Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - DIMEX 2000 construieste spitalul de la Bistrita, primul finalizat din fonduri PNRR
DIMEX 2000 construieste spitalul de la Bistrita, primul finalizat din fonduri PNRR
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 04 Iun 2024 16:39
Proiectul de extindere a pavilionului Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bistrita, prima unitate sanitara noua construita cu finantare din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), are structura finalizata in proportie de 98%. Lucrarile sunt executate de asocierea formata din companiile Dimex 2000 Company, Hidro Salt B 92, Consola Grup Construct, Mansart Corporate si Cubicon Invest, iar valoarea investitiei ajunge la 100 de milioane de euro.
"Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Bistrita va fi primul spital finalizat prin PNRR si pus in functiune in peste mai putin de un an. Gradul de executie la structura este, in acest moment, de 98%, iar la nivel de compartimentare de 40%. Noua cladire va gazdui specializari medicale noi, la care se adauga un proiect de digitalizare a unitatii, de dotare cu echipamente si cu aparatura medicala de ultima generatie si unul de reabilitare a vechii cladiri", a transmis ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, cu prilejul unei vizite pe santierul de la Bistrita.
Lucrarile la structura spitalului au demarat in luna septembrie a anului trecut, iar punerea efectiva in functiune a noului corp de spital este asteptata in martie 2025.
Noua aripa (2S+P+4E + heliport), cu o suprafata totala de 14.450 mp, va fi legata de cladirea principala printr-o pasarela suspendata si va include sectii de cardiologie, cardiologie interventionala, neurologie, neurochirurgie, gastroenterologie, gastroenterologie interventionala, oftalmologie, ORL, endocrinologie, chirurgie plastica si reparatorie, si hemodializa. De asemenea, blocul operator va fi extins cu 4 noi sali de operatie si, in incinta, va fi construita si o parcare moderna si automatizata (P+4E).
 
 
Intr-un proiect separat, cladirea principala a SJU Bistrita va fi reabilitata si modernizata integral, in urma unei investitii de 28 milioane de euro. Contractul a fost atribuit in luna martie 2024 asocierii formate din companiile Frasinul, Axdesign Grup, Depisto Star, Kreg Construct & Consult, Constructii Erbasu SA si GB Indco. Durata contractului este de 24 de luni (4 pentru proiectare si 18 pentru executie).
Lucrarile vizeaza eficientizarea energetica a cladirii, introducerea unor sisteme de umbrire a ferestrelor de la nivelul anvelopantei, realizarea si remodelarea tuturor zonelor de acces, instalarea unui sistem de fatade ventilate pentru un plus de eficienta energetica, dar si pentru un aspect estetic modern si durabil. De asemenea, cladirea va fi dotata cu sisteme noi de detectare, semnalizare si alarmare in caz de incendiu si se va interveni asupra infrastructurii electrice, termice, de ventilare si tratare a aerului, precum si la infrastructura de fluide medicale. Proiectul mai prevede si extinderea scarii exterioare de evacuare in caz de incendiu, de la P+2E la P+5E, constructia unui lift exterior, precum si amplasarea de statii de incarcare pentru autoturisme hybrid sau electrice.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
rigips
noark
Acvatot 2019
viarom
SSAB
CDS
siniat
MAKITA
Ubitech
concelex
BogArt
leviatan
Arduro
konsent
ness project
strabag nivel 1
SIGM
EDIT-Structural
theda mar
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander