Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Arcadia AEN va proiecta reabilitarea cladirii Palatului Administrativ Brasov
Arcadia AEN va proiecta reabilitarea cladirii Palatului Administrativ Brasov
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 01 Apr 2024 16:20
In urma desfasurarii procedurilor de achizitie la care au participat sapte operatori economici, contractul de prestare a serviciilor de proiectare, etapa DALI, pentru reabilitarea cladirii Palatului Administrativ din Brasov a fost atribuit firmei Arcadia AEN Architecture & PM, din Bucuresti. Pretul convenit pentru indeplinirea contractului este de 662.874 lei. Pentru indeplinirea prevederilor contractuale, Arcadia AEN va colabora cu subcontractantul Addict Engineering pentru realizarea serviciilor de proiectare a instalatiilor pentru constructii si asistenta tehnica din partea proiectantului pe parcursul implementarii lucrarilor de instalatii.
Termenul de prestare a serviciilor si de predare a documentatiilor este de 5 luni de la emiterea ordinului de incepere a acestora. Acest termen nu include perioadele in care documentatia se afla in etapa de consultare, avizare, respectiv aprobare. 
Palatul Administrativ, fostul Palat de Justitie, construit intre anii 1900-1902, este o cladire emblematica, cu o arhitectura impresionanta, o cladire de patrimoniu care in urmatorii ani va fi refacuta in totalitate de catre administratia judeteana, urmand sa fie reabilitata si eficientizata energetic.
Imobilul este format dintr-un corp de cladire S+P+3E+pod nemansardat, avand o amprenta la sol de 2.461 mp si o suprafata desfasurata de 10.641 mp. 
Obiectivele proiectului includ reducerea cu 50% a consumului de energie pentru incalzirea cladirii si, implicit, modificarea incadrarii imobilului din clasa energetica D, in clasa energetica B. Firma prestatoare va trebui sa tina cont de faptul ca prin auditul energetic se propune instalarea unui sistem de panouri solare pentru producerea apei calde menajere si a unuia fotovoltaic pentru asigurarea energiei electrice, iar eventualele consolidari ale acoperisului vor trebui facute in asa fel incat sa permita sustinerea celor doua sisteme. Proiectantul poate propune alte variante/ locatii pentru montarea acestor sisteme. In acelasi timp, documentatia DALI va avea in vedere inlocuirea invelitorii din tigla si din tabla - unde este cazul, sau realizarea unui acoperis nou, daca acest lucru se impune.
Proiectul va tine seama de necesitatea realizarii unei rampe de acces in cladire si la etajele superioare, necesara persoanelor cu dizabilitati locomotorii si va studia posibilitatea montarii a doua lifturi interioare. In functie de spatiile cladirii, firma prestatoare va face propuneri pentru eventuale compartimentari. 
Proiectul va include reparatii la tencuieli, zugraveli in spatiile interioare - birouri, sali de conferinte, holuri si casa scarii, refacerea fatadelor, reconditionarea sau inlocuirea pardoselilor, modernizarea grupurilor sanitare, montarea de tavane casetate cu iluminat incorporat, vopsirea tamplariei de lemn etc.. De asemenea, sunt propuse reparatii la instalatiile sanitare (conducte si obiecte sanitare), electrice (inlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri de iluminat tip LED, intrerupatoare, prize) si a celor de curenti slabi. 
"Documentatia DALI ne va furniza o imagine clara asupra necesitatilor de investitii privind reabilitarea, modernizarea si renovarea energetica a sediului nostru administrativ. Pe baza acesteia vom aproba indicatorii tehnico-economici ai obiectivului si vom trece la elaborarea documentatiilor pentru achizitia proiectarii si executiei lucrarilor. In acelasi timp, vom cauta sursele de finantare care sa ne permita implementarea acestui obiectiv pe care il consideram de o importanta deosebita, fiind vorba despre refacerea unei cladiri istorice remarcabile pentru municipiul si judetul Brasov", a declarat presedintele CJ Brasov, Todorica-Constantin Serban. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
noark
concelex
Ubitech
Arduro
strabag nivel 1
leviatan
rigips
ness project
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
viarom
siniat
BogArt
CDS
SIGM
theda mar
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
konsent
EDIT-Structural
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander