Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - MDLPA: Lucrarile la Cazinoul din Constanta sunt realizate in proportie de 33%
MDLPA: Lucrarile la Cazinoul din Constanta sunt realizate in proportie de 33%
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 01 Feb 2021 12:33
Proiectul de reabilitare si modernizare a Cazinoului din Constanta inainteaza rapid, pana in prezent fiind realizate aproximativ 33% din lucrari, potrivit datelor Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), care finanteaza investitia prin intermediul Companiei Nationale de Investitii (CNI). Valoarea lucrarilor este de 56,6 milioane de lei, proiectul vizand consolidarea si reabilitarea obiectivului.
Echipele de muncitori vot interveni pentru punerea in siguranta, refacerea instalatiilor, modernizarea celor existente si realizarea de noi instalatii conform normativelor in vigoare, reabilitarea zidului de sprijin, de aparare impotriva valurilor, refacerea balustradei metalice conform solutiei originare si a parapetului in stil Art Nouveau, sistematizarea verticala si sistemele de captare a apelor pluviale cu canalizare pluviala si cu sisteme de degivrare, sistemele de sonorizare exterioara si interioara, precum si realizarea iluminatului arhitectural interior si exterior.
"Potentialul turistic si cultural al acestui obiectiv este incontestabil si, odata reabilitat, va deveni obiectivul emblema al litoralului. Ma bucur sa vad ca lucrarile se deruleaza conform calendarului convenit cu constructorul si am fost asigurat ca, in cea de-a doua jumatate a anului viitor, lucrarile vor fi finalizate astfel incat sa fie valorificata cea mai importanta cladire publica in stil Art Nouveau de pe litoral", a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltarii.
Consolidarea si restaurarea obiectivului a inceput efectiv in aprilie 2020, lucrarile fiind realizate de Aedificia Carpati, in asociere cu Remon Proiect, Profesional Construct Proiectare si Tehnoinstal, care au castigat contractul de executie in decembrie 2019, cu o oferta financiara de 56,62 milioane de lei (inclusiv TVA). Durata contractuala de realizare a investitiei este de 30 luni, lucrarile urmand a fi incheiate in cursul anului 2022.
Un alt obiectiv vizitat a fost sala polivalenta din Constanta, proiect in valoare de 71,28 milioane de lei, care va respecta standardele federatiilor sportive de profil, privind dimensiunea suprafetei de joc si a numarului de locuri, si va putea gazdui competitii de handbal, baschet si volei de nivel national, european si mondial. Cladirea va avea aproximativ 4.000 de locuri pentru spectatori in gradene fixe, 1.300 de locuri in gradene telescopice, circa 800 de locuri in varianta folosirii spatiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare pentru activitati non-sportive, locuri pentru spectatori VIP si reprezentanti ai presei, precum si locuri destinate persoanelor cu dizabilitati.
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
rigips
hidroplasto
hilti
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere