Agenda Constructiilor
Joi, 17 Octombrie 2019
Teraplast 2019
PAGINA PERSONALIZATA

POLICOLOR SA

POLICOLOR SA
Adresa: B-dul Theodor Pallady nr. 51, Bucuresti, S3
Telefon: 021/345.17.30
Fax: 021/345.19.30
E-mail: policolor@policolor.ro
Web site: www.policolor.ro
Domenii: Lacuri si vopsele
Descriere activitate
Producator de lacuri si vopsele.
Prezentare companie/institutie
POLICOLOR incepe productia in noua fabrica si o alta etapa de dezvoltare
 
 
 
 
 
Daniel Olaeru (46 de ani)
Functia/Firma: director national de vanzari Divizia Consumers Markets, Policolor SA;
Experienta profesionala: 20 de ani in industria FMCG si noua ani in domeniul vopselelor decorative.
 
Pentru 2019, grupul Policolo-Orgachim, specializat in productia si comercializarea de lacuri, vopsele si rasini, estimeaza o cifra de afaceri de aproape 69,8 milioane de euro, vanzarile urmand a creste cu 8%-9% fata de nivelul de 64,2 milioane de euro realizat in 2018. Din vara acestui an, Policolor Romania a demarat productia la noua fabrica din Bucuresti, de pe Bd. Timisoara, realizata in urma unei investitii de 7 milioane de euro, care a insemnat si dublarea capacitatii de productie. In perioada urmatoare, compania va continua sa investeasca in dezvoltarea de noi produse si a echipei de angajati.
 
- Cum au evoluat vanzarile companiei in primele sase luni din 2019?
- In prima parte a anului, prognozele noastre au fost usor depasite de consum. Daca inceputul verii ne-a afectat cu situatia meteo instabila, care a incetinit ritmul lucrarilor, primavara si finalul primului semestru au fost peste asteptarile noastre, insa cu un mic recul pe final de mai si iunie. Zona de renovari a fost extrem de activa, dar si constructiile noi. Luam in calcul faptul ca piata trebuie sa creasca, de la un an la altul. Exista in Romania un deficit mare de locuinte noi, fata de numarul de locuitori, romanii isi doresc sa fie proprietari (avem cel mai mare numar de locuinte proprietate personala pe cap de locuitor), dar ritmul nu este atat de sustinut. In prezent, la Policolor, cresterile cele mai mari provin din zona constructiilor de cladiri de birouri si reparatii la imobile non-rezidentiale (scoli, spitale, gradinite, cladiri de institutii care necesita renovari). Cea mai mare crestere provine si din sectorul spatiilor comerciale (numarul acestora s-a dublat in ultimii ani), dar si din zona hoteliera (in Romania, se construieste de doua ori mai mult decat in Bulgaria, Italia si Spania, pe acest segment).
- Care este impactul digitalizarii si al noilor tehnologii in companie?
- Si noi traim cu certitudinea ca viitorul este digital si ca este acum. In ce masura va influenta aceasta realitate segmentul de constructii, nu putem evalua. In companie, chiar in aceasta vara s-a investit intr-un nou sistem IT, programe, protectie, raportare, analiza. Sunt convins ca vom fi si de acum inainte in pas cu vremurile.
- Ce solutii credeti ca exista pentru contracararea deficitului de forta de munca?
- Este o intrebarea complexa, la care manageri de HR, CEO si reprezentanti ai autoritatilor nu au reusit inca sa raspunda. Cert este ca lucram intr-un domeniu in care calificarea este extrem de importanta. In Policolor, prin parteneriate directe cu facultati de profil si programele de internship pe care le derulam, reusim sa avem tineri foarte buni in echipa. Media de varsta in interiorul companiei este de 35-40 de ani si tot mai multi tineri talentati avanseaza rapid in pozitii de top. Raspunsul trebuie sa vina, cu siguranta, din zona de educatie si calificare inca din timpul scolii pentru diverse domenii. Este nevoie atat de scoli profesionale, cat si de practica reala a studentilor, inca din timpul facultatii.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Septembrie 2019)

Produse & tehnologii

Lucrari de referinta

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareLicente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere