Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


UTILBEN SRL

UTILBEN SRL

Adresa: Bulevardul Muncii Nr. 36, Cluj Napoca, Judet Cluj
Telefon: +40 733 040 000
Fax: -
E-mail: contact@utilben.ro
Web site: www.utilben.ro
Domenii: Utilaje de constructii, autocamioane & autoutilitare
Descriere activitate
UTILBEN dealer de utilaje de calitate noi și second hand din România cu garanție și posibilitate de finanțare.
Prezentare companie/institutie
UTILBEN: Trecerea de la planuri indraznete la realizari concrete
 
 
 
 
 
Ruben Marian (37 de ani)
Functia/Firma: fondator si CEO al companiei UTILBEN;
Experienta profesionala: peste 15 ani in industria de utilaje si echipamente pentru constructii.
 
UTILBEN este o companie care a ajuns intre liderii industriei de utilaje agricole si de constructii din Romania gratie utilajelor performante pe care le furnizeaza si datorita serviciilor impecabile. Ruben Marian, CEO-ul UTILBEN, vorbeste despre mecanismele prin care organizatia pe care o conduce a devenit una dintre putinele companii romanesti cu o ascensiune neintrerupta timp de 15 ani si dezvaluie cum planuieste sa isi duca la indeplinire viziunea ca 1 din 10 utilaje din Europa sa fie furnizat de catre UTILBEN.
 
- Cum a fost anul 2021 pentru UTILBEN si care au fost momentele marcante?
- Anul trecut a fost o perioada a investitiilor puternice pentru compania pe care o conduc. Am decis sa combatem efectele negative ale pandemiei cu determinare si am mizat pe dezvoltare. A nu se intelege ca ne-am asumat riscuri necalculate, ci ne-am raportat la schimbarea de orientare pe care au manifestat-o clientii din industrie, care pun tot mai mult accent pe serviciile postvanzare. Am actionat rapid si ne-am marit considerabil capacitatea de service, prin deschiderea a doua sedii in Bucuresti si in localitatea clujeana Baciu.
Pe langa inaugurarea celor doua sucursale UTILBEN, am crescut flota de masini de service pentru a putea interveni in maximum 48 de ore de la primirea unei solicitari, oriunde in tara. Acum, dispunem de 15 unitati mobile de service si numarul acestora va creste in continuare. In plus, anul trecut, am devenit importatori pentru mai multe brand-uri premium de utilaje si atasamente, intre care: incarcatoare telescopice Faresin, buldoexcavatoare Çukurova, tractoare Kioti, echipamente agricole Enorossi, stivuitoare Baoli, tocatoare Berti si tiltratoare Steelwrist.
- Cum a fost anul 2021 in cifre?
- 2021 a insemnat o perioada de evolutie rapida pentru noi. Cifra de afaceri pe grup a fost de 17 milioane de euro, in urcare cu 35% fata de 2020, cand pandemia ne-a luat prin surprindere pe toti si efectele economice au fost greu de anticipat. Dar, a fost un prilej sa dovedim ca suntem o companie tenace, care trateaza situatiile de criza cu celeritate si luciditate. Ca urmare, in 2021, am punctat si la capitolul "valoare medie per tranzactie", unde am inregistrat o crestere cu 10 procente fata de anul precedent. Evolutia companiei a constat in investitii de doua milioane de euro in 2021. Banii acestia au mers catre deschiderea sucursalelor din Bucuresti si Cluj, catre achizitia de utilaje noi pentru flota de rental, catre digitalizarea si automatizarea proceselor de business, catre dezvoltarea zonei de comercializare de piese si atasamente, precum si catre cresterea capacitatii de service.
- Ruben, ce servicii s-au dezvoltat intr-un ritm accelerat anul trecut?
- Inchirierea de utilaje este prioritara in strategia noastra de crestere. Ca urmare, am dezvoltat divizia de rental la nivel national, iar acum acoperim o gama larga de utilaje: buldoexcavatoare, miniexcavatoare, midiexcavatoare, excavatoare pe roti, excavatoare pe senile, miniincarcatoare, incarcatoare frontale, autogredere, stivuitoare telescopice, minidumpere, nacele pe autosasiu. Lista completa de utilaje care pot fi inchiriate este disponibila pe site-ul www.utilben.ro/renting. UTILBEN Rental este cea mai buna solutie pentru clientii care nu vor neaparat sa detina un utilaj, dar au nevoie de unul. Totusi, pentru acei clienti care vor sa cumpere un echipament de constructii, dar nu sunt 100% hotarati, compania UTILBEN le pune la dispozitie serviciul rent-to-buy. Concret, inchiriezi un utilaj, il pui la munca in cele mai dure conditii timp de cateva luni si, daca acel echipament ti se potriveste, il poti cumpara.
In plus, divizia de atasamente UtilMAX ajuta companiile din Romania sa isi sporeasca profiturile si sa creasca gradul de ocupare a utilajelor, prin atasamente menite sa ofere un plus de productivitate. Totodata, platforma online de vanzare de componente multi-brand www.piese.utilben.ro este locul ideal pentru clientii care vor sa obtina rapid piesele de care au nevoie, indiferent de marca utilajului pe care il detin. Asadar, un singur loc pentru nevoile unei intregi flote de utilaje.
 
 
- De ce consideri ca predictibilitatea este esentiala in business?
- Strategia noastra porneste de la a obtine predictibilitate, pentru a putea duce compania la nivelul urmator de performanta. Claritatea este esentiala in cladirea unui business de succes. Pentru ca o organizatie antreprenoriala dinamica, asa cum este UTILBEN, sa prospere este nevoie ca fiecare angajat sa aiba responsabilitati clar definite, informatiile pe care ne bazam sa fie complete si coerente, iar datele de care ne folosim sa fie exacte. Luarea deciziilor este facilitata de acest cumul de factori, asa ca, inca de la infiintarea UTILBEN, am pus la punct procese, proceduri si standarde de lucru. Tot ce facem acum este sa intretinem si sa imbunatatim acest sistem.
- Ce tendinte remarcati in urbanism, in aceasta perioada?
- In primul rand, suntem foarte recunoscatori ca avem 15 ani de activitate neintrerupta. Mai ales in contextul in care povestea UTILBEN a inceput in 2006 doar cu o idee, fara resurse initiale, fara experienta in afaceri, dar cu mult entuziasm. Atunci, eu si sotia mea, Oana, ne gandeam ce putem face pentru a imbunatati comertul de utilaje si atasamente, cum sa inovam in acest domeniu. Asa ca ne-am folosit de avantajele digitalizarii si tehnologiei si am investit in simplificarea si eficientizarea procesului de achizitionare a echipamentelor agricole si de constructii. Asa a luat nastere si platforma www.utilben.ro.
In ultimii 15 ani, UTILBEN a crescut, in medie, cu 50% pe an si ne propunem sa pastram acest ritm accelerat de dezvoltare. A fost nevoie de munca asidua, perseverenta si ambitie, dar si de rabdare pentru a ajunge in topul industriei din Romania. Astazi, pe platforma noastra web avem cea mai diversificata gama de utilaje si atasamente din Romania, cu peste 30.000 de produse listate, disponibile la un click distanta. Intreg procesul de vanzare este digitalizat, astfel ca orice client poate sa primeasca o oferta personalizata in maximum 60 de minute.
- Care sunt planurile pentru 2022 si cum ati inceput acest an?
- In forta! Este modul in care tratam orice oportunitate, de mai bine de 15 ani. Investitiile pentru 2022 insumeaza 4 milioane de euro, iar acesti bani vor merge catre dezvoltarea UTILBEN si, in special, catre achizitia a 40 de utilaje de excavare si terasiere pentru flota de inchiriere. Vom continua extinderea la nivel national - in Iasi, Craiova, Brasov si Timisoara -, iar apoi, international. In urmatorii 3 ani, ne vom indrepta atentia catre Bulgaria si Serbia si vom decide in ce masura contextul local din tarile respective ne avantajeaza. Totodata, Ucraina a fost si ramane o piata atractiva pentru noi, mai ales in contextul actual in care va fi mare nevoie de utilaje fiabile pentru a reconstrui aceasta tara atat de afectata de razboi.
Viziunea noastra este ca 1 din 10 utilaje din Europa sa fie furnizat de UTILBEN. Pentru a deveni realitate, investim constant in dezvoltare, dar si in formarea unui colectiv elitist. Consider ca oamenii sunt cel mai important activ al unei companii, asa ca suntem mereu in cautare de colegi care sa rezoneze cu modul nostru de a face afaceri cu integritate si caracter.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Mai 2022)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
concelex
siniat
strabag nivel 1
theda mar
noark
viarom
quadratum
CDS
BogArt
MAKITA
rigips
ness project
leviatan
Acvatot 2019
EDIT-Structural
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander