Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Buget de investitii de 106 milioane euro pentru municipiul Craiova in anul 2024
Buget de investitii de 106 milioane euro pentru municipiul Craiova in anul 2024
Info-Santiere Publicat de AG&F 25 Ian 2024 12:36
Bugetul general consolidat al municipiului Craiova pe anul 2024 este in suma de 1,9 miliarde lei, adica 375 milioane euro, adica cu 11 milioane euro mai mic decat cel din 2023, ca urmare a diminuarii sumelor alocate de Guvernul Romaniei autoritatilor locale din impozitul pe venit, informeaza Agerpres.
Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, marti, ca pentru sectiunea de functionare vor fi alocati 665 milioane lei (133 de milioane euro), iar pentru sectiunea dezvoltare - 530 milioane lei (106 milioane euro).
"A fost pus in dezbatere publica proiectul Bugetului general consolidat al Municipiului Craiova pe anul 2024, care este in suma de 1.9 miliarde lei, adica 375 milioane euro. Sectiunea de functionare este de 665 milioane lei (133 de milioane euro) si va fi utilizata pentru functionarea si intretinerea institutiilor publice de subordonare locala, pentru intretinerea domeniului public, iluminat stradal, acordarea de subventii si ajutoare persoanelor vulnerabile etc. Sectiunea de dezvoltare este de 530 milioane lei (106 milioane euro) si va fi utilizata pentru finantarea lucrarilor de investitii noi si in continuare, a dotarilor si reparatiilor capitale, a proiectelor cu finantare externa nerambursabila. Facem precizarea ca bugetul pe anul 2024 inregistreaza o usoara scadere intrucat sumele repartizate Municipiului Craiova din impozitul pe venit s-au diminuat fata de anul 2023 cu 58,5 milioane lei, adica 11 milioane euro, ca urmare a repartizarii banilor de catre Guvernul Romaniei", a scris Vasilescu, marti, pe pagina de facebook.
Potrivit sursei citate, din cauza diminuarii alocarilor venite de la Ministerul Finantelor, Primaria Craiova a redus fondurile pentru cultura si zone verzi, insa subventia pentru energia termica livrata populatiei din bugetul local a ramas la acelasi nivel ca in anul 2023.
"Chiar si in aceste conditii, am majorat alocarile pentru segmentele considerate prioritare: sanatatea care primeste 28 milioane de euro, pentru invatamant unde alocam 50 de milioane de euro, intretinere drumuri unde merg 18 milioane euro, asistenta sociala etc. Din pacate, faptul ca alocarile venite de la Ministerul Finantelor sunt mai mici, ne-a pus in situatia sa diminuam fondurile pentru cultura si zone verzi. Subventia pentru energia termica livrata populatiei din bugetul local a ramas la acelasi nivel, ca si in anul 2023, insa nu am mai primit in completare sume de la bugetul de stat. In ceea ce priveste proiectele cu finantare europeana vor fi finalizate cele aflate in derulare si vom demara proiecte noi. Chiar daca alocarea guvernamentala este mai mica decat in anii precedenti, am incercat ca sumele pentru investitii sa fie mari si am considerat esential sa respectam principiul 'strada, scoala si spital", a mai scris Olguta Vasilescu.
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
leviatan
rigips
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
CDS
ness project
quadratum
noark
Ubitech
strabag nivel 1
EDIT-Structural
viarom
siniat
concelex
ERBASU CONSTRUCT
theda mar

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander