Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - CNI a atribuit contractul de proiectare a viitorului stadion Dinamo, din Bucuresti
CNI a atribuit contractul de proiectare a viitorului stadion Dinamo, din Bucuresti
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 05 Ian 2023 14:35
Asocierea formata din companiile Profesional Construct Proiectare & Lucian Simion Arhitectura (lideri), cu subcontractorii Itech Automatics, Mira Proiect Consult, Profesional Tech Construct Design, Vian Engineering si Geosond, vor proiecta noul stadion de fotbal Dinamo Bucuresti. Arena va fi construita pe locul actualului stadion de pe Sos. Stefan cel Mare, care va fi demolat integral.
Contractul, in valoare de 850.000 de lei, a fost atribuit la finalul anului 2022 de Compania Nationala de Investitii (CNI), si vizeaza elaborarea studiului de fezabilitate si a altor documentatii de specialitate. Durata de implementare a lucrarilor este de 90 de zile. In urma emiterii de CNI a ordinului de incepere a lucrarilor, in termen de 60 de zile va fi finalizat proiectul de design (incluzand toate studiile aferente), va fi cuantificat necesarul de finantare prin indicatorii tehnico-economici (bugetul necesar), iar in inca 30 de zile vor fi obtinute avizele si autorizatiile prevazute de lege si din necesitatile de proiect. 
Conform planurilor actuale, noua arena va avea aproximativ 25.000 de locuri si ar urma sa fie gata cel tarziu la finalul anului 2025.
In decembrie 2022, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne a declarat ca valoarea estimata a investitiei este de 350 de milioane de lei.
"Vor urma 90 de zile pentru elaborarea studiului de fezabilitate, apoi aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin hotarare de guvern. In paralel, realizam licitatia pentru proiectare si executie. Se va realiza demolarea stadionului actual, iar proiectarea noului stadion in etape. Estimez ca in doi ani si jumatate, maximum 3 ani, putem vorbi despre un complex sportiv nou, modern, la Dinamo. Dupa finalizarea studiului de fezabilitate, suntem obligati sa demolam stadionul. Am bugetat acest lucru in bugetul MAI pentru anul 2023, nu avem niciun impediment. Speram sa incepem efectiv lucrarile cel tarziu la sfarsitul anului viitor", a precizat Lucian Bode.
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
EDIT-Structural
theda mar
concelex
leviatan
Ubitech
siniat
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
MAKITA
CDS
rigips
viarom
noark
ness project
konsent

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander