Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - DP World finalizeaza noile terminale si isi continua extinderea in portul Constanta
DP World finalizeaza noile terminale si isi continua extinderea in portul Constanta
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 16 Mai 2024 16:18
DP World a anuntat noi investitii in Romania, cu o valoare totala de 130 de milioane de euro, implementate in Constanta si Aiud. Acestea vor oferi un impuls semnificativ statutului tarii ca centru cheie al comertului european si vor genera crestere economica in intreaga regiune, conform DP World. Astfel, grupul a inaugurat recent noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) dezvoltat pe platforma portuara din zona D, pe MOL II-S Port Constanta Sud, in urma unei investitii de 65 milioane de euro. Proiectul a fost implementat de compania Constanta South Container Terminal, parte a DP World, operator controlat de familia regala din Emiratele Arabe Unite (EAU). Investitia include un terminal pentru marfuri grele, mari si complexe, cu o suprafata de 5 hectare, si unul roll-on/roll-off (RO-RO) care va gestiona pana la 80.000 de vehicule pe an.
Constructiile au fost realizate de compania Porr Construct, valoarea contractului de executie fiind de aproape 160 de milioane de lei (fara TVA). In cadrul acestui proiect, constructorul a colaborat cu subcontractantii Sion Solution, Brown Marinescu Consulting, M&D Cons Investitii si Atelier 3 AU Design.
 
 
Alte 50 de milioane de euro vor fi investite intr-o noua platforma multi-transport in Constanta, care se va deschide in 2025. A treia unitate noua a DP World deschisa recent este la Aiud, reprezentand un un nou nod logistic intermodal, dezvoltat in urma unei investitii de 21 milioane euro.
Noile facilitati vor imbunatati conectivitatea dintre serviciile existente de transport maritim, feroviar, pe barje si rutier ale DP World in toata Romania si vor imbunatati circulatia marfurilor intre Europa continentala si Marea Neagra, Marea Nordului si Marea Adriatica. In cei 20 de ani de activitate in Romania, DP World a investit peste 250 de milioane de euro la nivel national, inclusiv prin granturi de la Uniunea Europeana.
"Cele mai recente investitii ale DP World in Romania vor creste fluxurile de marfa cu aproximativ doua milioane de tone pe an prin tara. Credem ca prin aceasta investitie, DP World Constanta isi va consolida semnificativ pozitia ca unul dintre cele mai importante hub-uri de containere si RO-RO din Europa Centrala si de Est. Pentru a ajuta acest lucru, intentionam sa deschidem si un centru de excelenta pentru servicii in Balcani, pentru a facilita comertul pentru tarile din jurul Romaniei", a declarat Cosmin Carstea, CEO al DP World Romania.
 
 
Prezent la evenimentul de inaugurare a noilor proiecte DP World, prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat ca transformarea Portului Constanta in principalul hub logistic la Marea Neagra este un obiectiv esential pentru cresterea rezilientei regionale a Romaniei si cu relevanta sporita in momentul lansarii procesului de reconstructie a Ucrainei.
"Este vorba despre necesitatea dezvoltarii durabile a capacitatii de transport de marfuri si a conectarii industriei si agriculturii romanesti la pietele internationale. DP WORLD contribuie astfel la transformarea Portului Constanta in principalul hub logistic la Marea Neagra. Este un obiectiv esential pentru cresterea rezilientei regionale si cu relevanta sporita in momentul lansarii procesului de reconstructie a Ucrainei. Sunt convins ca operationalizarea terminalului RO-RO va consolida valoarea strategica a Portului Constanta si va sustine cresterea exporturilor romanesti", a precizat Marcel Ciolacu.
Managementul DP World a anuntat ca va continua investitiile in Romania prin dezvoltarea Molurilor III S si IV S din Portul Constanta, digitalizarea Portului, modernizarea retelei feroviare din cadrul acestuia, dar si realizarea unor zone de conectivitate multi-modala pentru transportul de marfuri (naval-feroviar).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
concelex
viarom
strabag nivel 1
noark
konsent
BogArt
MAKITA
EDIT-Structural
theda mar
rigips
Acvatot 2019
ness project
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Ubitech
quadratum
siniat

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander