Agenda Constructiilor
Luni, 21 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - DS Smith investeste 11 milioane de euro in dezvoltarea fabricii din Zarnesti
DS Smith investeste 11 milioane de euro in dezvoltarea fabricii din Zarnesti
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 06 Mai 2021 11:51
DS Smith, lider in productia de ambalaje sustenabile, anunta astazi planul de investitii pe termen scurt si mediu ce urmeaza a fi implementat la nivelul fabricii din Zarnesti. Prin acest demers, compania urmareste dezvoltarea operatiunilor de fabricare a hartiei, cu un impact pozitiv asupra economiei locale si a mediului inconjurator, dar si atingerea obiectivelor cheie definite de catre Grup, in materie de sustenabilitate.
Astfel, in perioada 2021 - 2023, DS Smith Zarnesti va investi 11 milioane de Euro pentru inlocuirea sistemului de canalizare, achizitia si punerea in functiune a unei noi statii de epurare a apelor tehnologice, dar si a unui incinerator, acesta din urma permitand scaderea consumului de gaz la nivelul fabricii si a amprentei de dioxid de carbon cu pana la 20% pe an. In acelasi timp, noile echipamente vor contribui la reducerea consumului de apa proaspata cu pana la 20%, respectiv reducerea cu 60% a cantitatii de deseuri tehnologice, printr-o mai buna valorificare interna a acestora. Calendarul final al implementarii va putea fi stabilit in functie de perioada necesara eliberarii avizelor de catre autoritatile de resort.
Marius Juncanariu, Director, DS Smith Zarnesti: ”Obiectivul planului nostru de investitii este acela de a creste eficienta activitatii de productie a hartiei, si, totodata, de a minimiza impactul asupra mediului inconjurator, printr-o mai buna gestionare a resurselor si un nivel mai redus de emisii de dioxid de carbon. Vrem sa aducem in fabrica tehnologie de ultima generatie, pentru a continua sa ne desfasuram activitatea la un nivel de performanta ridicat. DS Smith si-a asumat un angajament pe termen lung fata de bunastarea comunitatii locale din Zarnesti - fie ca vorbim despre oameni sau despre ecosistem - asa ca toate demersurile noastre se indreapta in aceasta directie si ne bucuram sa cream perspective pentru dezvoltari ulterioare.”
Pe langa locurile de munca asigurate si sustinerea economiei locale, fabrica de hartie DS Smith Zarnesti dezvolta si o serie de initiative menite sa sustina educatia si biodiversitatea, noi proiecte urmand sa fie lansate pe parcursul anului 2021. Anul trecut, compania a incheiat un parteneriat cu scolile gimnaziale din Zarnesti, prin intermediul caruia peste 300 de elevi au participat la sesiuni interactive pe teme precum protectia mediului, colectarea selectiva a deseurilor si economia circulara.
Fabrica DS Smith din Zarnesti este cea mai mare unitate de productie a hartiei pentru ambalaje din Romania, asigurand necesarul pentru aproape jumatate din piata locala si utilizeaza ca materie prima 100% deseurile de hartie si carton.
DS Smith detine in Romania un centru de coordonare a operatiunilor de reciclare in Bucuresti, doua depozite de reciclare in Otopeni si Cluj-Napoca, o fabrica de hartie pentru ambalaje, la Zarnesti, doua fabrici de ambalaje, la Ghimbav si la Timisoara si 3 puncte de lucru, in Pitesti, Timisoara si Otopeni, judetul Ilfov, unde lucreaza, in total 650 de angajati.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021AUTODESKTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
cv water 2021
rigips
CELCO 2020
Ubitech
strabag nivel 1
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere