Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - CJ Dolj a depus documentatia pentru autorizarea noului complex sportiv din Craiova
CJ Dolj a depus documentatia pentru autorizarea noului complex sportiv din Craiova
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 15 Sep 2023 12:16
Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Cosmin Vasile, a depus, la sediul Primariei Municipiului Craiova, documentatia necesara pentru eliberarea autorizatiei de construire a complexului sportiv multifunctional, care se construi pe amplasamentul fostului Stadion „Tineretului”.
Noua baza, cu o suprafata desfasurata totala de aproape 35.000 de metri, a fost proiectata pentru competitii sportive nationale si internationale pentru ciclism si atletism, fiind singura din tara in interiorul careia se va amenaja un velodrom.
„Singurul complex sportiv din Romania cu velodrom indoor este cu un pas mai aproape de realizare. Am depus astazi personal documentatia si cererea pentru eliberarea autorizatiei de construire la Primaria Municipiului Craiova pentru complexul multifunctional, care se va ridica pe amplasamentul fostului Stadion ‘Tineretului’. Odata obtinuta aceasta autorizatie, demaram procedura de atribuire a contractului de executie si speram ca, in urmatoarele luni, sa deschidem santierul viitoarei arene sportive”, a spus presedintele CJ Dolj.
Complexul va avea suprafete de joc certificate pentru competitii internationale de ciclism si atletism de categoria I, desfasurate pe una dintre cele mai mari suprafete acoperite din tara. „Pista de ciclism este singura de acest tip din Romania, cu caracteristici unice fata de velodromurile indoor de la Plovdiv si Budapesta. In plus, vor putea fi montate suprafete de joc pentru orice tip de sport de sala. Capacitatea noii sali va fi de aproape 7.000 de locuri. Reusim astfel sa coagulam un pol sportiv in Craiova, un complex care sa intregeasca obiectivele destinate sportului de performanta deja realizate de administratia Lia Olguta Vasilescu: Stadionul de fotbal ‘Ion Oblemenco’, Stadionul de Atletism si Sala Polivalenta”, a mai adaugat Cosmin Vasile.
La sfarsitul lunii martie, CJ Dolj a aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea complexului multifunctional, potrivit caruia va fi realizata o baza sportiva cu parter, subsol si trei etaje, iar pe langa pista de atletism si velodrom va include zone pentru probe precum saritura in inaltime, triplu salt, saritura cu prajina sau aruncarea greutatii. Investitia are o valoare totala estimata la aproximativ 370 milioane de lei, inclusiv TVA.
Serviciile de proiectare si asistenta tehnica aferente constructiei noului complex sportiv sunt asigurate de asocierea formata din companiile Getrix (lider), Popp & Asociatii si MC General Construct Engineering, care au adjudecat contractul in vara anului trecut. Din echipa de proiectare mai fac parte societatile Tritehnic Project Consulting si World Survey, in calitate de subcontractanti.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
quadratum
theda mar
EDIT-Structural
viarom
CONCEPT STRUCTURE
ness project
MAKITA
rigips
ERBASU CONSTRUCT
concelex
Acvatot 2019
CDS
leviatan
strabag nivel 1
Ubitech
siniat

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander