Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
PAGINA PERSONALIZATA


WINDOW & FACADE TECHNOLOGIES SRL

WINDOW & FACADE TECHNOLOGIES SRL

Adresa: Str. Obcina Mare nr.1, bl F3, sc.1, Bucuresti, S6
Telefon: 0755-091.973
E-mail: office@wft.ro
Web site: www.wft.ro
Persoana de contact: Dragos Stoca, Director General
Domenii: Proiectare si inginerie | Software pentru proiectare, arhitectura si inginerie
Descriere activitate
Reprezentant CAD-PLAN in Romania: ATHENA – aplicatie AutoCAD pentru proiectare de constructii metalice si tehnologia fatadelor; Servicii de consultanta, proiectare si inginerie pentru lucrari de tamplarie, fatade cortina, luminatoare si constructii metalice
Prezentare companie/institutie
WINDOW & FAÇADE TECHNOLOGIES: Problemele pietei pot fi remediate
 
 
 
 
 
 
Dragos Stoca (45 de ani)
Functia/Firma: director general, Window & Façade Technologies;
Experienta profesionala: 22 ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
Compania Window & Façade Technologies s-a specializat, in principal (in proportie de 80% din vanzarile totale), in acordarea de servicii de consultanta si proiectare de specialitate pentru fatade cortina, luminatoare, copertine, ferestre si usi. Totodata, aceasta este reprezentant oficial pentru solutiile software Cad-Plan GmbH (Germania) si Emmegisoft (Italia).
 
- Cum a evoluat, in ultimul timp, piata tamplariei din aluminiu?
- Piata de tamplarie din aluminiu din Romania, de la debutul crizei economice, din 2008 pana in prezent, este marcata, din pacate, de o serie de situatii anormale ce s-au intensificat in ultimii doi-trei ani, avand consecinte deosebit de grave in mod special asupra firmelor de executie si montaj, precum si asupra celor de proiectare specializata. Este binecunoscut faptul ca majoritatea beneficiarilor finali (persoane fizice sau dezvoltatori imobiliari), dar din pacate si antreprenori generali, urmaresc sa obtina doar pretul cel mai mic posibil, fara sa se tina cont de consecintele grave asupra calitatii produsului final, prin alegerea unor materiale incompatibile, a unor profile subdimensionate si/sau a unor sisteme de tamplarie neadecvate tipului de proiect pentru care urmeaza sa fie folosite, pe fondul unei executii deficitare in atelier sau la instalare, pe santier aparand grave probleme de montaj prin eliminarea sau omiterea anumitor materiale. In continuare, aceasta „politica” de alegere a „celui mai mic pret posibil” nu face decat sa afecteze, in principal, firmele de executie si montaj (prin vehicularea sau chiar impunerea unor preturi derizorii pe metru patrat), dar si firmele de proiectare specializata sau chiar furnizorii de sisteme. Acestia ajung sa faca anumite compromisuri la calitatea sistemelor certificate, prin eliminarea chiar din ofertele lor de pret a tot felul de profile si accesorii considerate ca fiind neimportante, „de sacrificiu” sau optionale, dar care fac parte, totusi, din sistemul certificat de furnizorul vest-european. O alta situatie anormala (si, in acelasi timp, una dintre cele mai grave) este aceea ca anumiti furnizori pun direct la dispozitia dezvoltatorilor imobiliari sau a antreprenorilor generali oferte de pret avand deja discount-uri. Exista situatii in care, prin eliminarea unor componente, cateodata esentiale, ofertele de pret destinate clientilor finali sunt mai reduse decat ofertele de pret obtinute de catre firmele de executie si montaj de la acelasi furnizor si exact pentru acelasi proiect.
- Care sunt efectele acestor disfunctionalitati ale pietei?
- Toate aceste situatii anormale au dus fie la imposibilitatea de a oferi salarii atractive si pierderea personalului, fie la intrarea in insolventa sau chiar inchiderea a destul de multe companii.
- Ce solutii considerati ca se impun?
- Am speranta ca toate firmele de executie si montaj din cadrul acestui domeniu de activitate vor face tot posibilul sa explice dezvoltatorilor imobiliari si antreprenorilor generali ca un pret mic nu inseamna si calitate buna si ca, bineinteles, orice lucru de buna calitate are, implicit, un pret mai ridicat.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Noiembrie-Decembrie 2018)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CDS
theda mar
leviatan
viarom
concelex
MAKITA
quadratum
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander