Agenda Constructiilor
Luni, 19 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - HANNER dezvolta noi functiuni la Fosta Fabrica, investitie de 40 milioane de euro
HANNER dezvolta noi functiuni la Fosta Fabrica, investitie de 40 milioane de euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 08 Apr 2021 15:59
Dezvoltatorul lituanian Hanner va construi un restaurant, o berarie si o cafenea intr-una din cladirile fostei fabrici de bere Grivita, Orzarie, una dintre cele patru monumente aflate in plin proces de restaurare si reconversie ce compun proiectul Fosta Fabrica, investitie de 40 de milioane de euro. Noile functiuni vor fi dezvoltate la parterul Orzariei si vor fi administrate de Kané Group.
Proiectul se afla in dezvoltare in apropierea Pasajului Basarab si a Garii de Nord din Bucuresti, termenul de finalizare a investitiei fiind estimat in anul 2022.
"Viitorul este al proiectelor curajoase, ce reinvie parti ale orasului care momentan nu sunt cunoscute. Parteneriatul cu Fosta Fabrica s-a nascut din dorinta de a gasi un spatiu cu personalitate puternica, ideal un spatiu de patrimoniu, pentru a demonstra inca o data ca trecutul adus in contemporan poate fi valoros. Caracterul spatiului, viziunea si dorinta de implicare in partea de dezvoltare de arhitectura si logistica, care este in grija dezvoltatorului, dar si ideea de a reinvia traditia unei adevarate berarii ne-au determinat sa includem Orzaria in planul nostru de dezvoltare pe termen lung", a declarat Razvan Crisan, co-fondator Kané Group.
Potrivit parteneriatului, Fosta Fabrica va finanta amenajarea spatiilor in care vor functiona restaurantul cu berarie si cafeneaua administrate de Kané Group (echipamente, instalatii, amenajari arhitecturale).
"Proiectul Fosta Fabrica incepe cu adevarat atunci cand se termina lucrarile de constructie. Vom pastra in proprietatea noastra mare parte din cladiri si vom dezvolta una dintre cele mai mari comunitati de antreprenoriat local in domeniul horeca. Chiar daca acum acest segment a fost puternic afectat in contextul restrictiilor determinate de pandemia Covid-19, consideram ca merita cu prisosinta sa investim in viitorul unei industrii cu un rol major in viata comunitatii", a precizat Mindaugas Valuckas, fondatorul Fosta Fabrica.
Orzaria este un fost siloz din incinta fostei fabrici de bere Luther, cu arhitectura Art Deco. Consolidarea cladirii a ridicat mari provocari de proiectare, astfel ca aceasta a intrat in proces de re-autorizare, dupa ce echipa de ingineri structuristi condusa de prof. dr. ing. Paul Ioan si echipa de arhitecti coordonata de arh. Bogdan Babici au identificat o noua solutie tehnica si mai benefica conservarii caracterului Orzariei.
Dupa finalizare, estimata in 2022, Fosta Fabrica va include berarie, restaurante, cafenea, brutarie, food-court, aprozar, salon de frumusete, ateliere de pregatire profesionala, elemente muzeale despre istoria Luther, spatii culturale si de evenimente, spatii de joaca pentru copii, co-working, spatii de birouri, primele loft-uri din Romania, apartamente noi si spatii publice.
Fosta Fabrica include si un proiect semnificativ de amenajare peisagistica si spatii verzi. Acesta va beneficia de sisteme complexe de securitate, dar nu va include garduri, astfel incat spatiile comune sa poata fi cu adevarat numite spatii publice. 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMAUTODESKgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto
hilti
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere