Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATAAMIBLU ROMANIA SRL

Adresa: Drumul Mare nr.2, Clinceni, Judet Ilfov
Telefon: 021/300 12 01
Fax: 021/351 45 61
E-mail: romania@amiblu.com
Web site: www.amiblu.com
Domenii: Tevi, fitinguri si tubulatura
Descriere activitate
Tevi, fitinguri si rezervoare din poliester armat cu fibra din sticla si insertie de nisip (PAFSIN) utilizate in special pentru retele de canalizare, la alimentari cu apa, irigatii si foraje orizontale.
Prezentare companie/institutie
HOBAS: Extindere a unitatii de productie din Clinceni
 
Hobas Pipe Systems - producatorul de tevi, fitinguri si rezervoare din poliester armat cu fibra din sticla si insertie de nisip (PAFSIN) utilizate in special pentru retele de canalizare, la alimentari cu apa, irigatii si foraje orizontale - a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de 7 milioane de euro. Compania detine o unitate de productie in Clinceni, judetul Ilfov, avand o suprafata de peste 3.000 mp si o capacitate medie de productie de 100-120 de km de tubulaturi pe an. Anul trecut, societatea a finalizat o investitie de 400.000 de euro, care a vizat instalarea unor noi echipamente, sporind capacitatea de productie prin extinderea gamei de diametre pana la dimensiunea de 2.400 mm.
 
Dan Ulian-Szekely (41 de ani)
Functia/Firma: director de vanzari, Hobas Pipe Systems Romania;
Experienta profesionala: 15 ani in domeniul tubulaturii.
 
- Cum au evoluat vanzarile companiei in 2012 si ce previzionati pentru anul in curs?
- Pana in 2012, aplicatia principala in care au fost folosite tuburile Hobas a fost cea pentru retelele de canalizare si statiile de epurare si de tratare a apei, din cadrul proiectelor din marile orase ale tarii (cu peste 200.000 de locuitori). Vanzarile pentru aceasta categorie genereaza aproximativ 80% din cifra de afaceri a companiei. Din punct de vedere geografic, gradul de absorbtie este oarecum acelasi la nivel national, cu o pondere semnificativa la nivelul Capitalei. Sistemele de tuburi, fitinguri si rezervoare produse de Hobas au o calitate superioara mediei existente in domeniu, atuul principal fiind reprezentat de rezistenta mare la abraziune si coroziune, precum si de usurinta la instalare si durata de exploatare care poate ajunge, extrapolat, pana la 75 de ani. 
- Care sunt principalele tari incluse in planul de export al companiei?
- In ultimii ani, produsele fabricate in Romania au fost livrate in principal in Europa Centrala si de Sud-Est, respectiv in Albania, Grecia, Cehia, Ungaria etc. Pe fondul stagnarii investitiilor realizate prin Programul Operational Sectorial (POS) - Mediu, ponderea exporturilor in cifra de afaceri a crescut. Pe langa extinderea gamei de diametre, Hobas a continuat procesul investitional, prin diversificarea gamei mufelor de imbinare. Promovam, astfel, elemente FWC simetrice si asimetrice in gama de diametre de la DN 300 la DN 2400 si clase de presiuni de la PN 1 la PN 32. 
- Cum estimati evolutia pietei locale de tubulatura PAFSIN in perioada urmatoare?
- Pe termen mediu si lung, estimam ca trendul ascendent din ultimii ani se va mentine, in special datorita investitiilor in infrastructura, sprijinite de fondurile europene nerambursabile. Cresterea pietei de tuburi PAFSIN a inceput odata cu proiectele de preaderare (ISPA) si se continua prin cele finantate din fondurile de coeziune, in special prin Programul Operational Sectorial (POS) - Mediu. Diferenta este ca proiectele realizate prin ISPA vizau lucrari in orasele mari si medii ale tarii (Bucuresti, Cluj-Napoca, Ramnicu Valcea, Craiova etc.), in timp ce fondurile de coeziune vor viza si investitii in mediul rural. In ansamblu, valoarea pietei tubulaturii de tip PAFSIN se ridica la circa 15 milioane de euro, estimandu-se o usoara crestere in 2013. 
- Ce masuri intreprindeti pentru protectia mediului?
- Provocarile cu care se confrunta in prezent companiile de pe intreg globul nu sunt doar de ordin economic: protectia mediului, reducerea amprentei de carbon si combaterea schimbarilor climatice sunt probleme care contribuie in mod considerabil la viabilitatea unei afaceri. Hobas urmareste permanent sa imbunatateasca performantele de mediu ale companiei, implementand de multi ani in cadrul grupului sistemul de management de mediu in conformitate cu cerintele ISO 14001.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia martie/aprilie 2013)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
siniat
SSAB
MAKITA
quadratum
noark
viarom
konsent
CONCEPT STRUCTURE
CDS
rigips
EDIT-Structural
leviatan
Acvatot 2019
theda mar
Ubitech
Arduro
BogArt
concelex
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander