Agenda Constructiilor
Marti, 15 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - MARAMURES: Analiza finantare de 300 milioane euro pentru extindere retea de apa
MARAMURES: Analiza finantare de 300 milioane euro pentru extindere retea de apa
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 20 Iul 2020 10:38
Municipiul Baia Mare si alte 31 de localitati din judetul Maramures vor beneficia de extinderea si/sau reabilitarea servicilor de alimentare cu apa potabila, respectiv a colectarii si epurarii apelor uzate, gratie unui proiect cu finantare europeana, in valoare de 300 de milioane de Euro, elaborat de Societatea Vital S.A. Documentatia de finantare se afla deja in procedura de evaluare, iar investitiile pentru apa si apa uzata care vor fi realizate vizeaza, printre altele, 372,360 km retele de distributie a apei, 36 de statii de pompare, 9 statii de epurare, dar si o unitate avansata de eliminare si tratare a namolului pentru Municipiul Baia Mare.
“Ne aflam intr-un moment important pentru Municipiul Baia Mare si pentru judetul Maramures. Facem inca un pas pentru a le oferi baimarenilor si maramuresenilor o calitate a vietii cat mai ridicata, prin servicii de apa si canalizare la standarde europene. Societatea Vital S.A a elaborat documentatia de finantare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Maramures ”, un proiect care aduce 300 milioane de Euro - finantare europeana pentru apa si canalizare in Maramures. Este inca un proiect in care ii avem ca si parteneri pe colegii nostrii din Consiliul Judetean Maramures, un parteneriat pe care l-am inceput si il continuam impreuna pentru ca standardele in ce priveste alimentarea cu apa si canalizare, deseuri, infrastructura sau servicii de sanatate sa fie asa cum isi doresc baimarenii si maramuresenii, dar si asa cum consider normal sa fie intr-un judet si municipiu de nivel european, respectiv standarde dintre cele mai inalte si la preturile cele mai mici.
Am inceput acest demers de reabilitare a retelelor de apa si canalizare in judetul Maramures acum cativa ani, impreuna. Din pacate, initial, proiectul a fost unul cu costuri foarte mari, in special pentru cetatenii municipiului Baia Mare. Acum vorbim despre un proiect care nu aduce nici un fel de cost suplimentar pentru cetatenii municipiului Baia Mare si ai judetului Maramures. Fara cresteri la tarifele de apa si canalizare - este o impunere pe care atat eu, ca si primar al municipiului Baia Mare, cat si domnul Zetea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Maramures, am stabilit-o, iar lucrurile asa vor ramane.
Proiectul aduce in Maramures peste 300 de milioane de euro, bani care vor ajunge in bugetul firmelor din judetul Maramures si din municipiul Baia Mare care vor lucra pentru a dezvolta acest proiect, dar si pe masa baimarenilor si a maramuresenilor prin tot ceea ce inseamna salarii si beneficii pe care le au lucrand si dezvoltand acest proiect.
Avem deja realizate retele pentru aproape jumatate din unitatile administrativ- teritoriale ale Maramuresului. 32 de astfel de entitati beneficiaza acum de acest proiect, asa cum altele au beneficiat in etapele precedente de finantari similare, iar lucrul acesta aduce Maramuresul, din nou, intr-o lumina pozitiva, din perspectiva calitatii vietii.
Este inca un proiect important pe care il realizam impreuna cu Consiliul Judetean si multumesc domnului presedinte pentru tot sprijinul dat in asezarea acestui proiect pe drumul cel bun si pentru rezolvarea tuturor problemelor delicate care intervin in realizarea unui astfel de proiect fie ele de natura organizatorica, economica sau administrativa.
Multumesc consultantilor nostri si nu in ultimul rand celor de la Vital care au facut ca acest proiect sa fie posibil, bineinteles cu sprijinul nostru, din perspectiva pozitiei pe care o avem, a determinarii de care dam dovada, pentru ca in dialogul cu autoritatile centrale am stiut sa punem piciorul in prag si sa ne impunem punctul de vedere, luptand pentru Maramures si pentru Baia Mare.
O investitie care se leaga de un alt proiect pe care il avem, cel al gestiunii deseurilor, este statia de tratare termica a namolului, o instalatie de aproape 10 milioane de Euro care se va realiza, completand investitia pe care am realizat-o, de dezvoltare si innoire a Statiei de Epurare a Municipiului Baia Mare si care se leaga de cealalta miza a noastra, respectiv de realizarea proiectului care care vizeaza gestiunea integrata a deseurilor. Un proiect foarte dificil al nostru, al Maramuresului, nu doar al Consiliului Judetean, care trebuie asezat intr- o formula corecta, menita sa indrepte greselile facute de altii, prin deciziile pe care le-au luat si prin modul in care au abordat acest proiect. Sunt convins ca impreuna vom rezolva toate aceste lucruri in asa fel incat cetatenii sa fie multumiti,aducand un standard cat mai ridicat pentru serviciile de salubrizare, de apa si canalizare pentru baimareni si pentru maramureseni. Le mutumesc tururor celor care au muncit si gandit pentru si in acest proiect convins fiind ca va fi un succes atat din perspectiva sociala, cat si economic atat pentru municipiul Baia Mare, cat si pentru judetul Maramures” a spus Catalin Chereches primarul Municipiului Baia Mare.
La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Maramures, a subliniat importanta investitiei, dar si a parteneriatelor in care sunt implicate Primaria Baia Mare si Consiliul Judetean Maramures.
“Vreau sa multumesc pentru oportunitatea acordata Consiliului Judetean Maramures de a fi partener intr-un proiect atat de important. Suntem in ultima perioada parteneri in foarte multe proiecte, pornind de la sanatatea maramuresenilor si aici multumesc Primariei Municipiului Baia Mare pentru mana de ajutor consistenta data pentru dotarea spitalelor Maramuresului si a Municipiului Baia Mare, la cele mai inalte standarde, pentru a avea servicii medicale de calitate oferite nu doar maramuresenilor, ci si intregului nord-vest al Romaniei, dar si pentru mana de ajutor data in ceea ce priveste Sistemul Integrat de Management al Deseurilor. Este un ajutor in lipsa caruia ne-ar fi fost extrem de greu sa rezolvam o situatie problematica pentru tot judetul. Asta arata ca un parteneriat consistent intre cele mai importante doua institutii ale administratiei publice locale din judetul Maramures - Primaria Baia Mare si Consiliul Judetean Maramures - poate produce rezultate consistente.
Acest proiect este unul fara de care dezvoltarea judetului nu poate sa fie la nivelul dorit de maramureseni sau de noi, conducatorii temporari ai institutiilor implicate. In momentul in care vorbim de proiecte in ceea ce priveste infrastructura edilitara, canalizare si apa, lucrurile trebuie ingemanate pentru ca doar impreuna, printr-un parteneriat solid al celor doua institutii, maramuresenii si baimarenii vor deveni beneficiarii unor proiecte de anvergura“ a aratat presedintele Consiliului Judetean Maramures Gabriel Zetea.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMgamma_2021TERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
Acvatot 2019
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
hilti
CELCO 2020
Ubitech

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere