Agenda Constructiilor
Luni, 25 Mai 2020
Home - INDEX COMPANII - OASIS DEVELOPMENT SRL
PAGINA PERSONALIZATA


OASIS DEVELOPMENT SRL

OASIS DEVELOPMENT SRL

Adresa: Aleea Modrogan nr. 4A, Bucuresti, S1
Telefon: 0372/104.400
E-mail: info@oasisconsult.com
Web site: www.oasisconsult.com
Domenii: Investitori & dezvoltatori de proiecte
Descriere activitate
Prezentare companie/institutie
OASIS investeste 15 milioane de euro in faza I a Prima Shopping Sibiu
 
 
 
 
 
Klaus Reisenauer
Functia/Firma: Partener, Oasis Retail Development & Consulting;
Experienta profesionala: peste 20 de ani pe piata dezvoltarilor imobiliare din Europa Centrala si de Est.
 
Compania Oasis Development s-a asociat, la inceputul acestui an, cu grupul austriac Supernova pentru dezvoltarea proiectului Prima Shopping Center Sibiu, un parc de retail cu o suprafata de 40.000 mp localizat la nordul municipiului Sibiu, langa Hornbach. Prima faza a investitiei, cu o valoare de 15 milioane de euro, va avea o arie de 15.000 mp si va curpinde un hipermarket si o galerie comerciala, targetand populatia din nordul si vestul orasului, precum si traficul de tranzit din zona. Pentru faza doua este vizat un mix de retaileri cu produse de dimensiuni mari, precum si un hotel. Compania dezvolta proiecte sub brandurile Prima Shops si Family Center. Grupul Oasis are sediul in Sibiu si este detinut de oamenii de afaceri Klaus Reisenauer si Kurt Wagner, cu experienta de peste 20 de ani in domeniu, fiind implicati in dezvoltarea de centre de retail atat pe piata locala, cat si in Europa Centrala si de Est (in Austria, Ungaria, Cehia si Slovacia).
 
- In ce stadiu se afla noul proiect, din Sibiu, si cand veti incepe constructia?
- Prima Shopping Center Sibiu se afla in faza obtinerii autorizatiilor necesare demararii con­­structiei. Intentia noastra este de a incepe lucrarile de executie aferente primei etape in toamna acestui an. Detinem terenul de 18 hectare din Sibiu de mai multi ani si, datorita accesibilitatii excelente atat pentru traficul individual, cat si pentru tranzit, suntem de parere ca acum este momentul potrivit sa realizam acest proiect de importanta regionala. Ne dorim sa finalizam investitia in prima faza, in trimestrul al doilea din 2020.
- Ce factori stau la baza deciziei de a investi in zona de retail?
- Ne uitam in primul rand la consum. Acesta este principalul indicator care determina expansiunea retailerilor. Desigur, ca orice jucator de pe piata imobiliara, suntem influentati si de evolutia proiectelor de infrastructura.
- Care sunt provocarile pe care le intampinati in derularea proiectelor?
- Pe langa toate provocarile care decurg din dezvoltarea si inchirierea cu succes a unui parc de retail, activitatea grupului este afectata de schimbarile dese ale legislatiei in domeniul fiscalitatii, precum si in domenii conexe activitatii noastre, respectiv din industria constructiilor si Ordonanta 114.
- Ce portofoliu de proprietati detineti, in prezent, in Romania?
- In cei peste 16 ani de activitate, am livrat peste 70 de proiecte in Romania, cu o suprafata cumulata de peste 1,5 milioane de metri patrati. In prezent, portofoliul detinut de Oasis in Romania include sase parcuri de retail si centre comerciale lansate sub brandul "Prima Shops" - in Oradea, Roman, Reghin, Fagaras, Tecuci si Mangalia - si doua parcuri de retail marca "Family Center", detinute in parteneriat in Giurgiu si Ramnicu Valcea. Cel mai recent proiect finalizat este parcul de retail Prima Shops Oradea, inaugurat in 2017 in urma unei investitii de peste 12 milioane de euro.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie-Aprilie 2019)

Produse & tehnologii

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLBIMTeraSteelACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere