Agenda Constructiilor
Miercuri, 28 Februarie 2024
Frontale
Home - INDEX COMPANII - Peikko Romania SRL
PAGINA PERSONALIZATA


Peikko Romania SRL

Peikko Romania SRL

Adresa: Strada Ithaca nr. 220, Bolintin-Deal, Judet Giurgiu
Telefon: +40 744 306 521
E-mail: romania@peikko.com
Web site: https://www.peikko.ro/
Domenii: Accesorii si sisteme de fixare
Descriere activitate
Conexiunile de beton, structurile cu planșeul dala și restul soluțiilor noastre dau un impuls enorm performanței proiectelor de beton prefabricat și monolit.
Prezentare companie/institutie
PEIKKO estimeaza afaceri de pana la 10 milioane de euro, in acest an
 
 
 
 
 
Laimonas Luižys
Functia/Institutia: director general, Peikko Romania;
Experienta profesionala: 13 ani pe piata internationala a materialelor pentru constructii.
 
Producatorul finlandez de structuri din otel pentru cladiri Peikko mizeaza pe o cifra de afaceri de 7-10 milioane de euro in Romania in 2020, dupa ce in prima jumatate a anului vanzarile companiei au ajuns la aproape 3 milioane de euro. Compania detine o unitate de productie in localitatea Bolintin Deal, achizitionata in 2018. Peikko Romania a inceput productia in 2019 si primele livrari au fost realizate in afara tarii, in Germania, Danemarca si Elvetia. In continuare, pe termen scurt si mediu, compania urmeaza sa investeasca in dezvoltarea resursei umane si a noilor produse, in vederea cresterii business-ului local.
Peikko Group Corporation, lider mondial in structuri slim-floor, aplicatii in domeniul energiei eoliene si tehnologii pentru constructii din beton prefabricat sau monolit, are birouri de vanzari in peste 30 de tari din Asia-Pacific, Europa, Africa, Orientul Mijlociu si America de Nord, cu operatiuni de productie in unsprezece tari. Peikko a generat o cifra de afaceri de 231 milioane de euro in 2019, avand peste 1.800 de angajati.
 
- Care sunt principalele tendinte de pe piata structurilor din otel pentru cladiri? Cum a evoluat acest sector in 2020?
- Principalele tendinte care marcheaza intreaga piata de constructii in aceasta perioada sunt reprezentate de scurtarea duratei proceselor de constructie, alinierea la economia circulara si reducerea amprentei de CO2. Acestea sunt valabile si pentru aria noastra de activitate. Dezvoltatorii si antreprenorii inteleg tot mai mult avantajele unui proces de constructie rapid - reducerea costurilor fixe pe santiere, rentabilitate mai rapida a investitiilor etc. Ultimii ani au demonstrat o cerere tot mai mare pentru mutarea cat mai multor procese de pe santierele de constructii in fabrici, unde elementele pot fi produse intr-un mediu controlat si sigur, ceea ce asigura rapiditate in executie si mai putina forta de munca necesara pe santier, la o calitate mai ridicata.
In ceea ce priveste emisiile de CO2, investitorii pun tot mai mare accent pe certificari de tipul BREEAM sau LEED, de unde rezulta o preocupare in crestere pentru costurile intregului ciclu de utilizare a cladirilor, nu numai pentru cele prevazute initial. S-a dovedit ca, pe intreaga durata de viata a unei cladiri, 75% reprezinta costuri operationale si numai 25% costuri de constructie, iar acest fapt trebuie luat in considerare inca de la inceputul etapei de proiectare.
- Cum a evoluat business-ul Peikko in Romania, in acest context?
- Anul 2019 a fost pentru Peikko Romania un punct de plecare si anul cresterii. Ne continuam dezvoltarea in 2020 si ne-am marit numarul de angajati cu 50%. Rezultate ale acestei evolutii pozitive sunt cresterea volumelor de productie si extinderea portofoliului. Din 2021 intentionam sa incepem sa producem o versiune „verde” a produsului nostru cheie Deltabeam® in Romania, care va contribui la economia circulara si la reducerea amprentei de CO2 a cladirilor.
- Ce impact a avut pandemia Covid-19 asupra pietei si activitatii companiei?
- In general, piata constructiilor functioneaza intr-o inertie determinata de durata mare de implementare a proiectelor. Niciun dezvoltator nu vrea sa inghete un proiect in mijlocul executiei acestuia. Efectul real al pandemiei de Covid-19 va incepe sa se resimta, cel mai probabil, de la sfarsitul acestui an, cand proiectele in curs vor trece la etapa finala a amenajarilor interioare si cele planificate ar putea sa nu inceapa. Exista deja o stare de incertitudine pe piata, iar dezvoltatorii isi monitorizeaza activitatea reciproc si asteapta sa vada cine va accepta riscuri mai mari. Oamenii vor invata sa traiasca cu Covid-19 si doar timpul va arata daca cei care au curaj ar putea castiga dublu sau vor pierde chiar mai mult.
- Care sunt principalele proiecte la care participati, in prezent, in Romania?
- Peikko este o companie cu o istorie indelungata, infiintata in Finlanda in 1965 si face acum primii pasi pe piata constructiilor din Romania. Peikko Romania detine una dintre cele 11 unitati de productie ale grupului la nivel mondial, iar activitatea unitatii din Bolintin Deal este o componenta esentiala a lantului international de aprovizionare al Peikko. Produse fabricate aici au ajuns deja la lucrari majore in Finlanda, Olanda, Germania, Danemarca, Letonia, Ungaria si chiar in Africa de Sud. In Romania am fost implicati in mai multe proiecte de anvergura. In aceasta perioada livram componente pentru structura proiectului UBC 0 din Timisoara, cladire cu 27 de etaje ce va fi cea mai inalta din Romania, la finalizarea constructiei.
- Ce investitii si ce obiective de dezvoltare aveti planificate la nivel national?
- Toate investitiile majore ale Peikko in Romania au vizat achizitia, dezvoltarea si startul productiei la fabrica din Bolintin Deal, astfel incat, pe termen scurt, vom investi doar in resursa umana. Investitiile pe termen mediu vor depinde de cererea de pe piata si vor viza dezvoltarea de produse noi. In fiecare an, grupul Peikko investeste semnificativ in cercetarea si dezvoltarea produselor sale, cu scopul de a face industria constructiilor mai rapida, mai sigura si mai eficienta. Obiectivele noastre sunt exprimate in patru valori Peikko: satisfacerea nevoilor clientilor, respect si incredere reciproca, scopul de a fi mai buni in fiecare zi si cresterea profitabila.
- Cum va aliniati noilor tendinte privind digitalizarea si noile tehnologii in constructii?
- Peikko este un precursor pe piata constructiilor, care creeaza tendinte si le promoveaza in sprijinul clientilor si al partenerilor. Peikko este prima companie care a dezvoltat conexiuni pentru stalpi prefabricati cu rezistenta seismica. Exista deja biblioteci BIM si CAD de produse Peikko disponibile pentru ingineri si un software gratuit Peikko Designer®, disponibil pe site-ul companiei. Multe dintre proiectele Peikko sunt deja executate folosind BIM in colaborare cu clientii si companiile de inginerie, tehnologie ce face schimbul de informatii mai eficient si reduce riscurile de erori sau blocaje in cadrul proiectelor. As vrea sa invit, pe aceasta cale, arhitecti si ingineri inovatori si deschisi, sa discute cu noi despre ideile lor si despre modul in care Peikko ar putea sa le fie un partener de incredere in dezvoltarea de solutii si in executie.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Octombrie 2020)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
top 500
CONCEPT STRUCTURE
noark
top 500
quadratum
theda mar
CDS
concelex
Acvatot 2019
top 500
leviatan
strabag nivel 1
FRONTALE
MAKITA
viarom
Ubitech
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander