Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - NEXO Group dezvolta in Pipera-Voluntari un nou complex de case de 10 milioane euro
NEXO Group dezvolta in Pipera-Voluntari un nou complex de case de 10 milioane euro
Info-Santiere Publicat de AG&F 05 Apr 2024 10:46
NEXO Group, grup romanesc pentru dezvoltare imobiliara, constructii si instalatii de locuinte, va investi 10 milioane de euro intr-un ansamblu rezidential de vile in Pipera, pentru care a primit autorizatia de construire. Complexul, denumit NEXO Nature, va fi dezvoltat pe o suprafata de 5.000 mp in Pipera-Voluntari (Strada Matei Millo), cu iesire la autostrada A3. In prima faza a proiectului, vor fi construite 14 vile dezvoltate cu tehnologii de constructie similare caselor pasive, pentru a reduce costurile de incalzire si de racire aproape de zero. Printre acestea se afla pompele de caldura sol-apa, sisteme de racire in tavan, sisteme fotovoltaice si sisteme de ventilatie centralizate, dar si aplicarea unor tehnici sau materiale specializate pentru a asigura impermeabilitatea sau izolarea elementelor de constructie impotriva factorilor externi, cum ar fi apa, aer, vant, praf sau zgomot.
 
 
"Vom incepe in curand dezvoltarea proiectului rezidential NEXO Nature, un complex de locuinte verzi unic in Romania pentru care folosim tehnologii inovatoare pentru constructie si functionare a caselor. Prima faza a proiectului include 14 vile proiectate pentru a oferi eficienta energetica foarte ridicata, adica asigura reducerea de costuri la energie in orice anotimp la aproape zero. Desi vilele vor avea suprafete generoase, de pana la 380 mp fiecare, costurile de intretinere vor fi aproape inexistente", a declarat Sorin Lapadatu, fondator si CEO NEXO Group.
Potrivit managerului, costul unei astfel de vile ultra eficienta energetic, dezvoltata pe o structura solida si pe un concept de proiectare si de design inovator si atipic, este intre 440.000 de euro si un milion de euro.
 
 
"Datorita faptului ca aceste case se autosustin energetic, viitorii locuitori vor beneficia de o incalzire eficienta a apei din piscina, extinzand sezonul de utilizare de la martie pana in decembrie", mai explica Sorin Lapadatu, fondator si CEO NEXO Group.
Infiintat in 2011, NEXO Group este alcatuit din NEXO Instalconstruct si NEXO Imobiliare. NEXO Imobiliare este administrata de sotii Sorin si Bianca Lapadatu. Compania a mai dezvoltat si finalizat in 2022 proiectul NEXO Timpuri Noi, din sectorul 3 al Bucurestiului, in care pompele de caldura asigura costuri reduse pentru locatari.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
rigips
theda mar
strabag nivel 1
siniat
Ubitech
EDIT-Structural
ness project
CDS
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
noark
leviatan
konsent
MAKITA
concelex
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander