of Things Innovation (AIOTI). Principalele obiective ale AIOTI sunt de a facilita conexiunile dintre vanzatorii de solutii, reprezentantii industriilor si cei ai institutiilor UE, precum si de a promova interoperabilitatea si convergenta dintre standarde, punand bazele unei dezvoltari durabile a sectorului IoT.

AIOTI este sustinuta deja de marii jucatori din domeniul IT&C la nivel mondial, precum: Alcatel, Bosch, Ericsson, Huawei, IBM, Intel, Nokia, Orange, Philips, Samsung, Siemens, Schneider Electric, Vodafone etc. Alianta reuneste insa si companii din domeniul energiei, utilitatilor, transporturilor, constructiilor, sanatatii etc., fiind structurata pe mai multe grupuri de actiune, care adreseaza sapte domenii principale (Smart Living Environments, Smart Farming si securitate alimentara, Wearables, Smart Cities, Smart Mobility, Smart Environments si Smart Manufacturing).

O initiativa similara celei demarate de catre forurile europene, a fost lansata in iulie a.c. si de catre International Telecommunications Union (ITU), care a creat un grup de lucru dedicat crearii de standarde in domeniul IoT. Noul grup ITU-T Study Group 20 (ITU-T) se adreseaza cu precadere problematicii Smart City, obiectivele declarate fiind acordarea de asistenta in domeniul oraselor inteligente si crearea unei platforme de standarde pentru arhitecturile IoT. In luna mai 2015, Dubai a devenit primul oras din lume care isi va evalua eficienta si sustenabilitatea operatiunilor utilizand o serie de indicatori de performanta dezvoltati de catre ITU-T. Conform initiatorilor proiectului, care va dura doi ani, acesta va servi si obiectivelor noului grup ITU, pentru ca va permite validarea respectivilor indicatori, contribuind la standardizarea acestora la nivel international.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADALLBIMTeraSteel
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul pandemiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere