Agenda Constructiilor
Luni, 15 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - MF a primit 368 milioane euro de la BEI pentru constructia SRU Craiova
MF a primit 368 milioane euro de la BEI pentru constructia SRU Craiova
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 17 Mai 2022 10:16
Ministrul Finantelor, dl Adrian Caciu, si vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, dl Christian Kettel Thomson, au discutat luni, 16 mai a.c., la sediul institutiei, despre modalitatile de a operationaliza cat mai rapid si eficient contractul de finantare a noului Spital Regional de la Craiova, in valoare de 368 de milioane de euro. Imprumutul este al treilea din seria finantarilor acordate de BEI in perioada 2021-2022 pentru sprijinirea constructiei spitalelor regionale de urgenta din Romania, dupa investitiile in spitalele regionale de urgenta din Iasi si Cluj, in valoare totala de 555 milioane de euro.
Contractul de finantare a fost semnat, din partea Romaniei, de dl Adrian Caciu, ministrul Finantelor si Guvernator BEI si de dl Christian Kettel Thomson, vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii.
Noul spital din Craiova, care se preconizeaza a fi finalizat pana in 2027, va oferi servicii medicale de ultima generatie, inclusiv tratament pentru cancer, traume si asistenta maternala.
"Banca Europeana de Investitii este un partener cheie pentru investitiile in domeniul medical din Romania. Este o investitie in oameni si pentru oameni. Peste 1,9 milioane de persoane din sud-vestul Romaniei vor beneficia de servicii medicale de calitate in urma construirii noului Spital Regional din Craiova. Unitatea va avea 807 paturi pentru spitalizari si 130 de paturi si targi pentru tratamente ambulatorii si va oferi servicii medicale de ultima generatie, inclusiv tratamente pentru cancer, traume si asistenta maternala. De asemenea, dupa finalizarea noului spital speram sa cream peste 3000 de noi locuri de munca", a declarat Adrian Caciu, ministrul Finantelor si guvernator al BEI.
"Investitiile in sanatate sunt in beneficiul tuturor. Banca Europeana de Investitii este incantata sa sprijine noul spital regional din Craiova prin cel mai mare imprumut pe care l-am acordat vreodata pentru investitii in domeniul sanatatii in Romania. Aceasta noua investitie, consolidata de sprijinul consultativ si de asistenta tehnica oferite de Centrul european de consultanta pentru investitii, vine dupa sprijinul recent acordat de BEI pentru noile spitale regionale din Iasi si Cluj." , a declarat Christian Kettel Thomson, vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
BMI_Icopal
Acvatot 2019
FRONTALE
viarom
leviatan
leviatan
hidroplasto
rigips
hilti
CELCO 2020
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere