Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Mai 2021
 
Home - INDEX COMPANII - FURNIZORI DE SERVICII - Patronate si asociatii profesionale - PATRONATUL SOCIETATILOR DIN CONSTRUCTII (PSC)
PAGINA PERSONALIZATA


PATRONATUL SOCIETATILOR DIN CONSTRUCTII (PSC)

PATRONATUL SOCIETATILOR DIN CONSTRUCTII (PSC)

Adresa: Str. Horia Macelariu, Nr. 59, Etaj 8, Camera 802,, Bucuresti, S1
Telefon: 021/311.95.94
Fax: 021/311.95.94
E-mail: office@psc.ro
Web site: www.psc.ro
Domenii: Patronate si asociatii profesionale
Descriere activitate
Patronatul Societatilor din Constructii (P.S.C.) reprezinta interesele membrilor sai: ca partener oficial al Guvernului si Sindicatelor, in comisiile tripartite de dialog social, in relatia cu Uniunea Europeana fiind membru al Uniunii Europene a Promotorilor in Constructii – UEPC, in relatia cu Parlamentul Romaniei si in relatia cu ambasade, misiuni comerciale, camere de comert, institutii publice etc.
Prezentare companie/institutie
PSC: Lucrarile de infrastructura vor sustine segmentul specific
 
Pe termen mediu, cea mai buna dinamica a pietei constructiilor la nivel autohton ar fi data de evolutia sectorului de infrastructura, mai ales ca exista studii/proiecte ce analizeaza posibilitatea ca tara noastra sa devina un nod logistic important in zona sud-estica a Europei. In acest sens, pot fi dezvoltate investitii in centre logistice, care vor atrage, la randul lor, proiecte in alte domenii economice. In opinia vicepresedintelui PSC, in prezent, Romania are toate premisele de a atinge aceste obiective, cel mai important aspect in aceasta directie fiind constituit de depasirea „crizei psihologice”, care a urmat celei financiare.
 
 
Tiberiu Andrioaiei (44 de ani)
Functia/Institutia: vicepresedinte, Patronatul Societatilor din Constructii - PSC;
Experienta profesionala: 10 ani in domeniul constructiilor si 6 ani pe segmentul consultantei in sisteme asociative.
 
- Care sunt cele mai fezabile proiecte din domeniul constructiilor?
- In prezent, segmentul constructiilor rezidentiale este cel mai afectat de contextul economic incert, bransa respectiva fiind sustinuta, in special, de achizitiile efectuate de persoane fizice, care, in conditiile actuale, nu mai sunt eligibilibile in ceea ce priveste acordarea creditelor bancare. Genul acesta de investitii poate fi denumit „pasiv” si, nefiind generator de profit, nu prezinta interes nici din partea potentialilor beneficiari ce ar dispune de fonduri pentru astfel de achizitii, nici pentru institutiile bancare, in vederea acordarii de imprumuturi pentru locuinte. Astfel, se asteapta ca, la un interval cuprins intre 6 luni si 10 luni dupa evetuala relansare economica, potentialii beneficiari - care au statutul de angajati - sa poata accesa, din nou, instrumente financiare pentru achizitia de locuinte. In prezent, se estimeaza ca sectoarele cu adevarat viabile, ce ar putea sustine activitatea din domeniul constructiilor, sunt reprezentate de reabilitarile termice, proiectele finantate din fonduri structurale si/sau publice, respectiv lucrarile de infrastructura (rutiera, logistica, de geniu, energetice etc.).
- Cum se prezinta activitatea bransei dupa inca un an de dificultati?
- In prezent, se pare ca societatile mari din ramura de constructii au reusit sa se stabilizeze, acest lucru fiind esential pentru tara noastra, deoarece avem nevoie de companii de constructii cu potential (resurse, portofoliu de lucrari etc.) la un nivel cel putin similar celor din Uniunea Europeana, pentru a face fata competitiei si presiunilor din cadrul licitatiilor pentru investitii derulate pe plan international. In ceea ce priveste companiile de tip IMM, la debutul recesiunii acestea au dovedit o oarecare stabilitate, iar dupa prelungirea crizei s-au restructurat masiv. PSC intentioneaza sa sustina activitatea acestor firme, ce sunt capabile sa execute lucrari de subantrepriza specializata, fara a fi coplesite de operatorii mari, dar care sa-si poata mentine activitatea la parametri optimi de calitate si performanta pe nisa respectiva.
- Ce activitati a intreprins patronatul in vederea sprijinirii firmelor?
- Noul program de dezvoltare al PSC, elaborat pentru o perioada de 2,6 ani - fiind continuat inclusiv in 2012 - cuprinde cateva planuri: regional, national si international. Cel mai important aspect in vederea sustinerii companiilor membre consta in imbunatatirea colaborarii cu autoritatile locale si regionale, in vederea crearii unor conditii mai bune pentru derularea activitatilor de constructii. O alta componenta a programului se refera la axa nationala, ce vizeaza si membrii PSC din afara Capitalei, constand in reevaluarea/ierarhizarea - in colaborare cu autoritatile locale - a proiectelor, astfel incat firmele sa aiba acces la investitiile realizate pe plan intern. Cea de-a treia componenta vizeaza promovarea, la nivel mondial, a investitiilor si firmelor membre mentionate anterior si „reinventarea” participarii constructorilor din Romania la proiectele internationale de anvergura.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia ianuarie/februarie 2012 )

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
rigips
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere