Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - CTP a finalizat constructia terminalului cargo de 33 milioane euro din Aeroport Oradea
CTP a finalizat constructia terminalului cargo de 33 milioane euro din Aeroport Oradea
Info-Santiere Publicat de AG&F 17 Iun 2024 09:18
Miercuri, 12 iunie, s-a realizat receptia finala a lucrarilor de constructie a terminalului cargo de la Aeroportul Oradea, o investitie privata a companiei CTP Romania in valoare de peste 33 de milioane de euro.
CTPark Oradea Cargo Terminal este primul parc industrial din Romania cu terminal de marfa conectat direct la pista de aterizare/decolare. Desfasurat pe un teren de 14,5 hectare, parcul cuprinde 3 hale cu spatii de depozitare, logistice si de productie, in suprafata totala de 6,5 hectare. Obiectivul de investitii mai include calea de rulare si platforma de garare a avioanelor.
Proiectul este rezultatul unui parteneriat public-privat, Consiliul Judetean Bihor punand la dispozitie terenul in urma unei licitatii de concesiune, iar CTP Romania realizand integral investitia.
Aeroportul Oradea a achizitionat echipamente pentru controlul de securitate al marfurilor in valoare de 2,5 milioane de euro. Finantarea a fost asigurata cu fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020. Urmatoarea etapa prevede obtinerea acreditarilor de la institutiile abilitate si operationalizarea terminalului cargo.
 
 
"Conform planului de afaceri, Aeroportul isi propune sa inceapa operatiunile cargo cel tarziu in cursul anului viitor si in 5 ani sa fie stabilizata activitatea, la nivelul terminalelor cargo din celelalte aeroporturi din vecinatate. Cel mai tarziu pana la sfarsitul lunii iulie se vor obtine acreditarile necesare din partea institutiilor competente, politia de frontiera, SRI etc. Din luna august, terminalul cargo va fi operational in totalitate”, a explicat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.
CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator si administrator de proprietati imobiliare logistice si industriale din Europa continentala, in functie de suprafata inchiriabila bruta, detinand 12 milioane mp de spatii in zece tari la 31 martie 2024.
"Alaturi de celelalte terminale rutier-ferivoare, terminalul aerian completeaza infrastructura necesara pentru ca Oradea si judetul Bihor sa se dezvolte in anii urmatori ca hub logistic major”, a adaugat presedintele Consiliului Judetean Bihor.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
noark
siniat
CONCEPT STRUCTURE
konsent
SIGM
BogArt
rigips
CDS
SSAB
Acvatot 2019
theda mar
Ubitech
viarom
ness project
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
concelex
EDIT-Structural
quadratum
MAKITA
leviatan

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander