Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
PAGINA PERSONALIZATA


OOPY ARHITECTURA

OOPY ARHITECTURA

Adresa: Str. Colonel Corneliu Popeia nr. 4, Bucuresti, S5
Telefon: 021.301.92.79
Fax: 021.301.92.79
E-mail: contact@oopy.ro
Web site: www.oopy.ro
Persoana de contact: Laurentiu Pestritu, Marketing Representative
Domenii: Proiectare si inginerie | Arhitectura & design | Urbanism, planificare peisagistica si regenerare urbana | Topografie, cadastru, geodezie, masuratori BONA si scanare 3D
Descriere activitate
Servicii integrate de proiectare de arhitectură, inginerie, urbanism și amenajări interioare Expertize tehnice, drumuri și platforme, studii geotehnice, consultanță și dirigenție, studii topografice și de mediu, analize de impact etc.
Prezentare companie/institutie
OOPY Arhitectura: Piata a prezentat o multitudine de oportunitati in 2021
 
 
 
 
Arh. Octavia Floria Popeea
Arh. Iustin Popescu
Fondatorii OOPY Arhitectura sunt arhitecti si urbanisti cu drept de semnatura, membri ai OAR, UAR si RUR si absolventi UAUIM 1998.
 
OOPY Arhitectura, birou de arhitectura si proiectare, atinge in acest an varsta majoratului, 18 ani de experienta in care a abordat proiecte din aproape toate zonele de activitate - birouri, rezidential, comercial, industrial, institutii publice si urbanism. In aceasta perioada, echipa de la OOPY s-a maturizat si ea, fiind compusa din arhitecti, ingineri, urbanisti, juristi si alte specializari conexe. Si rezultatele nu au intarziat sa apara. In ultimele 18 luni, proiectele biroului de arhitectura au primit premii si distinctii internationale, precum premiul I la Interarch (Sofia, Bulgaria) pentru proiectul de anvergura "Parcari Predeal - Accesibilitate in zona turistica Clabucet - Cioplea - Predeal", proiect recompensat si in Slovenia, in cadrul BIGSEE, cu trofeul sectiunii "Public and commercial architecture", impreuna cu alte trei proiecte premiate la sectiunile "Hospitality, Interior": proiectul "Cantina studenteasca", respectiv "Residential architecture", cu locuinta individuala "Casa Bianu" si cu ansamblul rezidential "Stoica Ludescu".
Biroul OOPY Arhitectura a fost infiintat de arhitectii Octavia Floria Popeea si Iustin Popescu, numele "OOPY" reprezentand un joc de litere pornit de la initialele celor doi fondatori.
 
- Cum a evoluat activitatea companiei in perioada pandemiei si ce perspective aveti pentru viitor?
- Anul trecut a fost unul foarte greu, dar mult mai bun decat parea la inceputul pandemiei, cand ne-am asteptat si, in consecinta, ne-am pregatit pentru o scadere drastica a activitatii. In plus, functionam intr-un context in care administratia publica este greoaie, imprevizibila si birocratica, legislatia este stufoasa si de multe ori neclara, iar online-ul si digitalizarea mult dorite au fost reformulate, materializandu-se de multe ori intr-un alt mod de a muta hartii si dosare cu sina de la un ghiseu la altul. Un alt factor agravant l-au reprezentat schimbarile legislative care, in domeniul nostru, sunt frecvente, avand loc la fiecare cateva luni sau la cel mult cate un an. De exemplu, dintre ultimele modificari legislative putem sa mentionam prevederea care stipuleaza ca arhitectii sefi nu este obligatoriu sa fie de profesie arhitecti, ci pot avea specializari conexe. O astfel de prevedere - care s-a dorit sa usureze si sa fluidizeze circuitul birocratic de avizare - va avea ca efect previzibil pentru specialisti o scadere drastica a calitatii tuturor etapelor de proiectare, avizare si executie a lucrarilor publice si private din Romania. Acesta este doar un exemplu.
La aceste dificultati se adauga si pandemia, perioada in care se reconfirma ca ceea ce nu te omoara, te caleste. Am invatat din greutati si, prin urmare, suntem acum capabili sa lucram cu succes de la distanta, din respect pentru colegii si pentru clientii nostri. Profitam la maximum de ceea ce au reusit autoritatile sa puna in functiune in domeniul digital. Dam prioritate protectiei sanitare a tuturor, respectam sanatatea noastra si a celorlalti si respectam regulile cu care ne-am obisnuit. Am sustinut (fara sa impunem) vaccinarea celor care au optat pentru aceasta (de altfel, marea majoritate a celor din echipa OOPY s-au decis in favoarea vaccinarii), dar ne dorim bineinteles sa revenim la viata obisnuita pe care acum am invatat sa o apreciem mai mult ca inainte.
Trecand de jumatatea anului 2021, putem spune ca piata a prezentat o multitudine de posibilitati, proiecte si investitii, pe care le-am valorificat de fiecare data cand am avut ocazia. Urmarim cu atentie ceea ce se intampla in continuare si vrem sa reprezentam si de acum incolo aceeasi echipa de specialisti caracterizata prin profesionalism si seriozitate.
- Ce proiecte aveti in lucru, in aceasta perioada?
- In aceasta perioada continuam proiectele incepute pe diferite programe si teme, cum ar fi spatii de birouri, hale industriale, arhitectura de locuinte, amenajari si design interior, spatii comerciale si proiecte de urbanism. Ca noutati, putem mentiona cateva proiecte: depozitele regionale pentru REWE la Filiasi si Bacau, un depozit logistic pentru Jumbo, PUZ-uri in comunele Vidra si Dascalu, spatii de birouri si depozitare pentru VG Park la Brasov, spatii comerciale, expozitionale si de depozitare pentru Romstal la Bacau, Iasi si Chitila, un imobil de locuinte de serviciu in Sectorul 2 sau depozitul logistic Triplet de la Turda. Toate acestea sunt in diferite etape de proiectare si avizare, dar si de asistenta tehnica pentru implementare, acoperind ca termene urmatoarea perioada de activitate. Ne bucuram sa subliniem ca ne-am respectat intotdeauna angajamentele la timp, inclusiv in timpul actualei pandemii, cand ne-am lovit cu totii de situatii noi si mult mai complicate decat pana acum.
- Ati observat modificari in ceea ce priveste cererea de proiecte in ultimele 12 luni?
- In completarea a ceea ce am spus mai sus, beneficiind de un portofoliu diversificat si de posibilitatea de a lucra in paralel la mai multe proiecte cu diverse teme, am observat o modificare constand in cresterea solicitarilor pentru locuinte individuale pe loturi proprii, fata de locuinte colective. Biroul nostru si-a continuat activitatea pentru toate specialitatile la care proiectam, observand astfel o constanta in oportunitatile de noi proiecte, investitii si lucrari.
- Cum vedeti viitorul arhitecturii si proiectarii, in epoca digitala? Ati implementat modul de lucru BIM?
- Referindu-ne la BIM ca fiind modul de lucru inteligent bazat pe modele 3D, care ofera specialistilor instrumentele necesare pentru planificarea si operarea eficienta si transparenta a cladirilor si a infrastructurii, OOPY Arhitectura are ca partener strategic in proiectarea asistata de calculator reprezentantul "Man & Machine", prin intermediul caruia beneficiem de dreptul de a folosi varietatea de soft-uri, aplicatii si cursuri Autodesk. Toate statiile noastre de lucru sunt licentiate cu software-uri si aplicatii actualizate permanent - Autocad sau Revit, Civil 3D, Robot Structural Analysis Professional, 3DS Max din generosul pachet Autodesk. Cu ajutorul acestui partener strategic, colegii nostri arhitecti si ingineri beneficiaza de cursuri de instruire si perfectionare pentru proiectare 2D/3D, procese de modelare, analiza si desen tehnic.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia August 2021)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
theda mar
concelex
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
EDIT-Structural
viarom
siniat
CDS
Ubitech
strabag nivel 1
konsent
ERBASU CONSTRUCT
rigips
MAKITA
ness project
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander