Agenda Constructiilor
Luni, 20 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - Constructii Erbasu si Primacons au inceput lucrarile la aeroportul din Craiova
Constructii Erbasu si Primacons au inceput lucrarile la aeroportul din Craiova
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 06 Feb 2023 15:05
Asocierea formata din companiile Constructii Erbasu SA - Grup Primacons - Vahostav-SK a inceput lucrarile de extindere si modernizare a aeroportului international din Craiova. La inceputul lunii februarie 2023, cei trei antreprenori au turnat prima cupa de beton la fundatia noului terminal al aeroportului.
"Este vorba de realizarea stratului de egalizare, etapa de la care va incepe constructia propriu-zisa a cladirii. Astazi (n.r. pe 3 februarie) s-au facut verificarile specifice terenului si, pe o suprafata de 1.200 mp, s-a turnat un strat de beton de 5 cm, urmand ca dupa realizarea hidroizolatiei sa se toarne cel de-al doilea strat de egalizare. Lucrarile de pe santier se desfasoara conform graficului, astfel ca ne asteptam sa vedem cat mai curand structura cladirii ridicata", a anuntat Cosmin Vasile, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj.
Proiectul de extindere si modernizare a aeroportului din Craiova, in valoare de 97 milioane de euro, beneficiaza de finantare europeana, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 si are ca punct central construirea unui nou terminal pentru pasageri, cu o capacitate anuala de aproape doua milioane de calatori. 
 
 
Noul terminal de pasageri va avea o suprafata desfasurata de peste 3 hectare. La subsolul noii constructii se vor regasi spatii destinate carantinei, azilantilor sau retinutilor, zona pentru procesarea bagajelor, spatii tehnice si pentru depozitare. Holul central al terminalului, dezvoltat pe doua niveluri, va cuprinde sala de asteptare alocata sosirilor, cu monitoare de afisaj pentru curse (atat sosiri de aeronave, cat si plecari), zona de check-in, birouri ale companiilor aeriene, cabinet medical si spatii comerciale.
Parterul cladirii va fi amenjat pentru preluarea fluxurilor de sosiri, separat pentru interne si internationale, cu zona de preluare a bagajelor si zona pentru controlul pasapoartelor si controlul de securitate. Etajul, conceput pentru gestionarea fluxurilor de plecari, include zona de control al pasapoartelor si portile de imbarcare (doua pentru plecari interne, 5 pentru plecari externe), sali de asteptare separate pentru destinatiile interne si cele internationale, precum si spatii de birouri pentru personalul aeroportului, al Serviciului Roman de Informatii, al autoritatii vamale si al Politiei de Frontiera.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMman and machineTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
MAKITA
rigips
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
Acvatot 2019
CDS
CELCO 2020
FRONTALE
strabag nivel 1
leviatan
Ubitech
hilti
viarom
BMI_Icopal
theda mar
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023