Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - INDEX COMPANII - GLOBALWORTH ASSET MANAGERS SRL
PAGINA PERSONALIZATA


GLOBALWORTH ASSET MANAGERS SRL

GLOBALWORTH ASSET MANAGERS SRL

Adresa: Str. Barbu Vãcãrescu nr. 201, Cladirea Globalworth Tower, Et. 26, Bucuresti, S2
Telefon: 0372 800 000 , 0371 600 000
E-mail: enquiries@globalworth.com
Web site: www.globalworth.com
Domenii: Investitori & dezvoltatori de proiecte
Descriere activitate
Dezvoltator imobiliar.
Prezentare companie/institutie
GLOBALWORTH dezvolta 100.000 mp de spatii logistice si industriale
 
 
 
 
Mihai Zaharia
Functia/Firma: Globalworth Romania Investment Director and Globalworth Group Capital Markets Director;
Experienta profesionala: 15 ani in sectorul bancar; lucreaza in cadrul Globalworth din 2018.
 
Globalworth are in dezvoltare in Romania cinci proiecte de spatii industriale si logistice, ce presupun constructia a 100.000 mp, cu un buget total de investitii de peste 50 de milioane de euro. In trimestrul al doilea, compania a achizitionat doua noi proiecte in partea de vest a tarii, Arad Industrial Park West, respectiv Oradea Industrial West Park, accesand doua noi piete, pe langa cele deja existente in Bucuresti, Constanta, Timisoara si Pitesti. In aceasta perioada, grupul continua lucrarile de constructii pe santierele Timisoara Industrial Park II B3, care vizeaza o extindere cu 19.000 mp si Chitila Logistics Hub (fazele B si C), prin care complexul logistic din apropierea Capitalei se extinde cu 54.100 mp, in urma unor investitii de aproape 30 de milioane de euro. Globalworth continua, de asemenea, dezvoltarea parcului industrial Constanta Business Park, cu etapa a doua (19.800 mp de spatii aflate in constructie). In cadrul Pitesti Industrial Park este vizata dezvoltarea a 6.700 mp de hale. In paralel, Globalworth lucreaza si la documentatia de urbanism pentru obtinerea autorizatiilor de construire pentru mai multe proiecte a caror dezvoltare va incepe in functie de nivelul cererii de pe piata.
 
- Ce evolutie a avut activitatea companiei in 2021?
- 2021 a fost un an foarte intens in activitatea companiei Globalworth. In primul rand, in prima jumatate a anului am inregistrat un nivel record in activitatea de inchirieri, semnand contracte noi de inchiriere si prelungiri pentru aproximativ 195.000 mp. Am continuat investitiile atat in segmentul spatiilor de birouri, cat si pentru extinderea portofoliului nostru dezvoltat sub Globalworth Industrial, sub-brandul de logistica si industrie usoara. Astfel, in prima parte a anului am livrat in Romania proiectul Globalworth Square, cea mai avansata cladire din portofoliul nostru din punct de vedere tehnologic. In trimestrul al doilea am achizitionat doua noi proiecte in partea de vest a tarii, Arad Industrial Park West, respectiv Oradea Industrial West Park, marcand adaugarea a doua noi piete pentru Globalworth, pe langa cele deja existente: Bucuresti, Constanta, Timisoara, Pitesti.
Importanta segmentului de birouri a fost reconfirmata si de apetitul investitorilor in 2020, respectiv in 2021, in Romania piata investitionala fiind dominata de tranzactii cu cladiri de birouri clasa A. Pandemia a afectat piata de birouri, asa cum a afectat toate ramurile economiei. La debutul acesteia a creat o serie de incertitudini cu privire la dezvoltarea sectorului in viitor. Pe masura ce lucrurile au avansat, companiile au realizat importanta spatiilor de birouri, adaptand modul in care isi vor desfasura activitatea in contextul noii realitati. In aceste tranzitii, am lansat campania Office Renaissance, pentru a marca intoarcerea chiriasilor in cladirile de birou din portofoliu.
 
 
- Ce investitii aveti planificate, in Romania, in acest moment?
- In Romania avem in constructie 5 proiecte in segmentul industrial si logistic, ce presupun dezvoltarea a 100.000 mp, cu un buget total de investitii de peste 50 de milioane de euro. In paralel cu aceste proiecte, lucram si la documentatia de urbanism pentru obtinerea autorizatiilor de constructie pentru mai multe proiecte a caror dezvoltare va incepe in functie de nivelul cererii din piata.
- Ce obiective aveti pe termen mediu si lung pe piata din Romania?
- Pe termen mediu si lung ne dorim sa ramanem prima optiune a companiilor care isi doresc spatii moderne de birouri in care sa isi desfasoare activitatea, companii care doresc sa faca parte din cea mai mare comunitate de business locala. Noi ne pozitionam ca “Place to Grow", asadar ramanem concentrati pe a oferi un spatiu propice cresterii afacerilor comunitatii noastre si, bineinteles, ne dorim sa ne dezvoltam in acelasi timp cu ea. Obiectivul nostru este sa ne pastram pozitia de lider ca investitor in segmentul de birouri si sa investim in dezvoltarea portofoliului nostru intr-un mod sustenabil atat pentru noi, cat si pentru comunitatile in care activam. Un alt obiectiv ce priveste portofoliul din Romania consta in dezvoltarea Globalworth Industrial, prin oferirea clientilor din segmentul de logistica si productie usoara acelasi nivel ridicat de spatii si servicii aferente.
 
 
- Care sunt principalele dificultati si provocari pe care le intampinati in activitatea curenta?
- Principale dificultati pe care le intampinam tin de dezvoltarea lenta a infrastructurii, predictibilitatea cadrului legal si, mai nou, cresterea accelerata a costurilor materialelor de constructii. Cred ca Romania are o sansa unica prin accesarea fondurilor puse la dispozitie de Uniunea Europeana de a investi in infrastructura si a face din tara noastra unul dintre cele mai atractive poluri de business din regiune. Impredictibilitatea cadrului legal nu este un element nou in activitatea noastra si sunt convins ca, asa cum am invatat noi, si alte companii care investesc in Romania au reusit sa isi adapteze modelele de business. Aceste neclaritati creeaza, totusi, o bariera si limiteaza accesul noilor investitori in piata locala, ceea ce nu reprezinta un lucru bun pentru economie in general. Cresterea exponentiala a preturilor materialelor de constructie pune in pericol dezvoltarile viitoare. Aceste cresteri nu pot fi absorbite, la randul lor, prin majorari de chirii care pot ajunge la un nivel nesustenabil pentru afacerile din Romania. Pe de alta parte, in Romania exista potential a se comprima randamentele investitionale (yielduri), insa si acest lucru poate amortiza doar partial din scaderile de profit inregistrate de dezvoltatori ca urmare a cresterii preturilor materialelor de constructii.
- Cum vedeti dezvoltarea pietei imobiliare din Romania pe termen scurt, mediu si lung?
- Pe termen scurt, piata imobiliara locala va fi in continuare afectata de incertitudini si in special de costurile de dezvoltare. Pe termen mediu si lung, Romania are insa oportunitatea de fi unul dintre castigatorii acestei pandemii. In momentul de fata, tara noastra dispune de resursele necesare pentru a dezvolta sectoarele de servicii IT, care sunt principalii ocupanti ai cladirilor de birouri moderne. In plus, in urma discutiilor cu cele 210 companii chiriase, acestea ne spun ca work from home nu poate reprezenta o solutie pe termen lung. O alta zona optimista o reprezinta sectorul de logistica si industrie usoara unde, odata cu dezvoltarea e-commerce-ului, s-a inregistrat o crestere exponentiala. Noi, prin sub-brandul dedicat - Globalworth Industrial, am oferit tot mai multe solutii pentru partenerii de business si in data de 30 iunie portofoliul nostru industrial atingea 260.000 mp in diferite zone din Romania, cum ar fi Arad, Bucuresti, Constanta, Oradea, Pitesti si Timisoara.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Octombrie 2021)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
Ubitech
MAKITA
concelex
CONCEPT STRUCTURE
CDS
FRONTALE
noark
viarom
rigips
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
quadratum
ness project
theda mar

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander