Agenda Constructiilor
Marti, 19 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Info-Santiere - ADR Centru: 104 proiecte educationale, de 160 milioane de euro, in implementare
ADR Centru: 104 proiecte educationale, de 160 milioane de euro, in implementare
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 30 Dec 2020 12:59
La nivelul Regiuni Centru se afla contractate sau in curs de contractare 104 proiecte pe domeniul educational, a caror valoare totala cumulata este de aproape 160 milioane de euro, potrivit datelor ADR Centru. In luna decembrie 2020 au foste semnate contracte de finantare cu o valoare totala de 20 de milioane de euro, ce vizeaza modernizarea si extinderea unor scoli si licee din judetele Sibiu, Covasna, Harghita si Alba.
 
Peste 2,5 milioane de euro pentru Scoala ”Regele Ferdinand” Sibiu
O noua scoala generala din Sibiu se va extinde, construindu-se un corp nou (P+3E), in cadrul proiectului "Extindere corp scoala si sala de sport la Scoala Gimnaziala Regele Ferdinand", finantat cu fonduri europene REGIO, gestionate de ADR Centru. In acest corp se vor amenaja cinci sali de clasa, doua laboratoare, un Centru de Documentare si Informare cu sala de lectura si grupuri sanitare pe fiecare nivel. Totodata, in cadrul acestui proiect, in valoare de peste 2,5 milioane euro, va fi construita si o noua sala de sport.
In Sibiu mai sunt in implementare alte doua proiecte de extindere a unitatilor de invatamant. "Acesta este al treilea proiect de extindere a spatiilor unitatilor de invatamant finantat din fonduri europene. La Scoala «Nicolae Iorga» lucrarile sunt in curs pentru constructia unui nou corp si a unei sali de sport. Pentru extinderea Scolii «I.L. Caragiale» vom demara executia lucrarilor imediat dupa semnarea contractului, iar la acestea se adauga si alte proiecte de extindere a unitatilor de invatamant pe care le avem in curs, in diverse stadii: constructia noului Liceu de Arte, constructia si amenajarea a noua crese noi, constructia si amenajarea a patru gradinite noi, extinderea Scolii nr. 4, a Colegiului «Goga», a Liceului «Ghibu» si a Colegiului «Andrei Saguna», a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Extinderea Scolii "Regele Ferdinand" se va face prin constructia unei cladiri noi (P+3E), cu o suprafata construita desfasurata totala de 1.105 mp. La aceasta se va adauga o noua sala de sport (P), cu o suprafata construita desfasurata de 1.340 mp. Bugetul cererii de finantare REGIO pentru investitiile de la scoala sibiana "Regele Ferdinand" are o valoare totala de 11,76 milioane de lei, din care suma nerambursabila reprezinta 98% din cheltuielile eligibile. Edilii din Sibiu considera ca proiectul se va finaliza in prima luna a anului 2023.
In prezent, municipalitatea din Sibiu implementeaza 17 proiecte REGIO, in valoare totala de peste 65 milioane de euro.
 
Proiecte de 5 milioane de euro pentru modernizarea scolilor din Covasna
Fonduri europene de aproximativ 5 milioane de euro vor fi alocate pentru realizarea lucrarilor de modernizare si extindere necesare la doua licee din judetul Covasna, prin POR 2014-2020. Cele doua contracte semnate recent la ADR Centru vizeaza lucrari la Colegiul National "Székely Mikó", din municipiul Sfantu Gheorghe, si la Liceul Tehnologic "Apor Peter", din Targu Secuiesc.
Proiectul cu titlul "Reamenajarea, restaurarea imobilului educational situat pe strada Gábor Áron nr. 18" este finantat prin Prioritatea de investitii a POR 2014-2020, Operatiunea 10.1b, ce vizeaza cresterea gradului de participare la nivelul educatiei timpurii si invatamantului obligatoriu, in special pentru copii cu risc crescut de parasire timpurie a sistemului. Proiectul are o valoare totala de 13,97 milioane de lei. Termenul de finalizare estimat la depunerea proiectului a fost data de 31 august 2021. Investitiile vizeaza reabilitarea si reamenajarea cladirilor C1 si C3+C7, dar si lucrari de amenajare exterioara. La cladiri sunt prevazute lucrari de inlocuire a elementelor degradate ale sarpantei de lemn existente, consolidarea si inlocuirea peretilor structurali, executarea rampelor de acces, realizarea unei noi scari de acces in subsol, repararea elementelor nestructurale si restaurarea elementelor arhitecturale si a componentelor artistice, dupa caz. Tot din bugetul proiectului este prevazuta amenajarea terenului de sport si a pistei de alergare, realizarea de alei pietonale si scari de acces, montarea unui tobogan de inox si realizarea unor spatii verzi tematice.
Cel de-al doilea contract semnat, cu titlul "Reabilitarea, extinderea si dotarea Liceului Tehnologic Apor Peter din Municipiul Targu Secuiesc", este finantat prin aceeasi prioritate a POR 2014-2020, dar prin Operatiunea 10.2, ce finanteaza proiectele ce vizeaza cresterea gradului de participare la invatamantul profesional si tehnic si invatare pe tot parcursul vietii. Proiectul are o valoare totala de 16,02 milioane de lei. Termenul de finalizare prevazut de beneficiar este 31 octombrie 2023. Investitia prevede modernizarea, reabilitarea si echiparea corpurilor de cladire C1, C2, C3 si C4 si construirea unui corp nou, C10, pentru amenajarea unui atelier de mecanica auto, precum si amenajarea spatiului exterior.
 
Peste 10 milioane de euro pentru reabilitarea liceelor din Harghita
In orasele Gheorgheni, Toplita si Cristuru Secuiesc, din judetul Harghita, se vor moderniza cladiri de invatamant, biblioteci si sali de sport, dar si internate scolare, cu resurse nerambursabile REGIO, prin POR 2014-2020. Valoarea totala a fondurilor utilizate este de aproape 10 milioane de euro, din care peste 9 milioane euro sunt fonduri europene, gestionate de ADR Centru.
In municipiul Gheorgheni sunt contractate cererile de finantare cu titlurile "Reabilitarea Colegiului Tehnic «Batthyány Ignác»" si "Reabilitarea terenului de sport si a internatului Liceului Tehnologic «Fogarassy Mihály»". Bugetul ambelor cereri, cumulat, are o valoare totala de peste 23,4 milioane de lei, ceea ce reprezinta putin mai mult de un sfert din bugetul total al veniturilor estimate pe anul in curs de municipalitatea locala. Prin proiectul de la Colegiul Tehnic "Batthyány Ignác" se vor reabilita, echipa si dota cladirea multifunctionala, unde se gasesc atelierele, Mediateca si internatul, concomitent fiind reabilitata si dotata modern si sala de sport a Colegiului. Bugetul intregului proiect, care se va finaliza pana la sfarsitul lunii octombrie 2023, este de 16,73 milioane de lei. Concret, lucrarile vor avea ca obiective, pe de o parte, continuarea lucrarilor - incepute, dar nefinalizate - la actuala sala de sport, dar si construirea unei cladiri noi, in care vor functiona 5 ateliere, o biblioteca si un internat. Acesta va cuprinde 13 camere a cate 4 locuri, in total urmand sa existe 52 locuri de cazare. Pe de alta parte se va amenajarea inca o sala de sport, intr-o constructie noua.
Proiectul de la Liceul Tehnologic "Fogarassy Mihály" urmareste reabilitarea, echiparea si dotarea cladirii internatului acestui liceu, precum si reabilitarea terenului de sport aferent, cu suprafata de 1.056 mp. Lucrarile, care sunt prevazute sa se incheie tot pana la sfarsitul lunii octombrie 2023, urmaresc modernizarea celor doua obiective. Bugetul cererii de finantare este de 6,67 milioane de lei.
 
Modernizarea din temelii a liceului tehnologic din Cristuru Secuiesc
"Reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea Liceului Tehnologic Zeyk Domokos din Orasul Cristuru Secuiesc" are un buget total de 13,2 milioane de lei. Proiectul, care este prevazut a se finaliza pana la finalul anului 2023, presupune lucrari pentru inlocuirea si repararea tencuielilor interioare si exterioare ale cladirii liceului din Cristuru Secuiesc, de pe str. Harghitei nr. 14. Vor fi reabilitate fatadele, invelitoarea si sarpanta acoperisului, vor fi realizate noi finisaje si tamplarii interioare moderne, precum si noi instalatii sanitare, termice si electrice, in timp ce, la exterior vor fi reamenajate trotuarele din curte, vor fi corectate neregularitatile structurale din planeitatea suprafetei si va fi reabilitata si modernizata sala de sport.
 
Reabilitarea bibliotecii si a atelierelor de la Colegiului National "Mihai Eminescu" din Toplita
Prin proiectul "Reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea cladirilor C2 si C3 in cadrul Colegiului National «Mihai Eminescu» din municipiul Toplita, judetul Harghita" se propune realizarea lucrarilor de reabilitare termica, renovare, reparatii la acoperis, pereti si tavane, zugraveli interioare si exterioare, refacere grupuri sanitare, inlocuirea pardoselilor, reabilitare retea termica, electrica si sanitara, precum si dotarea tuturor spatiilor astfel modernizate cu echipamente educationale si tehnica IT moderna. Bugetul acestei cereri de finantare este de 7,63 milioane de lei.
 
Fonduri europene de 2,5 milioane de euro pentru Scoala Avram Iancu, din Zlatna
Scoala Gimnaziala "Avram Iancu" din Zlatna (judetul Alba) va intra intr-un amplu proces de reabilitare si modernizare, cu fonduri europene REGIO in valoare de 2,5 milioane de euro (11,6 milioane de lei). Totodata, orasul Zlatna investeste fonduri publice guvernamentale de peste 14 milioane de lei pentru reabilitarea Liceului "Corneliu Medrea", lucrarile de modernizare fiind aproape incheiate.
Proiectul Scolii Gimnaziale "Avram Iancu" este depus pe apelul dedicat invatamantului prescolar si scolar. Investitiile prevad reabilitarea structurala a cladirii, recompartimentarea acesteia si termoizolarea ei, constructia unui lift, precum si, mai ales, echiparea cladirilor cu mobilier necesar bunei desfasurari a activitatii de invatamant. Se va moderniza inclusiv cladirea salii de sport si va fi complet reamenajata incinta unitatii de invatamant, prin realizarea imprejmuirilor si refacerea spatiilor verzi. Lucrarile sunt programate sa se incheie pana la 1 decembrie 2022.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMelmas_1octVideoConfAC-iulCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
hilti
rigips
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere