Agenda Constructiilor
Luni, 01 Martie 2021
 
PAGINA PERSONALIZATA


GRUP MENATWORK

GRUP MENATWORK

Adresa: Sos. de Centura nr. 103, Popesti-Leordeni, Judet Ilfov
Telefon: 021/52.96.255
Fax: 021/52.96.202
E-mail: office@menatwork.ro
Web site: www.menatwork.ro
Domenii: Retele de magazine si depozite
Descriere activitate
Producator si furnizor de materiale pentru constructii, produse pentru amenajari si finisaje de interior si exterior, echipamente pentru instalatii electrice, corpuri si sisteme profesionale de iluminat, echipamente termice si sisteme de ventilatie-climatizare.
Prezentare companie/institutie
MENATWORK mizeaza pe o crestere de 15% a business-ului, in 2019
 
 
 
 
 
 
Florentin Sperila
Functia/Firma: MBA Director Comercial Divizia Edilitare, Menatwork;
Experienta profesionala: 18 ani pe piata materialelor de constructii.
 
Grupul de firme active in domeniul constructiilor Menatwork a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 32 milioane de euro, in crestere fata de nivelul din 2017. Pentru anul in curs, conducerea companiei si-a propus o noua majorare, estimata la +15%, a business-ului, care ar urma sa se apropie valoric de 37 milioane de euro. Grupul integreaza 11 firme cu un portofoliu complex de produse si servicii pentru constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior, avand patru fabrici in Romania, situate in Popesti-Leordeni (judetul Ilfov). Platforma industriala Menatwork are o suprafata totala de 95.000 mp, din care 27.000 mp reprezinta cladirile in care isi desfasoara activitatea (fabrici, birouri, depozite si showroom-uri). In fabricile si reteaua de distributie ale grupului Menatwork sunt angrenati peste 350 de angajati. Compania detine si propria retea comerciala, avand centre de vanzare in Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova si Constanta. In 2019, Menatwork aniverseaza 25 de ani de activitate in Romania.
 
- Cum au evoluat vanzarile companiei in 2018 si ce perspective sunt pentru perioada urmatoare?
- Raportat la 2017 vanzarile au crescut, in ansamblu, cu 40%. Cele mai importante evolutii s-au inregistrat la produsele destinate segmentului rezidential, urmate de cele folosite la constructiile de unitati sanitare si de invatamant. Estimez ca trendul ascendent se va mentine si in 2019, insa acesta va fi mai moderat, undeva la maximum +10%. Segmentele care credem ca vor genera o parte semnificativa a cererii sunt cel rezidential medium-high, retail (lanturi de magazine precum Lidl, Profi, Mega Image etc.) si cladirile de birouri. In ceea ce priveste cifra de afaceri, ne asteptam la o crestere de 15% fata de nivelul de 32 milioane de euro inregistrat in 2018.
- Care sunt principalele piete de desfacere pentru produsele fabricate in Popesti-Leordeni?
- Cea mai mare parte a productiei, circa 90%, este destinata pietei interne, in timp ce exporturile ajung la circa 10% din total. Dupa 25 de ani de activitate in Romania, grupul Menatwork se mentine intre liderii incontestabili si in promovarea unor producatori internationali prestigiosi, precum Siniat, Armstrong, Etex, Tarkett, Egger, Mapei, Vimar sau Vortice.
- Care considerati ca sunt noile riscuri in domeniul constructiilor, avand in vedere reluarea cresterii si contextul economic si politic?
- Cred ca instabilitatea legislativa va reprezenta principala provocare pentru mediul de afaceri din Romania, inclusiv din sectorul de constructii. In plus, cresterea preturilor la materiile prime si utilitati vor atrage scumpiri ale preturilor de comercializare, in cazul mai multor grupe de produse pe care le fabricam. La toate acestea se adauga nivelul slab al finantarilor din sectoarele public si privat, care vor pune presiuni suplimentare pe costuri.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie-Aprilie 2019)
 

 
Grupul de firme Menatwork a incheiat anul 2013 cu afaceri de 44 milioane de euro
Grupul de firme Menatwork, producator roman si furnizor de solutii complete pentru constructii, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 44 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de nivelul din 2012. Rezultatele sunt in linie cu obiectivele stabilite la inceputul lui 2013, cand compania si-a propus ca fiecare din cele 11 firme ale grupului sa termine anul cu afaceri pe plus, iar la nivel de grup cu o crestere de minim 10 procente.
 
Investitii de 35 milioane de euro in 20 de ani de activitate in Romania
Evolutia pozitiva a afacerilor Menatwork a fost determinata in principal de investitiile realizate in cele doua decenii de activitate pe piata din Romania. Acestea au depasit 35 milioane de euro, iar cea mai mare parte a fost implementata in productie pentru achizitia de utilaje industriale si linii tehnologice automatizate, dar si catre marirea suprafetei depozitelor, cresterea parcului auto si dezvoltarea continua de noi produse si servicii.
 
”Consideram un real succes faptul ca de la startul cu o societate, 5 angajati si o cifra de afaceri de 2.040.203.000 lei, cat am inregistrat la finele anului 1994, dupa primul an de activitate, azi, dupa 20 de ani, am ajuns la 300 angajati, 11 firme membre ale grupului si afaceri consolidate de peste 44 de milioane de euro”, Luigi Caverni, proprietarul Grupului de firme Menatwork.
In conditiile unei piete care in ultimii ani nu a dat semne de revenire, grupul Menatwork s-a adaptat cerintelor actuale prin identificarea continua de noi arii de business, ce au contribuit la consolidarea companiei pe piata romaneasca, dar si la export.
 
Noile segmente de activitate au stabilizat businessul
"Pe langa planul investitional derulat pe parcursul celor 20 de ani de activitate, o contributie semnificativa la cresterea afacerilor a avut-o procesul de reorganizare a firmelor membre in centre de profit, proces pe care am reusit sa il finalizam la inceputul anului curent. Am fost nevoiti sa ne adaptam la situatia pietei atat prin reorganizarea interna, cat si prin dezvoltarea unor noi segmente de activitate, precum agricultura si eficienta energetica. Pentru asta a trebuit sa investim in noi unitati de productie si in trainingul specialistilor nostri”, declara Luigi Caverni.
 
“Am identificat la timp nevoile pietei si am introdus servicii conexe. Pe langa activitatile productive, ne-am concentrat foarte mult, pe furnizarea de solutii complete pentru profesionistii bransei. Astfel, in prezent, clientul odata ajuns in parcul industrial din Popesti Leordeni beneficiaza de toate produsele si serviciile necesare la amenajarea unei constructii de tip comercial, industrial, hotelier, medical, sportiv,public, rezidential etc. Acest lucru a avut o contributie semnificativa in consolidarea afacerilor grupului”, precizeaza Luigi Caverni.
Pentru anul in curs, grupul de firme Menatwork vizeaza mentinerea ritmului de crestere a afacerilor inregistrat anul anterior. Pentru cel de-al 20-lea an de existenta, grupul isi indreapta atentia catre cresterea competentelor celor peste 300 de angajati si consolidarea business-ului.
 
Afacerile firmelor membre ale grupului
Cea mai mare pondere in business-ul grupului Menatwork este detinuta de compania Galileo - importator si distribuitor de materiale pentru constructii, amenajari si finisaje de interior si exterior: edilitare, izolatii, placari ceramice, sape, adezivi, obiecte sanitare, produse pentru curte, gradina, agricultura. Aceasta este urmata de firmele producatoare:
  • Quattro Pavimente Tehnice - unic producator de pardoseli tehnice suprainaltate, in Romania si Sud-Estul Europei; importator si distribuitor de pardoseli comerciale, industriale, tehnice, sportive, medicale, birouri, hoteluri.
  • Prometal - unic producator in Romania de plafoane metalice speciale si standard (casetate, lamelare, grila), care detine o cota de piata de 60%, si distribuitor de sisteme de plafoane pentru spatii comerciale, publice, medicale, birouri, hoteluri.
  • Metalwork - unic producator in Romania de profile metalice "T" pentru structura de sustinere a plafoanelor suspendate si important producator de profile si accesorii metalice pentru sisteme gips-carton.
  • V.E.M. Proiect Lighting - producator si importator pentru aparate de iluminat si materiale electrice; distribuitor de sisteme de iluminat LED pentru: birouri, magazine, scoli, spitale, parcari, supermarket, iluminat stradal, architectural si industrial.
  • Carson Est - producator de structuri metalice pentru instalarea sistemelor de pardoseli tehnice suprainaltate.
Cu activitate comerciala si de prestari servicii in domeniul constructiilor, alte 5 companii activeaza in componenta grupului Menatwork: Arhimede Import-Export - unul dintre cei mai importanti furnizori de sisteme si solutii tehnice de iluminat, Menatwork Instalatii - importator si distribuitor specializat in furnizarea echipamentelor de realizare a confortului termic ambiental  (ventilatie, incalzire, climatizare) atat pentru uz comercial, industrial, cat si pentru uz rezidential, Svelt Profesional - distribuitor specializat in furnizarea de scari, schele, elevatoare, rampe de incarcare, platforme de lucru la inaltime, Insula Energiei - platforma de comert online: www.Emenatwork.ro, Arca Studio Construct – societate care functioneaza la nivel national, in zona lucrarilor specifice de constructii: amenajari de interior si exterior;inchideri si compartimentari; finisari, reparatii, montaj si instalare a sistemelor pentru interioare; renovari si modernizari de cladiri comerciale si industriale, hoteliere, civile etc.
 
Despre Menatwork
 
Grupul de firme MENATWORK specializat in productia, comertul si montajul materialelor de constructii si-a inceput activitatea pe piata materialelor de constructii din 1994.
Grupul de firme Menatwork este format in prezent din 11 firme cu un portofoliu complex de produse si servicii pentru constructii. Parcul administrativ si industrial din Bucuresti, pe care isi desfasoara activitatea firmele grupului, se intinde in prezent pe o suprafata de 90.000 de mp. In fabricile si reteaua de distributie ale Grupului Menatwork activeaza in prezent peste 300 angajati. Menatwork detine si propria retea comerciala in Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Constanta si Bacau.
 

Produse & tehnologii

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
hilti
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto
strabag nivel 1
rigips
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere