Agenda Constructiilor
Marti, 03 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - CJ Dolj a depus documentatia pentru autorizarea noului complex sportiv din Craiova
CJ Dolj a depus documentatia pentru autorizarea noului complex sportiv din Craiova
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 15 Sep 2023 12:16
Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Cosmin Vasile, a depus, la sediul Primariei Municipiului Craiova, documentatia necesara pentru eliberarea autorizatiei de construire a complexului sportiv multifunctional, care se construi pe amplasamentul fostului Stadion „Tineretului”.
Noua baza, cu o suprafata desfasurata totala de aproape 35.000 de metri, a fost proiectata pentru competitii sportive nationale si internationale pentru ciclism si atletism, fiind singura din tara in interiorul careia se va amenaja un velodrom.
„Singurul complex sportiv din Romania cu velodrom indoor este cu un pas mai aproape de realizare. Am depus astazi personal documentatia si cererea pentru eliberarea autorizatiei de construire la Primaria Municipiului Craiova pentru complexul multifunctional, care se va ridica pe amplasamentul fostului Stadion ‘Tineretului’. Odata obtinuta aceasta autorizatie, demaram procedura de atribuire a contractului de executie si speram ca, in urmatoarele luni, sa deschidem santierul viitoarei arene sportive”, a spus presedintele CJ Dolj.
Complexul va avea suprafete de joc certificate pentru competitii internationale de ciclism si atletism de categoria I, desfasurate pe una dintre cele mai mari suprafete acoperite din tara. „Pista de ciclism este singura de acest tip din Romania, cu caracteristici unice fata de velodromurile indoor de la Plovdiv si Budapesta. In plus, vor putea fi montate suprafete de joc pentru orice tip de sport de sala. Capacitatea noii sali va fi de aproape 7.000 de locuri. Reusim astfel sa coagulam un pol sportiv in Craiova, un complex care sa intregeasca obiectivele destinate sportului de performanta deja realizate de administratia Lia Olguta Vasilescu: Stadionul de fotbal ‘Ion Oblemenco’, Stadionul de Atletism si Sala Polivalenta”, a mai adaugat Cosmin Vasile.
La sfarsitul lunii martie, CJ Dolj a aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea complexului multifunctional, potrivit caruia va fi realizata o baza sportiva cu parter, subsol si trei etaje, iar pe langa pista de atletism si velodrom va include zone pentru probe precum saritura in inaltime, triplu salt, saritura cu prajina sau aruncarea greutatii. Investitia are o valoare totala estimata la aproximativ 370 milioane de lei, inclusiv TVA.
Serviciile de proiectare si asistenta tehnica aferente constructiei noului complex sportiv sunt asigurate de asocierea formata din companiile Getrix (lider), Popp & Asociatii si MC General Construct Engineering, care au adjudecat contractul in vara anului trecut. Din echipa de proiectare mai fac parte societatile Tritehnic Project Consulting si World Survey, in calitate de subcontractanti.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiVideoConfAC-iulALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND editia
SEPTEMBRIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 177 (Septembrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
rigips
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
theda mar
FRONTALE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
BALTIC
leviatan
CDS
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
viarom
grundfos
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
BA 2023
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica