Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - ISOPAN a livrat 220.000 mp de panouri termoizolante pentru depozite frigorifice
ISOPAN a livrat 220.000 mp de panouri termoizolante pentru depozite frigorifice
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 12 Ian 2022 14:37
Isopan Est a livrat, anul trecut, in Romania, 220.000 mp panouri termoizolante Isofrozen, dedicate zonelor cu temperatura controlata, pentru constructia depozitelor frigorifice, pentru producatori locali si mari retaileri. Pentru a evita risipa alimentara, care in timpul pandemiei a generat cresterea nivelului de nemultumire in randul producatorilor agricoli, nevoiti sa arunce marfa perisabila nevanduta, pe fondul accesului limitat, dezvoltarea segmentului de constructie a depozitelor frigorifice in Romania devine imperativa.
Manni Group, concernul italian din care face parte Isopan Est, se concentreaza anul acesta, in cadrul celei de a treia editii Manni Group Design Award, pe aceasta tema a dezvoltarii si inovarii lantului de frig pentru alimente.
"Construirea unor hub-uri tehnologice de stocare pe lantul agricol si a unor depozite frigorifice performante, cu temperatura controlata, este foarte importanta pentru economia oricarei tari. Asigurarea lantului de frig si conservarea hranei proaspete sunt vitale pentru pietele globale, iar tema competitiei Manni Group isi propune sa gaseasca solutii viabile in acest sens. Totodata, subliniez importanta construirii unor astfel de hub-uri si depozite frigorice in Romania, la nivel de producatori si retaileri. Avem un potential mare pe zona de constructie a depozitelor pentru alimente proaspete si ar trebui sa-l exploatam in perioada urmatoare", a declarat Toni Pera, directorul general al Isopan Est.
Se estimeaza ca peste 33% din productia de alimente se risipeste. Acest lucru genereaza emisii uriase, energie consumata si oportunitati pierdute. In timp ce in Europa peste 90% din recolta este procesata si depozitata corespunzator in depozite frigorifice, in Africa procentul scade la doar 3%.
De aceea, competitia internationala Manni Group Design Awards reuneste arhitecti si proiectanti care au primit provocarea de a crea si inscrie idei si proiecte inovatoare de constructie a unui hub ce cuprinde depozite frigorifice, in Ghana, Africa de Vest, tocmai pentru a creste gradul de constientizare fata de dezvoltarea si managementul eficient al industriei agricole.
 
 
Ghana Innovation Farm vrea sa fie un hub tehnologic si cultural, un loc care poate deveni o referinta pentru comunitatea locala, oferind resurse, cunostinte si solutii capabile sa dea raspunsuri la cel mai important drept al omului: accesul la hrana.
Competitia lansata de Manni Group, in collaborare cu YAC - Young Architects Competition, isi propune sa ofere raspuns la provocarile economice si sociale generate de risipa de alimente si lipsa unor solutii de stocare a alimentelor in conditii termice sau tehnologice adecvate, in Ghana, ideile generate putand fi, desigur, solutii aplicabile la nivel global.
Cele mai sustenabile si inovatoare proiecte vor fi premiate de catre juriul international cu 20.000 de euro. Inscrierile in competitie continua pana pe 19 ianuarie, iar mai multe detalii sunt disponibile aici
In cadrul editiilor anterioare a Manni Group Design Award, 5 echipe de arhitecti din Romania s-au calificat in top 30 finalisti.
***
Isopan Est, parte a Manni Group, este lider de piata in productia de panouri metalice termoizolante sau panouri sandwich. Prezenta in Romania din anul 2007, compania contribuie la imbunatatirea sectorului constructiilor, oferind solutii care imbina functionalitatea materialelor, sustenabilitatea procesului, siguranta utilizatorilor si eficienta energetica a cladirilor - fie ca este vorba de cladiri noi sau de cladiri recalificate energetic. 50% din productia Isopan Est ramane in Romania, in timp ce cealalta jumatate din productie este directionata catre proiecte dezvoltate in Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Bosnia, Muntenegru, Slovacia si Ungaria. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiman and machineVideoConfAC-iulALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Ubitech
CDS
FRONTALE
noark
Acvatot 2019
BALTIC
theda mar
leviatan
grundfos
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
leviatan
viarom
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
BA 2023
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica