Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - COSTUL extinderii Spitalului de Urgenta din Balotesti creste la 170 milioane euro
COSTUL extinderii Spitalului de Urgenta din Balotesti creste la 170 milioane euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 07 Feb 2024 15:42
Costurile pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea, construirea si dotarea Spitalului Clinic de Urgenta "Prof. dr. Agrippa Ionescu", din Balotesti s-au majorat la 873,3 milioane de lei (circa 170 de milioane de euro), inclusiv TVA, potrivit proiectului de HG pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investitiei. Valoarea initiala aprobata a proiectului era de 579 milioane de lei (inclusiv TVA).  Proiectul va beneficia de finantare din PNRR.
Din totalul actualizat, valoarea lucrarilor de constructii si montaj ajunge la 472,62 milioane de lei (inclusiv TVA). Anterior, Compania Nationala de Investitii a organizat si o licitatie publica pentru atribuirea lucrarilor de constructii. In cadrul procedurii a fost depusa o singura oferta, apartinand asocierii formate din companiile Constructii Erbasu (lider) - Ness Proiect Europe, cu o valoare de 454,72 milioane de lei, care a fost declarata admisa in etapa de evaluare initiala. La evaluarea ofertei financiare, comisia de evaluare a constat ca propunerea financiara depaseste cu 14,6% valoarea estimata, suma fiind suportata de beneficiar. Licitatia nu a fost anulata. Din asocierea castigatoare fac parte, ca subcontractanti si terti, companiile Mars Elektromekanik, Cubicon Invest, Professional Tech Construct Design, Kral Medical Solutions, Sectron Guard, Erbasu Edil Construct SA, North Star Industrial Serv, Romversis Top, Hospital Technical Solutions si Profesional Construct Proiectare.
Proiectarea generala in etapa elaborarii studiilor a fost asigurata de asocierea Concrete&Design Solutions - Baustark - MC General Construct Engineering.
In data de 18 ianuarie 2023, CNI a semnat si contractul de servicii de dirigentie de santier al proiectului, cu compania de consultanta Ghallard SYS.
 
 
S-a modificat si tema de proiectare
De asemenea, a fost modificata si tema de proiectare, la solicitarea beneficiarului final. Conform indicatorilor tehnico-economici actualizati, numarul de paturi se mareste de la 410 la 460 - pentru spitalizarea continua si de la 26 de paturi la 36- pentru spitalizarea de zi. De asemenea, suprafata construita creste de la aproape 9.000 mp la 9.500 mp, iar cea desfasurata totala de la 52.000 mp la peste 55.000 mp, conform noii teme de proiectare.
"Majorarea suprafetei construite si a celei desfasurate este determinata de cresterea suprafetei salilor de operatie, extinderea UPU cu o zona de imagistica proprie, respectiv de solutiile tehnice propuse de proiectant pentru a rezolva din punct de vedere tehnic conformarea structurala a cladirii corpului extindere fata de cladirea existenta, realizarea etajului 4 pe corpul extindere si inglobarea caselor de scara in interior pentru corpul de extindere in vederea optimizarii circuitului medical. Aceste modificari au generat marirea suprafetei construite si a suprafetei construite desfasurate", se arata in Nota de fundamentare a proiectului de HG.
 
 
Totodata, conform noilor indicatori, regimul de inaltime se modifica astfel:
• pentru corpul existent de la D+P+4E la D+P+4ER pentru tronsoanele A si E (tronsoanele laterale); de la D+P+4E la D+P+3E pentru tronsoanele B, C si D (tronsoanele centrale);
• pentru corpul extindere Tronson 1 S+D+P+4E; Tronson 2 de la S+D+P+2E+E3R la S+D+P+4E; Tronson 3 de la S+D+P+3E la S+D+P+4E; Tronson 4 de la D+P+3E la S+D+P+4E.
In plus, noul proiect prevede daptarea acceselor in cladire, conform noii organizari functionale, realizarea unui drum suplimentare de acces, precum si redimensionarea cantitatilor de materiale si sisteme necesare constructiilor.
Durata de implementare a proiectului a fost stabilita la 36 de luni, termenul de finalizare a investitiei fiind prevazut in anul 2027.
 
 
***Nota: Imaginile sunt reprezentari ale proiectului conform temei initiale de proiectare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
quadratum
leviatan
CDS
Acvatot 2019
theda mar
strabag nivel 1
MAKITA
ness project
rigips
Ubitech
siniat
ERBASU CONSTRUCT
viarom
EDIT-Structural
concelex
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander