Agenda Constructiilor
Miercuri, 02 Decembrie 2020
Home - Stiri - Info-Santiere - CLUJ-NAPOCA: Arhitectii pregatesc PUZ pentru viitorul Cartier Sopor, de 250 hectare
CLUJ-NAPOCA: Arhitectii pregatesc PUZ pentru viitorul Cartier Sopor, de 250 hectare
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 20 Oct 2020 05:00
Planul Urbanistic Zonal al viitorului Cartier Sopor, ce va ocupa 250 de hectare si va fi dezvoltat de la zero de Primaria Cluj-Napoca, este in curs de realizare de catre o echipa de arhitecti selectata in urma unui concurs international de solutii, castigat de catre Asiza Birou de Arhitectura SRL – o echipa coordonata de arhitectii Vlad Sebastian Rusu si Octav Olanescu. Pana in acest moment, specialistii au realizat prima etapa a proiectului, care a contat in analiza contextului, elaborarea Masterplanului si dezbaterea publica a proiectului, si au initiat faza a doua, ce include elaborarea studiilor specifice si identificarea si notificarea proprietarilor cu privire la planurile de utilizare a terenurilor de pe arealul vizat.
Dupa finalizarea acesteia, mai urmeaza doua etape ce se vor finaliza cu elaborarea PUZ si lansarea in consultare publica a acestuia, urmata de o faza suplimentara, 5, ce va include recomandari pentru autoritati si beneficiari.
Masterplanul, ce vizeaza cartierul Coloniile Sopor, din Cluj-Napoca, a fost amplu discutat in cadrul unei dezbateri publice online organizata de Centrul de Inovare si Imaginatie Civica (CIIC) al Primariei Cluj-Napoca, la finalul saptamanii trecute.
"Acest cartier, Sopor, care este de dimensiunea Manasturului, este extrem de important, este un oras in oras si nu are voie sa faca niciun pas inapoi in ceea ce priveste rigorile de calitate a vietii existente in Uniunea Europeana. (...) Vreau sa ii asigur pe proprietarii din zona noului cartier ca vom avea un dialog decent, in interes mutual, public si privat astfel incat sa fim impreuna mandri de ceea ce realizam. Acest oras nu este al profitului, ci un oras unde publicul trebuie sa mearga mana in mana cu privatul. Mix-ul dintre interesul public si cel privat este regula pe care o sustin si in baza careia ii asigur pe proprietarii de terenuri ca vor avea dialoguri cu primaria. Avem nevoie de spatii de locuire decente, dar nu vom cobori standardele", a declarat primarul Emil Boc la inceputul dezbaterii.
Avand in vedere complexitatea proiectului, precum si diversele optiuni pentru implementarea acestuia, proprietarii din zona au fost asigurati de intreaga deschidere a administratiei publice si a echipei care realizeaza Masterplanul. Astfel, urmeaza alte consultari publice in cadrul carora toate opiniile partilor implicate vor fi ascultate astfel incat solutiile finale sa fie cele mai potrivite pentru dezvoltarea cartierului si, implicit, a orasului.
"Doresc sa subliniez importanta acestui demers. Stim ca este unul dificil, dar am avut curajul sa pornim pe acest drum si sunt convins ca printr-o colaborare foarte buna cu proprietarii vom reusi sa implementam acest PUZ astfel incat sa fie un exemplu pentru alte orase din Romania", a subliniat Ovidiu Cimpean, coordonatorul CIIC si director de dezvoltare in cadrul Primariei Cluj-Napoca.
Pentru a consulta prezentarea PUZ Sopor, click aici!
 
COVID-19ALLBIMVideoConfAC-iulelmas_1octAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
hilti
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere