Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - INDEX COMPANII - LIEBRECHT & WOOD
PAGINA PERSONALIZATA


LIEBRECHT & WOOD

LIEBRECHT & WOOD

Adresa: Sos. Bucuresti - Ploiesti nr. 73-81, Victoria Park, Bucuresti, S1
Telefon: 021/316.22.47
Fax: 021/316.22.48
Web site: www.liebrecht-wood.ro
Domenii: Investitori & dezvoltatori de proiecte
Descriere activitate
Grupul Liebrecht & Wood, activeaza pe piata imobiliara din Polonia, Romania si Rusia, unde au dezvoltat proiecte de birouri, retail si depozite, ocupand un spatiu de aproximativ jumatate de million de metri patrati.
Prezentare companie/institutie
L&W: Noile proiecte consolideaza pozitia companiei pe piata locala
 
 
 
 
 
Sorin Ioan Blaga
Functia/Firma: General Manager, Liebrecht & wooD Romania;
Experienta profesionala: 25 de ani de munca si o cariera de succes in marketing si managementul afacerilor.
 
Liebrecht & wooD, dezvoltatorul belgian care detine si administreaza platforma West Park Retail Militari - ce gazduieste Fashion House Outlet Centre - a inceput dezvoltarea proiectului de locuinte Frumusani Residential Park, ce va include constructia a peste 4.500 de locuinte, pe un teren de 170 de hectare. Prima faza a proiectului presupune dezvoltarea a 94 de unitati si, pentru a permite initierea acestei etape, compania se concentreaza, in prezent, pe dezvoltarea infrastructurii de acces ce conecteaza autostrada A2 cu parcul rezidential, dar si pe obtinerea avizelor necesare demararii constructiilor. Investitia in aceasta faza se ridica la 24 milioane de euro. De asemenea, Liebrecht & wooD dezvolta si al doilea centru outlet din zona Capitalei, in comuna Fundeni, in apropierea lacului Cernica, acesta urmand a fi lansat in 2020. Cu investitii ce depasesc 200 de milioane de euro pe piata din Romania, grupul continua sa opereze proiecte de anvergura si are ca scop principal extinderea si consolidarea pozitiei pe piata locala.
 
- Ce directii de dezvoltare aveti, in continuare, in Romania?
- Data fiind structura proiectelor in care suntem implicati activ in momentul de fata, putem vorbi de doua zone strategice pe care ne concentram in urmatoarea perioada.
Prima este strans legata de prezenta centrelor Fashion House in Romania. Investim constant in dezvoltarea si extinderea mix-ului de retail oferit clientilor Fashion House Outlet Centre - o destinatie de shopping emblematica inca din 2008. De asemenea, dezvoltam al doilea centru outlet, in comuna Fundeni, in apropierea lacului Cernica, ce va fi lansat in 2020. Pozitionat in partea de est a Bucurestiului, in proximitatea autostrazii A2, acest al doilea centru ofera un concept nou de design: un centru outlet in spatiu deschis pentru cei care isi doresc o alta abordare a shopping-ului de fashion. Acest proiect raspunde cerintelor si asteptarilor unei categorii extrem de dinamice a populatiei din partea de est a Capitalei, ce numara peste 900.000 de locuitori.
Al doilea pilon strategic este conectat cu prezenta noastra pe segmentul rezidential, marcat de dezvoltarea parcului rezidential din Frumusani. In acest proces, vom utiliza intreaga experienta Liebrecht & wooD, precum si standardele noastre ridicate pentru un proiect unic in Romania.
Unicitatea proiectului nu este bazata numai pe standardele inalte de constructie a locuintelor si de peisajele deosebite oferite de lacul si padurea din preajma. Principalul punct de diferentiere este atentia pentru detalii precum infrastructura, alaturi de elementele ce vor contribui in mod natural la formarea unei comunitati. Rezidentii acestui proiect vor beneficia nu numai de case construite dupa cele mai moderne tendinte, ci de bucuria de a face parte dintr-o comunitate in care oamenii se integreaza si se dezvolta atat individual, ca familii, cat si colectiv. Acest proiect major - ce este in curs de autorizare, are un plan de dezvoltare extins pe o perioada de cel putin 10 ani. Durata extinsa pe parcursul careia parcul rezidential din Frumusani va prinde contur este datorata concentrarii noastre pe ideea de consolidare a unei comunitati, mai mult decat de dezvoltare a unui complex de locuinte. Avem in vedere constructia a peste 4.500 de unitati, ce vor ocupa peste 170 de hectare.
- Cand veti incepe lucrarile la proiectul din Frumusani?
- Prima faza a proiectului presupune dezvoltarea unui numar de 94 de unitati. Pentru a permite initierea acestei etape, ne concentram, in acest moment, pe dezvoltarea infrastructurii de acces ce conecteaza autostrada A2 cu parcul rezidential. Punem accent pe acest element de infrastructura de transport deoarece accesul usor catre parcul rezidential si catre oras este esential pentru a facilita spiritul de comunitate care atrage din ce in ce mai multe familii. Primii rezidenti ce se vor muta in Frumusani vor beneficia, astfel, de intreaga paleta de functionalitati comunitare si de o infrastructura completa. Mai mult, stadiile ulterioare ale dezvoltarii proiectului Frumusani Residential Park nu vor afecta sub nicio forma viata in comunitate. Investitia estimata pentru prima etapa de dezvoltare - incluzand atat unitatile, infrastructura de servicii a parcului rezidential, cat si infrastructura de acces, este de peste 24 milioane de euro.
- Cum a evoluat activitatea companiei in Romania in ultimii ani si ce estimari aveti pentru perioada 2019-2020?
- Anul 2019 este si va fi un an de consolidare a pozitiei Liebrecht & wooD pe piata din Romania. Operatiunile Fashion House Outlet Centre Bucuresti sunt concentrate pe extinderea mixului de retail si completarea acestuia cu noi branduri, nu doar pe zona de fashion, cat si pe cea de divertisment si de food. De asemenea, extindem portofoliul Fashion House cu centrul din apropierea lacului Cernica, din comuna Fundeni. Aceasta directie demonstreaza ca piata este in curs de maturizare si cererea pentru acest model de proiect este in crestere.
- Cum credeti ca va evolua piata imobiliara/ de investitii perioada urmatoare?
- Piata de real estate din Romania este extrem de dinamica si se dezvolta cu o viteza impresionanta, impulsionata si de cresterea economica ce ne pozitioneaza in topul economiilor din regiune. Romania este o piata interesanta nu numai datorita faptului ca ritmul de crestere este foarte rapid, ci si pentru ca, in ultimii doi ani, am remarcat o dezvoltare alerta pe segmentul rezidential in Bucuresti, dar si in alte mari orase (Cluj-Napoca, Brasov etc.) - ceea ce demonstreaza ca romanii si-au ridicat standardele in ceea ce priveste cumpararea unei case noi.
Aceasta reprezinta o oportunitate unica de a modela structura urbanistica si zonele metropolitane - un proces ce va contribui, cu siguranta, la dezvoltarea economiei, deoarece, pe masura ce orasele se dezvolta, vor aparea noi oportunitati. In acest context, este evident ca evolutia de pe piata rezidentiala a determinat o crestere proportionala pe segmentul de cladiri de birouri. Am remarcat proiecte impresionante in ultimii ani care au transformat Bucurestiul intr-o capitala cu un district de business in adevaratul sens al cuvantului. Aceste tipuri de investitii transforma modul in care traim, lucram si ne raportam la viata urbana ca cetateni. In stransa legatura cu dezvoltarea mentionata, segmentul comercial a capatat, la randul sau, o amploare semnificativa in ultimii ani.
- Care sunt, in prezent, riscurile si dificultatile pe care le intampinati in derularea proiectelor?
- Intreaga piata si toti dezvoltatorii se confrunta cu nevoia unui cadru legislativ care sa permita predictibilitate, care sa faciliteze investitiile si care sa ofere posibilitatea urgentarii proceselor de avizare, astfel incat investitorii cu proiecte pregatite, sa ajunga sa le implementeze cu celeritate.
- Ce obiective aveti pe piata locala, pe termen lung?
- Investitiile noastre sunt concentrate in momentul actual pe cele doua proiecte strategice - prezenta Fashion House Outlet Centre, atat prin extinderea in zona de est, in comuna Fundeni, in apropierea lacului Cernica, cat si prin permanenta imbunatatire a experientei oferite clientilor in cadrul Fashion House Outlet Centre din West Park Retail Militari, pe de o parte, cat si pe dezvoltarea proiectului rezidential din Frumusani, situat pe malul lacului Tataru, pe de alta parte. Suntem increzatori ca proiectele pe care le avem in curs de dezvoltare se vor remarca prin aceleasi standarde apreciate de clientii nostri.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Noiembrie/Decembrie 2019)

Produse & tehnologii

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKgamma_2021ALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
strabag nivel 1
CELCO 2020
hilti
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
AHK 2018
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere