Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - COILPROFIL: Diminuare cu 20% a pietei de invelitori si sisteme de acoperisuri
COILPROFIL: Diminuare cu 20% a pietei de invelitori si sisteme de acoperisuri
Hale & Structuri metalice 17 Aug 2010 10:47
Raspunzand unor intrebari referitoare la evolutia segmentului sistemului de acoperisuri si invelitori, Liviu Mistodinis, director executiv al Coilprofil, a precizat ca, deoarece acest sector este grav afectat, nivelul vanzarilor a scazut, avand drept rezultat cresterea cotei produselor pentru sectorul rezidential, respectiv tigla metalica si sisteme pluviale. In Romania, capacitatea de productie pentru invelitori si sisteme de acoperisuri depasea cerintele pietei inca din 2008. Cu toate acestea, apar in fiecare luna noi producatori si furnizori, 2010 fiind un an hotarator pentru existenta unora.
 
Liviu Mistodinis, director executiv al Coilprofil: “Incepand cu 2009, piata autohtona de invelitori si sisteme de acoperisuri urmeaza tendinta sectorului de constructii, iar in 2010 acest domeniu este in scadere cu aproximativ 20% fata de 2009. Daca prima parte a anului s-a situat sub auspiciile conditiilor meteo, politice si economice nefavorabile (semnalele pozitive fiind mult mai slabe decat la inceputul lui 2009), din luna martie a.c. s-a resimtit o crestere a vanzarilor, mai ales in sectorul rezidential. Segmentul industrial ramane, in continuare, afectat de situatia economica si politica actuala, fara perspectiva unei revigorari in perioada imediat urmatoare. Sunt foarte putine proiecte in desfasurare atat datorita lipsei fondurilor, cat si din cauza lipsei de perspectiva a pietei. Totodata, scaderea salariilor cu 25% in sectorul bugetar s-a resimtit incepand cu luna iulie a.c. In acest moment, declinul este generat de instabilitate politica, efectele crizei financiare si cresterea pretului la otel. Pana la sfarsitul anului se estimeaza ca pretul se va majora cu pana la 30%. Investitia proprie finalizata anul trecut, care s-a concretizat intr-o linie de productie performanta pentru sistemul pluvial, este argumentul dezvoltarii afacerii in intervalul 2010 - 2011. Linia completa de accesorii pentru sistemul pluvial Metidro asigura realizarea unui produs de calitate, la standarde europene, agrementat si promovat in conditii comerciale foarte bune. In perioada urmatoare vom continua sa lansam noi sisteme si sa dezvoltam serviciile. Capacitatea de productie existenta in Romania pentru invelitori si sisteme de acoperisuri depasea cerintele pietei inca din 2008. Cu toate acestea, apar in fiecare luna noi producatori si furnizori. Totusi, 2010 va fi un an hotarator pentru o parte dintre acestia.
Principala problema pe care o intampinam in prezent consta in tendinta antreprenorilor de a achizitiona produse ieftine, ca urmare a disponibilitatilor financiare reduse si lipsei unor specificatii tehnice obligatorii. Se face rabat de la grosimea materialului, de la cantitatea de zinc si vopsea, proprietati care sunt sub limita admisa in comunitatea europeana. Piata este axata pe produsele cu un pret scazut. Chiar si marii furnizori s-au adaptat cerintelor si au introdus in gama astfel de sisteme. Pana in 2010 produsele din sectorul industrial reprezentau ponderea in comenzile Coilprofil. Deoarece acest sector este grav afectat, nivelul vanzarilor a scazut, avand drept rezultat cresterea cotei produselor pentru sectorul rezidential, respectiv tigla metalica si sisteme pluviale. Coilprofil are o retea de parteneri dezvoltata mai ales in zonele nord, est si sud ale tarii si doreste sa mentina si sa dezvolte aceasta structura.
Anul 2010 nu va aduce o redresare si prevedem o usoara scadere a cifrei de afaceri fata de 2009. Criza financiara a avut ca prim efect directionarea cumparatorilor catre produsele ieftine si ca efect secundar orientarea producatorilor catre materii prime mai slabe calitativ, achizitionate la preturi mici. Deoarece produsele Coilprofil si-au pastrat calitatea materiei prime, preturile nu au putut fi diminuate la nivelul altor materiale similare. In aceste conditii, obiectivul nostru este sa trecem de aceasta perioada, reusind sa pastram calitatea si renumele produselor noastre”.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelALLBIMCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere