Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - MEI: Constructia LEA Isaccea-Vulcanesti-Chisinau, proiect de 261 milioane euro
MEI: Constructia LEA Isaccea-Vulcanesti-Chisinau, proiect de 261 milioane euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 26 Sep 2019 17:38
Proiectul de constructie, echipare si punere in functiune a liniei electrice aeriene Isaccea - Vulcanesti - Chisinau de 400 kV si a statiei Back-to-Back aferente, cu o valoare de circa 261 milioane de euro, va fi realizat in parteneriat de autoritatile romane si cele din Republica Moldova.
"Este un privilegiu sa particip la semnarea Acordurilor pentru Proiectul de dezvoltare a sistemului electroenergetic, care va contribui la realizarea interconectarii asincrone a retelelor de energie electrica din Republica Moldova si Romania prin constructia, echiparea si punerea in functiune a liniei electrice aeriene Isaccea-Vulcanesti-Chisinau de 400 kV si a statiei Back-to-Back aferente", a declarat ministrul Economiei si Infrastructurii, Vadim Brinzan, la ceremonia de semnare a acordurilor de finantare intre Republica Moldova si Asociatia Internationala de Dezvoltare si a acordului de grant dintre Republica Moldova, I.S. Moldelectrica si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.
Valoarea totala a proiectului este de 261 milioane de euro. O parte din resursele financiare necesare pentru implementarea acestuia sunt acoperite de BERD, BEI siBanca Mondiala, prin intermediul Agentiei Internationale de Dezvoltare, care au oferit o suma in valoare de 61 milioane de euro imprumut. O alocare suplimentara, de 39,94 milioane de euro, va fi asigurata de Uniunea Europeana, sub forma de grant.
Potrivit ministrului Vadim Brinzan, proiectul va asigura o competitivitate mai mare pe piata energiei electrice si, in consecinta, va conduce la stabilirea in mod competitiv a preturilor.
Strategia Energetica a Republicii Moldova pana in anul 2030 prevede dezvoltarea proiectelor de interconexiune in regim asincron cu Romania prin constructia statiilor de conversie Back-to-Back (BtB), mentinand in paralel posibilitatea de a activa in regim sincron cu sistemul electroenergetic al Ucrainei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLBIMTeraSteelACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere