Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


SW UMWELTTECHNIK ROMANIA SRL

SW UMWELTTECHNIK ROMANIA SRL

Adresa: Str. Principala nr. 680, Ortisoara, Judet Timis
Telefon: 0256/296.168
Fax: 0256/247.509
Mobil: 0721-203.339, 0788-353.134
E-mail: office@sw-umwelttechnik.ro
Web site: www.sw-umwelttechnik.ro
Domenii: Prefabricate din beton
Descriere activitate
Producator de materiale prefabricate din beton.
 
Prezentare companie/institutie
SW Umwelttechnik: Crestere de 17% in 2023, datorata majorarii productiei
 
 
 
 
 
 
Dipl. ing. Gabriel Neculae (38 de ani)
Functia/Firma: director general, SW Umwelttechnik Romania;
Experienta profesionala: 15 ani in domeniul constructiilor, in cadrul SW Umwelttechnik.
 
Piata prefabricatelor din beton a inregistrat o crestere de aproximativ 21% in 2022 comparativ cu anul precedent, din punct de vedere valoric, si o scadere cantitativa de aproximativ 2%, conform studiilor de specialitate. In acest context, datorita portofoliului mare de produse, cresterii capacitatilor de productie si a cotei de piata, producatorul de elemente prefabricate din beton SW Umwelttechnik a inregistrat o crestere de 38%, ajungand, in 2022, la o cifra de afaceri de 189,4 milioane de lei. Pentru 2023, estimarile companiei arata o crestere a rulajului, in contextul dezvoltarii in continuare a capacitatilor de productie. In prezent, SW Umwelttechnik detine in Romania trei unitati de productie, in Ortisoara (judetul Timis), Izvoru (Bucuresti) si Cristesti (Iasi), cu o capacitate totala de productie de peste 350.000 de tone pe an. Compania produce si comercializeaza prefabricatele utilizate la canalizari (camine, tuburi, riglole, bazine) si la protectia apei (separatoare de grasimi/hidrocarburi), elemente prefabricate utilizate in cadrul proiectelor din industrie, agricultura, sectorul rezidential, infrastructura electrica (camine si anvelope posturi TRAFO), elemente utilizate la infrastructura de transport (poduri si podete, grinzi de pod, parapete de siguranta), elemente liniare de structura (gulere, stalpi, grinzi, pereti, scari, elemente de planseu), precum si alte prefabricate din beton produse in conformitate cu solicitarile primite.
 
- Ce evolutie valorica au avut afacerile companiei in primele 5 luni ale anului in curs si cum estimati ca vor evolua acestea in 2023?
- Cifra de afaceri a companiei in 2022 a fost de 189,4 milioane de lei, iar pentru 2023 estimam ca rulajul va depasi pragul de 222 milioane de lei (circa 45 milioane de euro). Deocamdata, in primele cinci luni ale anului, suntem in bugetul estimat pentru 2023, fara a inregistra abateri semnificative de la cifrele prognozate. Estimam o evolutie pozitiva a activitatii economice, mai ales pe anumite segmente de prefabricate, in special cele utilizate la infrastructura de transport.
 
- Cum se resimt, in cadrul companiei, efectele majorarilor de preturi din constructii si ale dificultatilor din lanturile de aprovizionare?
- In comparatie cu nivelurile din 2022, preturile materialelor si materiilor prime s-au consolidat, si preconizam ca vor ramane stabile pana la sfarsitul acestui an, sau poate chiar vor scadea usor, asa cum s-a intamplat in cazul pretului otelului-beton. Singurul factor semnificativ care a influentat intr-o proportie mai mare structura de cost a fost reprezentat de modificarile legislative de la inceputul anului, cu privire la cresterea salariului de baza minim brut de la 3.000 de lei la 4.000 de lei lunar.
- Ce alte dificultati intampinati in derularea activitatii?
- Principala dificultate in derularea activitatii noastre o reprezinta deficitul de personal calificat; facem tot posibilul sa organizam cursuri de calificare la locul de munca, formari profesionale, programe de training.
- Care sunt cele mai noi produse incluse in oferta companiei?
- Pe langa prefabricatele uzuale pe care le comercializam, incercam sa ne consolidam pe prefabricatele destinate constructiei de drumuri si poduri. Astfel, ne-am completat toata gama de produse prefabricate destinate podurilor si podetelor; de asemenea, am finalizat, in cadrul fabricii de la Izvoru, proiectul de extindere a productiei de grinzi de pod, cu deschideri ale grinzilor prefabricate din beton de pana la 42 de metri, precum si predale prefabricate destinate constructiilor de poduri.
- Care sunt cele mai importante proiecte pentru care ati livrat produse anul trecut si la ce proiecte participati in prezent?
- Datorita faptului ca avem o gama variata de produse prefabricate din beton, am participat la realizarea a numeroase proiecte: lucrari edilitare, canalizari, drumuri si poduri, constructia de hale industriale, centre comerciale sau depozite logistice, localizate in toate judetele tarii.
Printre proiectele de structuri prefabricate enumeram: halele tehnologice INCAS Craiova, depozitul UMEX Constanta, proiectul Draxlmaier Timisoara, extinderea Aeroportului din Iasi, Parcul Logistic Mogosoaia, magazinul Penny din Valea Calugareasca, structura salii de sport de la Scoala Dragaesti (comuna Manesti), precum si diverse hale de productie si depozitare in Bolintin, Buzau (Romstal), Piatra Neamt sau Bacau (Tecnostamp).
Au fost livrate, de asemenea, grinzi de pod, pentru variate proiecte de drumuri si poduri: predale pentru podurile de pe A0, grinzi de pod in comunele Corbii Mari (Dambovita), Sinoe (Constanta), Paulesti (Prahova), Brasov, Magura (Olt), Blaj (Alba), Budeasa Mica (Arges), dar si pentru podetele din Tulnici (Vrancea) si dale si aripi la podurile de pe DJ 503 (Teleorman) si de la Suici (Arges), Buzescu (Teleorman), Batrani si Mizil (Prahova). Au fost realizate proiecte de canalizari in toate judetele tarii, compania noastra detinand o cota de piata destul de mare pe astfel de produse prefabricate din beton.
Lucram, in prezent, la productia grinzilor de pod pentru lotul 1 al autostrazii A7 Ploiesti - Buzau; in cadrul acestui proiect producem grinzi prefabricate din beton cu lungimi de la 24 m pana la 39,5 m si inaltimi ce pornesc de la 1,3 m pana la 2,1 m.
- Ce obiective aveti in perioada urmatoare?
- Principalul obiectiv il reprezinta consolidarea companiei si a businessului din Romania, dezvoltarea investitiilor planificate in marirea si automatizarea productiei de prefabricate, diversificarea gamei de produse prefabricate din beton si mentinerea si dezvoltarea personalului din cadrul companiei. Premisele dezvoltarii sectorului de constructii sunt, in continuare, favorabile si suntem optimisti ca evolutia pe termen mediu si lung va fi pozitiva.
Obiectivele aferente anului 2022 au fost atinse, capacitatile nou create sunt in mare parte utilizate si am reusit sa angrenam cu succes si personal suplimentar, pentru a satisface nevoile clientilor nostri in aceiasi parametri de calitate si profesionalism.
Am demarat constructia unei cladiri moderne de birouri si lucram intens la implementarea de solutii de eficientizare energetica, precum si la dezvoltarea de instalatii si sisteme de panouri fotovoltaice la fiecare fabrica in parte. Toate acestea fac parte din strategia noastra inclinata spre o dezvoltare sustenabila.
Un alt eveniment foarte important in cadrul dezvoltarii afacerilor in Romania il reprezinta finalizarea extinderii fabricii de la Cristesti (Iasi), investitie inaugurata la finalul lunii iunie 2023. In cadrul acestui proiect vom crea inca 50 de locuri de munca, pe langa cele deja existente acolo.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Iunie/Iulie 2023)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
CONCEPT STRUCTURE
SSAB
Ubitech
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
theda mar
quadratum
strabag nivel 1
BogArt
leviatan
noark
viarom
Acvatot 2019
konsent
CDS
rigips
siniat
ness project
Arduro
SIGM

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander