Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - INDEX COMPANII - GLOBALWORTH ASSET MANAGERS SRL
PAGINA PERSONALIZATA


GLOBALWORTH ASSET MANAGERS SRL

GLOBALWORTH ASSET MANAGERS SRL

Adresa: Str. Barbu Vãcãrescu nr. 201, Cladirea Globalworth Tower, Et. 26, Bucuresti, S2
Telefon: 0372 800 000 , 0371 600 000
E-mail: enquiries@globalworth.com
Web site: www.globalworth.com
Domenii: Investitori & dezvoltatori de proiecte
Descriere activitate
Dezvoltator imobiliar.
Prezentare companie/institutie
GLOBALWORTH incepe lucrarile la doua cladiri de birouri, in acest an
 
 
 
 
 
Dimitris Pergamalis
Functia/Firma: Head of Construction & Development, Globalworth;
Experienta profesionala: peste 15 ani in Project and Construction Management in Romania si nu numai.
 
Globalworth, cel mai important investitor pe piata de birouri din Europa Centrala si de Est, lucreaza la finalizarea celui mai nou hub de business din Bucuresti, Globalworth Campus, in zona de nord a Capitalei. Proiectul va fi incheiat pana la finalul anului 2019, cand, pe langa cele trei cladiri de birouri, ansamblul va include si unul dintre cele mai mari centre de conferinte din Bucuresti. Totodata, Globalworth lucreaza la proiectarea celei de-a patra cladiri a ansamblului Green Court din zona Barbu Vacarescu, precum si a proiectului de birouri Globalworth Square, situat in imediata apropiere a acestuia. In partea de vest a Capitalei, compania dezvolta Renault Bucharest Connected, a carui finalizare este programata pentru primul trimestru al anului 2019. In curand, dezvoltatorul va demara si lucrarile la extinderea platformei TAP din Timisoara, cu aproximativ 20.000 mp aditionali, proiect ce va fi finalizat in primul trimestru al lui 2019.
Globalworth este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Romania si Polonia, cu un portofoliu de circa doua miliarde euro, din care circa 90% genereaza venituri. In Romania, grupul detine proprietati in Bucuresti, Timisoara si Pitesti, iar in Polonia, in orasele Varsovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice.
 
- Cum a evoluat activitatea grupului in 2017 si ce estimari aveti pentru perioada 2018-2020?
- Fara indoiala, 2017 a fost un an cheie pentru evolutia Globalworth, prin extinderea pe piata din Polonia. Mai mult, la mai putin de un an de la aceasta tranzactie, am reusit sa devenim liderul pietei de birouri poloneze, prin noi achizitii. In prezent, portofoliul Globalworth include aproximativ 950.000 mp in Romania si Polonia, cu o valoare totala de circa doua miliarde de euro. Pentru perioada urmatoare, avem noi proiecte ce urmeaza sa fie finalizate, dar, in acelasi timp, urmarim si alte oportunitati din piata, prin care sa ne consolidam si mai mult pozitia de lider atat in Romania, cat si in Polonia. In primele sase luni ale acestui an, am continuat extinderea portofoliului prin includerea de noi cladiri de birouri si terenuri pentru dezvoltari ulterioare in ambele tari, am inceput noi parteneriate importante si am adus pe piata din Romania companii globale, precum Mindspace. In plus, odata cu achizitiile finalizate in prima jumatate a anului 2018, am devenit cel mai mare investitor si proprietar de birouri din Polonia.
- La ce proiecte lucrati in prezent si ce planuri de dezvoltare aveti, in Romania?
- In prezent, lucram la finalizarea celui mai noi hub de business din Bucuresti, Globalworth Campus, in zona de nord a Capitalei. In iulie 2017, am livrat prima cladire din complex, Tower I, ai carei 29.000 mp sunt inchiriati de Amazon, Honeywell si Mindspace. De asemenea, vom avea aici si un restaurant Stradale, precum si alte facilitati pentru chiriasi. Spre exemplu, pana la finalul lui 2019, proiectul va integra si unul dintre cele mai mari centre de conferinte din Bucuresti, dezvoltat la cele mai inalte standarde existente pe piata. La inceputului anului, in aprilie, am livrat si cea de-a doua cladire, Tower 2, oferind 28.000 mp suplimentari, inchiriati de Stefanini Romania, Mazars Romania, Chain IQ si P4Cards. In luna iunie 2018 am inceput constructia ultimei cladiri de birouri din Campus, Tower 3, care va oferi 35.000 mp. Pentru intreg proiectul suntem in curs de obtinere a certificarii BREEAM. De asemenea, in zona Barbu Vacarescu, lucram in prezent la faza de proiectare a celei de-a patra cladiri din complexul Green Court, precum si a proiectului de birouri Globalworth Square, situat in imediata apropiere a acestuia. Planuim sa demaram lucrarile anul acesta. In partea de vest a Capitalei, dezvoltam Renault Bucharest Connected, a carui finalizare este programata pentru primul trimestru al anului 2019. Asadar, in cateva luni cei aproximativ 3.000 de angajati ai Groupe Renault Romania se vor putea muta intr-o cladire de birouri de inalta calitate, eficienta din punct de vedere energetic si cu o serie de facilitati: un amfiteatru cu o capacitate de 350 de locuri pentru evenimente, un restaurant si un cabinet medical. Nu in ultimul rand, in curand vom demara si lucrarile la extinderea platformei TAP din Timisoara, cu aproximativ 20.000 mp aditionali, ce va fi finalizata in primul trimestru al lui 2019.
- Care credeti ca vor fi motoarele pietei imobiliare din Romania in 2018 si 2019?
- Datele arata ca piata locala de cladiri de birouri continua sa creasca, atat din punct de vedere al volumului tranzactiilor incheiate, cat si al interesului aratat de investitorii straini. Cea mai mare cerere pe segmentul birouri vine, in continuare, in special din partea companiilor din sectoarele IT&C, productie/ energie si financiar, care isi extind operatiunile si isi consolideaza pozitia pe piata locala. Acest lucru contribuie, astfel, la mentinerea unor chirii stabile si a unei rate ridicate de ocupare. Romania ramane, in continuare, atractiva pentru forta de munca tanara, activa si calificata. In plus, finantarea imobiliara continua sa fie disponibila pentru proiectele de inalta calitate, eficiente din punct de vedere energetic, care pun la dispozitia chiriasilor lor spatii de lucru premium, iar termenii si conditiile pentru acordarea acesteia s-au imbunatatit considerabil in ultimii ani, apropiindu-se de ceea ce investitorii puteau gasi pana acum doar pe principalele piete din Europa Centrala si de Est. Toate aceste puncte forte ale mediului macroeconomic se reflecta in performanta sectorului imobiliar din Romania, cererea de spatii de birouri si industriale atingand niveluri ridicate. Avem, astfel, toate motivele sa credem ca trendul ascendent al pietei locale de real estate va fi mentinut cel putin pana la finalul acestui an.
- Care sunt, in prezent, riscurile si dificultatile de pe piata?
- In pofida atractivitatii Romaniei pentru forta de munca pregatita, una dintre principalele provocari ale pietei ramane dificultatea de a atrage angajati si retentia lor, mai ales in contextul unei competitivitati tot mai crescute, datorata investitiilor straine si a extinderii marilor companii multinationale in tara. Tocmai de aceea, crearea unui mediu de lucru atractiv, care sa ofere angajatilor toate facilitatile si resursele de care au nevoie, devine o necesitate pentru orice companie. Astfel, atunci cand dezvoltam un proiect de birouri, avem mereu in vedere sa includem si diferite facilitati in imediata apropiere, precum supermarketuri, restaurante sau chiar spatii de evenimente si relaxare.

Globalworth starts construction to two offices buildings
Globalworth, the most important developer of office buildings in Central and Eastern European, is working to complete the newest business hub in Bucharest, Globalworth Campus, placed in the northern area of the city. The project will be completed by the end of 2019, when, besides the three office buildings, it will also include one of the largest conference centers in Bucharest. At the same time, Globalworth is working on the design of the fourth Green Court building in the Barbu Vacarescu area, as well as the Globalworth Square office project, which will be located in the immediate vicinity of Green Court. In the western part of Bucharest, the company is developing Renault Bucharest Connected, which is scheduled for delivery in the first quarter of 2019.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Septembrie 2018)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
rigips
ssab ag antrepriza generala
hilti
strabag nivel 1
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere