Agenda Constructiilor
Joi, 20 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - BILKA estimeaza o crestere de peste 50% a vanzarilor din 2017
BILKA estimeaza o crestere de peste 50% a vanzarilor din 2017
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 26 Iul 2017 11:00
Afacerile companiei Bilka, lider al pietei locale de acoperisuri, au inregistrat o crestere de 54% in primele sase luni ale acestui an fata de aceeasi perioada din 2016, pana la 147 milioane de lei. Conform datelor firmei, rezultatele se datoreaza in principal cresterii cererii si proiectului investitional de 10 milioane de euro implementat in perioada 2014-2016.
"Cresterea de 54% a fost determinata, pe de-o parte, de cererea mai mare pentru acoperisuri, ceea ce este normal, luand in considerare studiile privind evolutia pietei constructiilor, unde se arata ca principalul motor al pietei este reprezentat de constructiile de locuinte. Mai mult, numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale este in continua crestere, iar lucrarile de renovare se afla in scadere. In urma acestor autorizatii, se ridica noi constructii pe care va trebui sa le acoperim. Pe de alta parte, cresterea Bilka se datoreaza investitiilor realizate in anii trecuti, pentru majorarea si diversificarea gamei de produse. In cifrele de anul acesta se reflecta si liniile de productie puse in functiune anul trecut, fara de care nu am fi putut sustine cererile. Estimam ca aceasta crestere se va mentine si pentru sfarsitul anului", a declarat Horatiu Tepes, proprietarul Bilka.
In urma investitiilor de 20 de milioane de euro, realizate in cei 10 ani de activitate, Bilka continua sa isi creasca afacerile, dar si sa conteze la export.
Bilka a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 60 milioane de euro si, daca estimarile de mentinere a ritmului de evolutie de 50% se vor concretiza, rulajul companiei ar urma sa ajunga la circa 90 de milioane de euro in 2017.
In primul semestru, vanzarile de produse premium ale societatii s-au majorat cu 25% fata de aceeasi perioada din 2016, in special datorita investitiilor Bilka pe acest segment. "Am identificat aceasta nevoie in piata in urma cu doi ani, cand am intalnit clienti care doreau produse cu grosimi superioare si finisaje speciale si nu aveau de unde sa cumpere. In 2014 am adus in portofoliul nostru un finisaj special, cu specificatii tehnice superioare celor existente la acel moment pe piata. Ne bucuram sa vedem un interes tot mai mare pentru produsele de top si vom continua sa sustinem aceasta tendinta", a declarat Horatiu Tepes.
 
Majorare de 33% a exporturilor
In 2016, Bilka a exportat sisteme complete pentru acoperisuri in valoare de 27 milioane de lei. In primul semestru al acestui an, vanzarile la export au crescut cu 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Conform vanzarilor din prima parte a anului, cand am inregistrat un plus de 33% la export, estimam ca vom mentine aceasta crestere si pentru sfarsitul anului. Identificam un potential mare pe pietele externe si un interes crescut pentru produsele noastre. Aceasta se datoreaza si faptului ca, in prezent, detinem cea mai mare fabrica de sisteme pentru acoperis din estul Europei. In urma investitiilor realizate, avem mijloacele de productie si logistica necesare pentru a ne impune pe pietele externe", a precizat Horatiu Tepes.
Bilka detine la Brasov o fabrica cu o suprafata de 45.000 mp si linii de productie complet automatizate. Produsele companiei sunt disponibile printr-o retea de 500 de distribuitori care acopera integral suprafata Romaniei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelghid_proiectareallbim

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere